Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

Ένα τσουβάλι γεμάτο με πατάτες

Βάλε στην πλάτη σου ένα τσουβάλι γεμάτο με πατάτες, ίσα με το μπόι σου και ανάλογα με το βάρος σου. Κάθε μέρα να του προσθέτεις το λιγότερο 10 κιλά και να του αφαιρείς μερικά γραμμάρια.
Αυτό το τσουβάλι είναι ο μόνιμος «φίλος» σου, το έχεις πάντα στην πλάτη σου ακόμη και την ώρα του ύπνου.


Φαντάσου τώρα ότι αυτό το τσουβάλι που κάθε μέρα γεμίζει αντιστρόφως ανάλογα με τον τρόπο που αδειάζει, ότι είναι το υποσυνείδητό σου. Όλες οι σκέψεις, φοβίες, πόνοι, στεναχώριες που είχες από μικρό παιδάκι συν αυτά που βιώνεις στο σήμερα σου είναι αυτό το «τσουβάλι».
Αν σου πω σκέψου θετικά, χαμογέλα, δες τη ζωή με άλλο μάτι, πώς γίνεται να μπορείς να το κάνεις με φυσικότητα όταν έχεις τέτοιο βάρος να κουβαλάς ?
Πώς γίνεται να αντισταθμίσεις και να δεις τα προβλήματα του σήμερα θετικά, όταν έχεις όλο το χθες στην πλάτη σου ?
Όλο αυτό μοιάζει ουτοπικό και είναι, αν δεν απαλλαγούμε από τα βάρη του χθες κανένα σήμερα δεν θα είναι ανάλαφρο και ήρεμο. Κανένας δεν μπορεί να σου πει να νιώσεις καλύτερα όταν έχεις πάνω σου και μέσα σου ένα φορτηγό με πατάτες. 
Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από το τόσο βάρος ?
Πώς μπορούμε να νιώσουμε ηρεμία ?
Πώς γίνεται να είμαστε θετικοί και όχι να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας με αποσπασματικές σκέψεις θετικότητας ?
Ο τρόπος είναι ένας, μόνο με αναζήτηση του χθες και απαλλαγή του μέσω συγνώμης και συγχώρεσης. Αυτό όμως μόνο απλό και εύκολο δεν είναι. Θέλει από μας μεγάλη υπομονή και πολύ θάρρος για να αντικρίσουμε τα μύχια του μυαλού μας, να αναζητήσουμε σε βάθος εκείνες τις στιγμές αδυναμίας, που μας έκαναν να παρεκκλίνουμε από τον δρόμο της αρετής.
Η λύτρωση όμως σε κάθε μας τέτοιο συμβάν που θα ανακαλύπτουμε είναι άμεση. Το φορτίο από το τσουβάλι μας θα μειώνεται άμεσα και ορατά σε όλους τους τομείς της ζωής μας.
Η απαλλαγή από το φορτίο αυτό βρίσκεται μόνο στα δικά μας χέρια και κανένας άλλος δεν μπορεί να το κάνει για μας. Το να νιώσουμε επιτέλους ήρεμοι και γεμάτοι υγεία – φυσικότητα είναι δικαίωμά μας. Ας το αναζητήσουμε.


ετικέτες ( ελευθερία ) 

Δωροθέα