Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

Η Πύλη της Ανάτασης .

Η Πύλη αυτή είναι το προστάδιο για την είσοδό του εργάτη του Φωτός στην Μεγάλη Λευκή Στοά. Εκεί μπαίνουν όλοι όσοι περνούν όλα τα στάδια εκπαίδευσής τους ως δόκιμοι Χριστιανοί. Είναι το σημείο που ο εργάτης του Φωτός έχει μελετήσει και τα 7 μυστήρια της ορθόδοξης εκκλησίας. Ο δρόμος του προς την κάθαρση κοντεύει να ολοκληρωθεί. 


Οπότε τότε του ανοίγετε μπροστά του η Πύλη που θα τον οδηγήσει στη σάλα της Κάθαρσης. Η Σάλα της Κάθαρσης είναι μία διαδρομή που βιώνουν όλες οι ψυχές μετά τον θάνατό τους. Εκεί μέσα σε αυτή τη σάλα δέχονται τον Άγγελό τους και τον Πνευματικό τους οδηγό για να του πουν και να του δείξουν τι έκανε όσο ζούσε. Αυτό το σημείο είναι που μετά κατατάσσει την ψυχή σε ανάλογο επίπεδο. 

Στην περίπτωση του εργάτη του Φωτός, από την στιγμή που θα του ανοιχτεί η Πύλη αυτή εν ζωή, η κάθαρσή του θα γίνει πριν από τον βιολογικό του θάνατο. Ο Άγγελός του και ο Πνευματικός του οδηγός, θα ενημερώσουν τον ίδιο τον Κύριο για το επίπεδο της κάθαρσης, οπότε εκεί παραδίδει ο εργάτης το «εγώ» του στον Κύριο, με ταπεινότητα και σύνεση και ετοιμάζεται να δεχτεί το Χρίσμα της 33ης Μύησης για την προετοιμασία του για την ένδυσή του με τον Μανδύα. Αυτό το στάδιο το έχουν περάσει όλοι οι Άγιοί μας. Όπου κατάφεραν μέσα από την αυταπάρνηση τους στην γήινη ζωή τους να απαρνηθούν όλα όσα έχουν να κάνουν με τον εγωϊκό χαρακτήρα. Έτσι μεταπήδησαν από την 4η διάσταση στην 5η που είναι και το τέλος των ενσαρκώσεων.


Σε αυτή την ετοιμασία λαμβάνει χώρα ο διχασμός- διαχωρισμός των δρόμων. Να είμαστε στο σημείο να μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάθε λεπτό σε ποιο δρόμο είμαστε.
Οι Δρόμοι χωρίζονται σε :
Α. Δρόμος με τις εγωιστικές προθέσεις και την ύλη
Β. Δρόμος με την Θεία Θέληση, με τις οδηγίες από τη Μεγάλη Λευκή Αίθουσα. Η Μεγάλη Λευκή Αίθουσα είναι ένα στάδιο πριν από την είσοδό μας στο Ιερό του Ναού.
Για να μπει κάποιος λοιπόν στην Μεγάλη αυτή Λευκή Αίθουσα της Κάθαρσης σημαίνει να έχει καταφέρει να υποσκελίσει ότι έχει να κάνει με το γήινο περίβλημα του. Ως Νεόφυτος πια, ως προς την 33η Μύηση, περνά πάλι στάδια μετεκπαίδευσης. Μέσα σε αυτή την Αίθουσα αρχίζουν πια οι 3, Άγγελος, Πνευματικός οδηγός και Ιησούς να ενεργοποιούν τμήματα του εγκεφάλου του νεόφυτου και του αλλάζουν τελείως τη δομή του ως προς τις αισθήσεις του. Οι αισθήσεις του μετατρέπονται σε Υπέρ- Αισθήσεις. Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του νεόφυτου αλλάζει εικόνα, σύσταση και διάσταση. 

Ο τρόπος που χειρίζεται πια τα πράγματα ο νεόφυτος είναι μόνο μέσα από τη Θεϊκή παρότρυνση, έχει καταφέρει να αλλάξει τη δομή στο αιθερικό του περιβάλλον, μέσα από την κάθαρση.
Τι θα πει κάθαρση. Κάθαρση θα πει ότι ο νεόφυτος έχει γίνει ο κυρίαρχος του εαυτού του μέσω της αυτογνωσίας. Κυρίαρχος του βαθυσκάφους, σώματός του μέσα από την απόλυτη γνώση της μεταβολικής σημασίας των ορμονών του. Κυρίαρχος όλου του υγρού στοιχείου του σώματός του και της επιθυμίας της σάρκας. Έχει τοποθετήσει κάθε του αρνητικό δρόμο, μέσα από πολύ και βαθιά αγάπη στην ευγνωμοσύνη και τη συγνώμη. Οπότε απόλυτα καθαρός πια του ανοίγεται η Πύλη για να ετοιμαστεί ολοκληρωτικά για την ένδυσή του με τον Λευκό Μανδύα.
Η μόνη λέξη πια που κυριαρχεί στον νεόφυτο είναι η Αγάπη και η μόνη κατάσταση που θεωρεί γύρω του να συμβαίνει είναι πάλι αγάπη.
Η Πύλη αυτή είναι ανάλογη με τον κεραυνό, μία ηλεκτρική κένωση διαπερνά το σώμα του νεόφυτου και μία «κορδέλα» ενέργειας τον κρατά πάντα ενωμένο με τους 3 δασκάλους του. Τώρα πια δεν χρειάζεται τους γήινους δασκάλους που είχε μέχρι πριν την είσοδό του, που ήταν οι σκέψεις, τα συναισθήματα και το σώμα. 

Τώρα τον ρόλο της εκπαίδευσης τον έχουν πάρει ο Άγγελος, ο Πνευματικός οδηγός και ο ίδιος ο Ιησούς.

Οπότε τώρα πια δεν υπάρχει αιθερικό πεδίο για τον νεόφυτο, αλλά έχει έρθει το Πάνω κάτω και τον έχει μετατρέψει σε Απόλυτη Ηλεκτρική Ενέργεια της Αγάπης. 

ετικέτα ( Φοίνικας ) 

Δωροθέα