Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Βγες από τη φυλακή-πλάνη που σε έχει το μυαλό

Επισκόπησε τον κόσμο των σκέψεων
Αυτός που έχει αρχίσει να αναζητά τον δρόμο της αλήθειας και της αγάπης, μετά από μεγάλη έρευνα και αναζήτηση στον εαυτό του. Τώρα ξέρει, τώρα βλέπει, τώρα αναγνωρίζει ή τουλάχιστον είναι σε θέση πιο εύκολα να ξεχωρίσει τα πράγματα.


Αυτό είναι το πρώτο βήμα για τον λευκό Μανδύα.
Επισκόπησε τον κόσμο των σκέψεων και διαχώρισε τον ψεύτικο από τον αληθινό.
Αυτό είναι ένα σπουδαίο βήμα για κάθε άνθρωπο. Να μπορεί να ξεχωρίσει μέσα στον κόσμο των σκέψεων τον αληθινό και τον ψεύτικο κόσμο. Είναι ο κόσμος των αντιθέσεων. Τα πάντα είναι στημένα έτσι ώστε να βγαίνει πάντα στην επιφάνεια ο φόβος. Ο φόβος είναι ένα ψέμα.
Αν αναζητήσεις αυτά που φοβάσαι θα δεις ότι το ψέμα είναι κυρίαρχο. Οι σκέψεις όλες που έχουν να κάνουν με φόβους και ανασφάλειες τις περισσότερες φορές δεν έχουν υπόσταση. Αλλά κι αν έχουν υπόσταση, εσύ φοβόσουν ένα μέλλον κάποτε, αυτό το μέλλον ήρθε. Κοίτα το, πώς είναι αυτό το μέλλον τι από αυτά που σκεφτόσουν ήρθε και τι όχι. Κάθε μας σκέψη είναι διφορούμενη, κάθε μας σκέψη έχει μέσα της μία μορφή κατεύθυνσης, όχι δική μας αλλά του περίγυρου και του κατεστημένου. 

Το να μπορώ να καταλάβω ποιες σκέψεις είναι ψεύτικες και ποιες είναι αληθινές δηλαδή έχουν υπόσταση, είναι μία μορφή λύτρωσης και ελευθερίας.
Το να μπορώ να ξεχωρίσω την ουσία από την μη ουσία είναι πολυτέλεια και πλούτος. Αυτά είναι καταστάσεις της ψυχής και της καρδιάς αλλά όχι του μυαλού. Το μυαλό έχει την ιδιότητα να συγκρίνει, να αξιολογεί, να μας κατατάσσει, βάση αυτού που βλέπει, ακούει. Ενώ η αλήθεια δεν είναι μόνο εκεί στο βλέπω και στο ακούω, αλλά στο νιώθω, στο αισθάνομαι. 
Αλήθεια είναι για παράδειγμα το πως είναι το αυτοκίνητο σας, το αν θα σας σκοτώσει ή όχι είναι μια μορφή φαντασίας, ψέμα αλλά όχι η αλήθεια. Αλήθεια είναι ότι οφείλουμε να φοράμε ζώνη , αλλά δεν είναι αλήθεια ότι αν δεν τη βάλουμε θα πεθάνουμε.
Οι αλήθειες και τα ψέματα μέσα σε σκέψεις είναι αμέτρητες και ο καθένας μπορεί να ασχοληθεί μόνο με τις δικές του.
Το δεύτερο βήμα λέει να μάθουμε το μέγεθος της πλάνης και στο μέσον να τοποθετήσουμε το χρυσό νήμα της αλήθειας.
Η αντίληψη ανοίγεται μετά από την τοποθέτηση της κάθε γνώσης στην καρδιά. Το να αναζητήσουμε το μέγεθος της πλάνης μας είναι δικαίωμά μας. Ναι είμαστε πλανεμένοι, όταν έχουμε βάλει κάτω το κεφάλι και μας κάνει η ύλη ότι θέλει. Έχουμε δώσει μεγάλη αξία στα αντικείμενά μας και αυτά τελικά μας εξουσιάζουν. Φεύγουν οι άνθρωποί μας από τη γη, τους θάβουμε, κλαίμε, και μετά από μερικές μέρες είμαστε σαν να μην τρέχει τίποτε. Είμαστε πάλι πίσω από το κυνηγητό της ύλης λες και θα την πάρουμε μαζί μας. Γιατί επιλέγουμε τον δρόμο της πλάνης- το παραμύθι. Γιατί συντηρούμε την ψεύτικη εικόνα και το ψέμα ? 

Αυτός λοιπόν που έχει μπει στον δρόμο της αναζήτησης και είναι τόσο κοντά στο να πάρει τον Λευκό Μανδύα, μπορεί όχι μόνο να ξεχωρίσει την πλάνη, αλλά ο ίδιος είναι πια στον δρόμο της αλήθεια είτε στον λόγο, είτε στις σκέψεις.
Ξέρει αυτόματα ποια σκέψη του είναι ψέμα, και τι είναι πλάνη.
Οπότε λευκές να είναι οι σκέψεις μας. Όσο αναγνωρίζεις το ψέμα την πλάνη δημιουργείς μέσα σου αλλά και στη στάση σου την λευκή αγωγή. Τι είναι η λευκή αγωγή. Είναι η διαδρομή και η εκπαίδευση της καλοσύνης. Μιας καλοσύνης ολόκληρης μέσα από την καρδιά. Η καρδιά έχει συναντηθεί με την ψυχή και η ψυχή είναι μέσα στο στρατόπεδο του Κυρίου. Άρα η ψυχή αυτή τώρα καθοδηγεί το μυαλό. Η ψυχή πια όχι ξεχωρίζει τις σκέψεις, αλλά μέσα από την όλη εκπαίδευση οδηγεί το μυαλό μόνο κάτω από τον Λευκό Μανδύα να λειτουργεί. 

Ο Λευκός Μανδύας θα αρχίσει αν μπαίνει από το κεφάλι, εκεί στο μυαλό, να αλλάζει την υπόσταση της επίφυσης και υπόφυσης. Σε αυτούς τους δύο σημαντικούς παράγοντες για την δική μας πνευματική αναβάθμιση. Η επίφυση και η υπόφυση πρέπει να μετατραπούν από επίφυση σε επίψυχη και από υπόφυση σε υπόψυχη. Το φύση θα μετατραπεί σε ψυχή έτσι θα αλλάξουμε δόνηση, μαγνητικό πεδίο και τότε το τρίτο μάτι μαζί με τον ιππόκαμπο θα αρχίσουν να ετοιμάζουν όλο το υπόλοιπο σώμα για να δεχτεί την Μεταμόρφωση μας. Γίνε το Φως για να πεθάνει το σκοτάδι του μίσους, του φθόνου, του πόνου.

ετικέτα ( αποκαλύπτω ) 

Δωροθέα