Κυριακή, 4 Μαΐου 2014

Τα 4 βήματα για το βιβλίο της Μεταμόρφωσης

Το τρίτο βιβλίο όπως είπαμε και στο χθεσινό κείμενο ( ο δρόμος προς τον Μεγάλο δημιουργό )  είναι αυτό που δίνεται στον ζηλωτή από τον Πατέρα. Δεν απαρτίζεται από φράσεις, προτάσεις, αλλά από λέξεις κλειδιά οι οποίες έρχονται ως αποστολές στον δρόμο της εκπαίδευσης.

Είναι η στιγμή που ο Πατέρας αναζητά το βαθμό της επαφής μας και κατά πόσο ακούμε τον Λόγο του ή τον απορρίπτουμε. 
Τα 4 βήματα που οφείλουμε να εκπληρώσουμε για να μας δοθεί αυτό το βιβλίο στα χέρια μας είναι τα εξής : 
Βήμα πρώτο. Να γνωρίζει ο ζηλωτής την αληθινή σημασία του διαλογισμού. Τι είναι ο διαλογισμός θα το βρείτε στην ετικέτα διαλογισμός. Ο διαλογισμός από τον οραματισμό έχει μεγάλη διαφορά. Στον διαλογισμό κάνω εκκαθάριση των σκέψεων μου και αναζητώ τα γιατί. Το κάθε μας «πρόβλημα» έχει μία ανάλογη διαδρομή σκέψεων. Αυτές τις σκέψεις όταν τις καταγράψουμε, τις αναζητήσουμε και τις αναλύσουμε τότε αυτός ο διαχωρισμός είναι η βάση του διαλογισμού. Μέσα από τα συνεχόμενα γιατί, τα δηλαδή και τα πως ο διαλογισμός είναι μία τέχνη και τεχνική που γίνεται όλη τη μέρα. Είναι ένας τρόπος ισορροπίας και αρμονίας. Είναι ευλογία να ξέρω ας πούμε ότι τώρα τρώω και καμία σκέψη δεν επεμβαίνει σε αυτή την ευλογημένη μου στιγμή. Δεν θα επεμβαίνει όχι γιατί θα πω «σκάσε» στο μυαλό μου, αλλά γιατί θα έχουμε βρει τον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ μας. Οπότε όταν θα πω στο μυαλό μου τώρα θα φάμε ή τώρα θα πιούμε καφέ, εκείνο θα βρίσκεται αφοσιωμένο στη στιγμή. Όμως θα του δώσω μέσα στην μέρα τρόπους εκτόνωσης και ισορροπίας να μου πει κάθε προβληματισμό του και να τους αναζητήσουμε σε βάθος. Στη συνέχεια στο πρώτο βήμα κατατάσσεται και ο στοχασμός. Η στοχαστική διαδρομή κι αυτή βρίσκεται στην ετικέτα διαλογισμός. Στοχάζομαι θα πει δίνω εγώ στο μυαλό μου το θέμα- τίτλο της συζήτησης που θέλω να κάνουμε για κάποιο πρόβλημα που με απασχολεί και μέσα από τον στοχασμό θα με οδηγήσει το μυαλό μου σε λύσεις. Μέσα από αυτές τις δύο διαδρομές του σωστού διαλογισμού και του στοχασμού, ο ζηλωτής φτάνει να εφαρμόζει τον Νόμο της Εγκράτειας.  Ο Νόμος αυτός είναι το βασικό βήμα για το βιβλίο της μεταμόρφωσης. 
Βήμα δεύτερο Να είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένος με την ψυχή, τον Νου και τον εγκέφαλό του. Έτσι κάθε λεπτό αναγνωρίζει και αντιλαμβάνεται απόλυτα τα αρχέτυπα των δρώμενων τόσο των δικών του, του περιβάλλοντος αλλά και της χρονικής στιγμής του Δάσκαλου Πλανήτη Γη, συνδυαστικά και ουσιαστικά με τη δομή του Σύμπαντος Νόμου. Ο Δάσκαλος Πλανήτης Γη βρίσκεται σε μορφή μετάβασης. Αυτή η μετάβαση και μεταστροφή του έχει δρόμους διδασκαλίας. Όλο αυτό το κομμάτι ο ζηλωτής οφείλει να το αντιλαμβάνεται απόλυτα, να ξέρει να ξεχωρίζει τι είναι αιθερικό και τι αστρικό ως προς τον πλανήτη μας, το περιβάλλον μας και εμάς τους ίδιους. Μόνο όταν είσαι έτοιμος για το βιβλίο της Μεταμόρφωσης μπορείς να αντιληφθείς απόλυτα όλο το τοπίο και να γνωρίζεις πότε και τι είναι αιθερικό και πόσο μας επηρεάζει. Πότε και τι είναι αστρικό και αν υπάρχει.
Βήμα τρίτο Η ψυχή του ζηλωτή μετατρέπεται σε μεσάζων ο οποίος μεταφέρει ιδέες από το Θείο περιβάλλον στο νοητικό πεδίο του πλανήτη. 
Βήμα τέταρτο Να μπορεί ο ζηλωτής να αποτυπώνει την ιδέα, που την έχει λάβει ενορατικά και να γνωρίζει άμεσα τη μορφή που πρέπει να πάρει.
Η ανάλυση στα βήματα 3 και 4 είναι τόσο περιγραφική γιατί αυτοί που έχουν φτάσει στο σημείο, γνωρίζουν καλά την ανάλυσή τους. Τα βήματα αυτά άλλωστε τα ενισχύει ο ίδιος ο Πατέρας. Ο χρόνος δεν έχει καμία σημασία, ούτε υπάρχει κάποιο μέτρο. Το πόσο έτοιμοι είστε ή όχι θεωρώ πως όσοι είστε στον δρόμο γνωρίζεται απόλυτα. Δεν γίνεται λοιπόν να δοθούν παραπάνω λεπτομέρειες για τα βήματα αυτά αφού για τον καθένα μας ο Πατέρας ετοιμάζει το αυθεντικό του «κουστούμι». Αυτό το «κουστούμι» κατασκευάζεται μόνο για σας, αναζητήστε το.
Το σίγουρο είναι πως από αυτά τα 4 βήματα και όλο το προηγούμενο εκπαιδευτικό κομμάτι, έχουμε απορρίψει όλες τις ασύμμετρες και ανούσιες διατυπώσεις του κατώτερου νου, εξοπλίζοντας τον Εαυτό μας με την αδιάλειπτη ενατένηση να δέχεται με ακρίβεια το όραμα της εσωτερικής συγκρότησης. 
Όσο αναπτύσσεται ο εγκέφαλός μας μέσα από όλους αυτούς τους δρόμους αναβάθμισης το Φως συγκρατείται σταθερά ανοιχτό πάνω από το κεφάλι μας. Αυτός ο Νους πια είναι απόλυτα συνειδητός και Απόστολος της Θείας Αποστολής. Ο Θεός μπορεί να αναθέσει και να δώσει τον δρόμο της μεταμόρφωσης μόνο σε αυτόν που θα έχει μόνιμη φωτεινότητα προς το Θείο. Η φόρμουλα που θα μας δώσει ο Πατέρας έχει βάση της τη δύναμη, την απλότητα και την διαύγεια που έχουν αποτυπωθεί σε μας. Έχουμε γίνει απόλυτα διάφανοι και ενωμένοι με τη Θεία Πηγή μας με το έσω- έξω ίσον ένα και το αυτό. Ένα γαλαζο-λευκό Φως που μας προάγει βαθμιαία να συναντήσουμε τον τελικό στόχο.  

Όλο αυτό το ταξίδι είναι γεμάτο γοητεία και ο τρόπος επιτυχίας του είναι η ΘΕΛΗΣΗ. Η θέληση πάντα είναι ο καλύτερος οδηγός για κάθε στόχο. Όταν θέλεις να φτάσεις τα ανώτερα επίπεδα της Πνευματικότητας και αναζητάς σε βάθος εσένα και πάλι εσένα χωρίς σταματημό τότε, Εκείνος θα σου δώσει τα όπλα και την ύλη που χρειάζεσαι. Ταπεινά σκύβω προς τα μέσα μου λοιπόν με οδηγό τον Θείο Λόγο και κάθε μέρα φροντίζω να ανακαλύπτω κομμάτια του εαυτού μου κρυμμένα. 

ετικέτα ( αποκαλύπτω ) 

Δωροθέα + Αλίκη Μπέιλη.