Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Καρμικά αρχέτυπα

Μέχρι τώρα είδαμε στο κείμενο τα αρχέτυπα της ψυχής γενικά όλα τα αρχέτυπα. Είδαμε ότι είναι στο σύνολό τους 12 και τα έχουμε όλα, ως ψυχές. Επίσης είδαμε ότι τα αρχέτυπα χωρίζονται σε αιθερικά και καρμικά.


Αναλύσαμε τα αιθερικά αρχέτυπα στο ομώνυμο έγγραφο εδώ.
Τώρα θα δούμε τα καρμικά τα οποία είναι : εσωτερικό παιδί, ομαδικό ένστικτο, ερευνητής, δημιουργός, ονειροπόλος, οδηγός, στο σύνολό τους 6. 
Αν παρατηρήσετε  το άστρο της Βεργίνας θα δείτε όπως έχουμε αναφέρει ξανά ότι οι γραμμές- ακτίνες δηλαδή αρχέτυπα ένα παρά ένα. Μία γραμμή μικρή και μία μεγάλη. Το αστέρι της Βεργίνας είναι η βασική πηγή του κάθε ένα από μας. Όπως είναι τοποθετημένες οι ακτίνες μία παρά μία, μεγάλες είναι αυτές που αντιστοιχούν στα αιθερικά αρχέτυπα, ενώ μικρότερες είναι αυτές που αντιστοιχούν στα καρμικά. Κατά το άστρο, σύνηθες φαινόμενο στους ανθρώπους είναι να υπέρ ισχύουν τα αιθερικά και όχι τα καρμικά. Το γιατί είναι ένα, δυστυχώς οι περισσότεροι από μας γοητεύονται από το γήινο περίβλημα και περιβάλλον με αποτέλεσμα το έσω ελάχιστοι να το ακούν. Αυτό μπορείτε εύκολα να το δείτε αφού οι φωτεινές οντότητες- παρουσίες στον πλανήτη μας μπορούν να γραφτούν σε βιβλία, είναι τόσο λίγες στους τόσους αιώνες και δεν αντιστοιχούν στην πλειοψηφία. 

Οπότε το αστέρι της Βεργίνας το οποίο μας δείχνει την διαδρομή της ψυχής, μας παρουσιάζει τα αιθερικά ως μεγαλύτερα.
Στόχος θεωρώ της κάθε ψυχής που έχει έρθει στον πλανήτη μας τώρα, που είναι στη ζωή, είναι η εξερεύνηση και η αναζήτηση της ουσίας. Κάθε άνθρωπος, για μένα προσωπικά, θα έπρεπε αφού ξέρει ότι θα πεθάνει και ότι τίποτε δεν είναι μόνιμο εδώ πάνω, να αναζητήσει την ουσία και όχι το εφήμερο.
Η ουσία βρίσκεται στη ρίζα της ψυχής μας, εκεί στο βάθος στα καρμικά μας αρχέτυπα.
Πότε και πώς δημιουργούνται τα καρμικά αρχέτυπα ?
Θα θυμάστε το κείμενο που μιλήσαμε για τα 9 βήματα της ψυχής, τα οποία είναι αυτά 1)Αρχέγονη γνώση – 2) Θεϊκή Μήτρα- 3)Επίπεδο Ψυχής- 4) Επιστροφή στον πλανήτη- 5) ενεργοποίηση όρκων* - 6) εκπαιδευτικοί βοηθοί- 7) καρμικά πρότυπα- 8) αιθερική, αστρική επιρροή- 9) αρχέτυπα.
Το 4ο βήμα που αναφέρετε στην επιστροφή μας στον πλανήτη είναι η στιγμή που ενεργοποιούνται τα καρμικά αρχέτυπα. Το σημείο αναφοράς είναι η στιγμή της ένωσης ωάριου και σπερματοζωαρίου δηλαδή ο βασικός Ωροσκόπος μας. Τότε δημιουργείται μία έκρηξη Super Nova* μέσα στο σώμα της μαμάς μας και της γαλαξιακής μας οικογένειας. 

Το ΩΑριο της μαμάς έχει μέσα του την ΕΓΩ ΕΙΜΙ ΤΟ ΦΩΣ ιδιότητα δηλαδή την ενέργεια του Πατέρα που μας έχει πει ότι είναι το Α & Ω που όμως εδώ βρίσκονται αντίστροφα. Πρώτο είναι το Ω και μετά το Α, που σημαίνει ολόκληρο το Σύμπαν = Ω συντονίζεται για να γεννηθεί ένας Α-νθρωπος στη γη. Ο άνθρωπος συμβολίζεται με το Α γιατί έχει δύο πόδια και το κεφάλι, το οποίο θα πρέπει να φτάσει να γίνει πυραμίδα όπως μπορείτε να δείτε στο Α. (Πυραμίδα γίνεται όταν ενεργοποιούνται τα καρμικά αρχέτυπα.) Το οποίο έχει δύο γραμμές που ενώνονται και τέμνονται από μία μικρότερη σχηματίζοντας έτσι την μικρή πυραμίδα η οποία είναι κεραία επικοινωνίας με το Θείο.
Το σπερματοζωάριο τώρα είναι αυτό που δίνει τη ζωή- πνοή- πνεύμα μέσα στο ωάριο. Είναι ο σπόρος που διεισδύει μέσα στο ωάριο και το μετατρέπει σε Άστρο. Εμείς έχουμε καθήκον αφού γεννηθούμε ως 2 Α δηλαδή Α-νθρωπος ( το ένα) ενεργοποίηση του Α-στρου ( το δεύτερο) να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να υπάρξει το 3 Α που δεν είναι άλλο από την Α-νάσταση. 

Τα καρμικά δηλαδή Αστρικά αρχέτυπα ζυμώνονται μέσα εκεί στις πρώτες μας στιγμές στον πλανήτη, όπου δεν είναι άλλες από την Μήτρα της μητέρας μας. Από κει μπαίνουν σε εφαρμογή αυτά τα αρχέτυπα, τα οποία συντονίζονται με την εποχή που θα ζήσουμε, με τις καταστάσεις που θα βιώσουμε και με τα μέσα που διαθέτουν οι γονείς μας κυρίως τα δικά τους αιθερικά- αστρικά αρχέτυπα.
Για να σπάσουμε εμείς το αβγό μας, δηλαδή την αύρα μας, αφού ενηλικιωθούμε και μετά που μπαίνουν σε εφαρμογή τα καρμικά αρχέτυπα, αν οι γονείς μας είναι περισσότερο αιθερικοί από μας χρειάζεται απίστευτη δύναμη για να σπάσουμε αυτό το αβγό. Το αβγό αναλόγως σκληραίνει όπως γίνεται με τον βρασμό του και το υγρό που βρίσκεται μέσα του γίνεται συμπαγές. Για να κάνουμε εμείς αυτό το συμπαγές πάλι υγρό θέλει πολύ πίστη, θέληση και φυσικά εναρμόνιση με τον Θείο Λόγο.
Τα καρμικά αρχέτυπα για να τεθούν σε λειτουργία πρέπει να ενεργοποιηθούν και τα 6 δηλαδή: εσωτερικό παιδί, ομαδικό ένστικτο, ερευνητής, δημιουργός, ονειροπόλος, οδηγός.
Ένα εσωτερικό παιδί διαθέτουμε όλοι μας, το θέμα είναι πόσο το έχουμε εγκλωβίσει μέσα στις αράχνες της ύλης και του δήθεν. Οπότε δεν έχει δυνατότητα να μιλήσει καθόλου. Ένας άνθρωπος που είναι εναρμονισμένος με την εσωτερική του φωνή ακούει και το μικρό παιδάκι του. Το μικρό αυτό παιδάκι είναι η σοφία που κατέχουμε από το αστρικό μας σώμα. Το βασικό κλειδί για τα καρμικά αρχέτυπα είναι αυτό το εσωτερικό παιδί. Τα υπόλοιπα 5 είναι εναρμονισμένα με τις 5 αισθήσεις μας όπου μέσα από το υποσυνείδητο, που είναι συνδεδεμένο με το Υπερ-συνείδητο, την Πηγή μας την Αστρική, ανοίγουν κατάλληλα και μας δίνουν κάθε λεπτό τις πληροφορίες που χρειάζεται η ψυχή μας για τον δρόμο της.  

Αυτό το εσωτερικό παιδί το «σκοτώνει» ο κριτικός γονέας. Μη μπερδευτείτε εδώ τώρα και νομίζετε ότι η κριτική που σας έκανα τόσο οι γονείς σας αλλά και οι δάσκαλοί σας στο σχολείο έχουν την ευθύνη για τον θάνατο αυτού του παιδιού. Ο κύριος οδηγός είστε εσείς και μόνο. Αφού τα καρμικά αρχέτυπα ανοίγουν τις πύλες τους μετά τα 19, άρα η ζωή σας ανήκει απόλυτα τότε.
Αν εσείς επιλέξετε τον δρόμο της κριτικής γενικά και ειδικά, τότε αυτό το παιδάκι πεθαίνει ανάλογα με την διαδικασία αυτή.
Αν το εσωτερικό παιδί μιλάει, τότε τα βήματα:
 ομαδικό ένστικτο που ενώνεται με την ακοή,
ερευνητής που ενώνεται με την γεύση
δημιουργός που ενώνεται με την αφή
ονειροπόλος που ενώνεται με την όραση
και τέλος οδηγός που ενώνεται με την όσφρηση
συνδέονται απόλυτα με τις αισθήσεις μας, με τα αρχέτυπα και ανοίγονται μπροστά μας τόσο οι πληροφορίες, οι συναντήσει με ανθρώπους, οι δρόμοι, ο σύντροφος και γενικά όλη μας η πορεία στη ζωή είναι οργανωμένη μέσα από το Άστρο μας. 

Τι γίνεται όμως όταν τα καρμικά- Αστρικά μας αρχέτυπα δεν ανοίξουν ή ανοίξει μόνο το τελευταίο?  Τότε τα Καρμικά Αρχέτυπα μετατρέπονται σε Κίνητρα Αρνητικά, οπότε θα υπερισχύσουν τα αιθερικά, οπότε έρχεται ο «θάνατος» του Α από το Άστρο μας, οπότε δεν μας περιμένει η Ανάσταση, αλλά η Σταύρωση. Αυτά θα τα δούμε σε επόμενο κείμενο.

ετικέτες ( Η Χιονάτη ) 

Δωροθέα