Τρίτη, 22 Απριλίου 2014

Το «θέλημα» του Θεού…

Ποιο είναι άραγε το «πρόσωπο» του Θεού ? Πόσο έχουμε «κόψει» και «ράψει» όλα όσα μας βολεύουν στο όνομά Του?
Πότε ο Θεός επέτρεψε μάχες και πολέμους ?
Πότε εκείνος είπε να σκοτωνόμαστε ?


Πώς είναι δυνατόν κάποιος να θεωρεί ότι με το θέλημα του Θεού σκότωσε ? Όλες οι μάχες και οι πόλεμοι που έχουν γίνει στην ιστορία πώς είναι δυνατόν να είναι και του Θεού θέλημα ?
Όσες φορές και να έχω μελετήσει τα κείμενα της Αγίας Γραφής πουθενά δεν μίλησε ο Θεός για μάχες, για πολέμους και σφαγές.
Πώς είναι δυνατόν τον δικό μας εγωισμό να τον θεωρούμε θέλημα Θεού ? Όταν ο ίδιος ο Θεός μιλάει για τους πλούσιους και για τις κεφαλές να δίνουν από τον πλούτο τους στους φτωχούς ?
Αφού ο Θεός δεν μας είπε να κυνηγάμε την ύλη και τον πλούτο πώς είναι δυνατόν να είναι θέλημα Του να αποθηκεύουμε πλούτο και να λέμε Δόξα το Θεό εκείνος με βοήθησε ?
Χωρίζουμε, μαλώνουμε, σκοτωνόμαστε κλπ και πάντα βρίσκεται κάπου εκεί και ο Θεός, ο οποίος τι σας λέει άραγε? Καλά κάνατε ? Αυτό είναι το Θέλημά Μου ? 
Μήπως το Θέλημα Του Θεού είναι απόλυτα ξεκάθαρο κι εμείς τόσο εγωιστές που θεωρούμε τις πράξεις μας όσο κακιές κι αν είναι, δική Του παρότρυνση ή παρέμβαση ?

Πώς κάναμε τον Θεό τιμωρό ? Πώς τον μετατρέψαμε σε τύραννο ? Πώς είναι δυνατόν αφού εκείνος μας έδωσε την ελεύθερη βούληση και τη δυνατότητα να μετανοούμε, εμείς να λέμε στον δίπλα «θα σε κάψει ο Θεός»?
Τι θέλει να μας πει ο Θεός με την ελεύθερη Βούληση, άραγε μπήκαμε ποτέ στη διαδικασία να το ερευνήσουμε και να το μελετήσουμε ?
Σημαίνει πως εδώ στη γη είμαστε απόλυτα ελεύθεροι να επιλέγουμε, απλώς Εκείνος θα ήθελε να πράττουμε κατά το Θέλημά Του. Όμως επειδή είναι φιλεύσπλαχνος Πατέρας όλων μας κι επειδή μπορεί να κατανοήσει τα λάθη μας, μας έδωσε την διαδρομή της επιλογής. Η μία ιδέα είναι να λειτουργούμε αυτόβουλα και η άλλη να ζητάμε τη δική Του Θέληση. Οι περισσότεροι λειτουργούν αυτόβουλα και εγωιστικά και στη συνέχεια τοποθετούν και ένα ήταν «θέλημα Θεού», να βρίσκεται.
Τι ήταν θέλημα θεού ? Να αντιδικείς με τον γείτονά σου ? Να σκοτώνεις τη μαμά σου με λόγια ή με πράξεις ? Να παίρνεις το σπίτι του φτωχού για να γίνεις εσύ πλουσιότερος? Να παίρνεις και την τελευταία δεκάρα του φτωχού για να έχεις εσύ πιο πολλά να φας ? Να στέλνεις δικαστικό επιμελητή σε έναν συνάνθρωπό σου που υποφέρει? Να κρίνεις κάθε λεπτό κάθε σου συνάνθρωπο ? Να αφήνεις μεγάλους ανθρώπους να υποφέρουν και να μην έχουν πρόσβαση στην υγεία? Να είσαι γιατρός και να δέχεσαι ασθενή μόνο αν πληρεί της προϋποθέσεις ? Όλα αυτά δηλαδή συγκαταλέγονται στο Θέλημα Του Θεού ? 
Αν ναι που τα γράφει όλα αυτά ? Με ποιο τρόπο τα διδάσκει και  δεν τα έχω δει πουθενά ? Πότε μας είπε να βγάζουμε μαχαίρια να καρφώνουμε ότι δεν μας αρέσει, και να κοτσάρουμε και το όνομά Του από δίπλα.
Κέρδισα τη δίκη λέει ο άλλος «Δόξα Το Θεό», του έστειλα δικηγόρο για να μάθει λέει ο άλλος «για να τον τιμωρήσει ο Θεός».
Γενικά ότι εγωιστικό, εχθρικό, εκδικητικό  θα κάνουμε  θεωρούμε ότι ήταν θέλημα Θεού. Γιατί άραγε ? Ψάχνουμε για άλλοθι για τη συνείδησή μας ? Δεν υπάρχει άλλοθι.
Κάθε φορά που θέλεις να δημιουργήσεις προϋποθέσεις έχθρας απλώς σκέψου, ποιο είναι το Θέλημα Του Θεού ? Είναι το Θέλημά Του να αντιδικήσω με τον αδερφό μου ? Αφού Εκείνος μου είπε να τους αγαπώ όλους ?
Αν θελήσεις να είσαι μέσα στο Θέλημα Του Θεού και όχι στο θέλημα του εγώ σου, τότε αναζήτησε κάθε πτυχή του Λόγου Του. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία σήμερα που όλοι ξέρουμε να διαβάζουμε να θεωρούμε θέλημα του Θεού την έχθρα.
Όταν ο Θεός αποφασίσει να μιλήσει, να είστε σίγουροι ότι θα κάνει όλα όσα μας υποσχέθηκε. Άρα αν έχεις «βολευτεί» κάτω από έναν εαυτό διαφορετικό από τον Λόγο Του Θεού και παράλληλα νομίζεις ότι είσαι στον δρόμο Του και λες «ήταν θέλημα Θεού», ξανά σκέψου το. Πήγαινε και εξομολογήσου γιατί αυτό είναι ασέβεια μεγάλη.

Η ώρα που θα μιλήσει ο Θεός δεν είναι μακριά. Εσύ πόσο μακριά είσαι από τον Θεό, αυτό να αναζητήσεις.

αναγνωρίζεις στις παρακάτω φωτογραφίες κάπου το θέλημα του Θεού ? ετικέτα  ( πνευματικότητα ) 

Δωροθέα