Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Το πρώτο στάδιο του Ταγματάρχη του Φωτός

Στάδιο πρώτο. Καταρχάς η λέξη στάδιο :Το στάδιο ήταν μονάδα μέτρησης μήκους την οποία χρησιμοποιούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες, ίση με το μήκος ενός αθλητικού σταδίου (600 πόδια) και που αντιστοιχούσε σε μήκος 185,15 μέτρων Πηγή.


Άρα καταλαβαίνουμε πως η λέξη στάδιο για τον Ταγματάρχη είναι μία διαδρομή που τον ανεβάζει προς τα πάνω. Στην πραγματικότητα του ελευθερώνει το μαγνητικό του πεδίο. Η πόλωση που έχει ένας απλός άνθρωπος γίνεται δυστυχώς από κάτω. Το μαγνητικό πεδίο ενός ανθρώπου που είναι γαντζωμένος με την ύλη, τόσο τη δική του αλλά και του πλανήτη, μαγνητίζει και μαγνητίζεται  από όλο το γήινο περιβάλλον του, δηλαδή από τα αιθερικά σώματα το δικό του, του περίγυρου αλλά και της περιοχής. 

Για να αποκτήσει ένας άνθρωπος δυνατότητα να έλκει από πάνω, δηλαδή να διαπεράσει το αιθερικό πεδίο ακόμη και του πλανήτη και να μπορεί να έχει επαφή με το Αστρικό, θα πρέπει να είναι απόλυτα δεμένος με τον Αστρικό του φορέα, άρα το εγώ του να είναι στη θέση που του αναλογεί, δηλαδή «φιλική συμμετοχή». Το εγώ μας πρέπει να φτάσει σε αυτό το επίπεδο, να έχει το ρόλο για τον οποίο προορίστηκε. Άρα το «αφεντικό» σε εμάς να είναι η ψυχή και όλο το Ανώτερο Επιτελείο του Στρατού του Κυρίου.
Το πρώτο λοιπόν στάδιο- Αναβάθμιση είναι ένας γρίφος τον οποίο θα τον αναλύσουμε και θα τον διασπάσουμε για την δική σας διευκόλυνση προς την επιτυχία του.
Η ζωή έχει αναρριχηθεί στην κλίμακα με την καθημερινή χρήση της μορφής. Μέσω των κατωτέρων 3 με αργή και σταθερή πρόοδο, το μακρύ μονοπάτι διανύθηκε.
Ο Ταγματάρχης μέσα από το μακρύ ταξίδι της αναρρίχησης- εκπαίδευσης έχει κατανοήσει απόλυτα τη μορφή. Τι εννοούμε όμως με τη λέξη μορφή? Ο ζηλωτής μέσα από όλη την διαδρομή της γνώσης του εαυτού του έχει απόλυτα καταλάβει, ότι δεν ήταν ποτέ άμοιρος ευθυνών. Έμαθε ότι κάθε του λέξη- σκέψη ήταν μία δομή μορφής. Μιας μορφής την οποία την βίωνε κάποια στιγμή ως γεγονότα και καταστάσεις. Γνωρίζει πια ο Ταγματάρχης πως ακόμη και οι σκέψεις που έκανε όταν ήταν μόνος του, αυτές που δεν είχαν ακουστεί ποτέ από το στόμα του, είχαν και έχουν δύναμη δόνησης και έπαιρναν την ανάλογη μορφή. Ανάλογα λοιπόν με τις σκέψεις μας αλλά και τα συναισθήματα που τις συνόδευαν γνωρίζουμε καλά γιατί μας συνέβαιναν όσα μας συνέβαιναν κι ας το παίζαμε «αθώοι» σε κάποιες στιγμές. 

Η τόλμη του να γνωρίσουμε καλά τους εαυτούς μας και να φτάσουμε να αποδεχτούμε όλα όσα μας απαρτίζουν, είναι από μόνο του ένας δρόμος που μας έχει φέρει στο σημείο να αντικρίζουμε πια το πρώτο Στάδιο, τον πρώτο βαθμό αναβάθμισης, αναρρίχησης. Τώρα πια ο ταγματάρχης αφού έχει φέρει το εγώ του σε μία κατάσταση σιωπής, είναι απόλυτα συνδεδεμένος με την Αστρική του Πηγή, αναγνωρίζει ποια μορφή έρχεται να βιώσει, αφού γνωρίζει πια καλά ότι είναι δεμένος με τον Θείο Λόγο- Νόμο. Μόνο ο ταγματάρχης μπορεί να βιώνει το ότι πάνω- κάτω, οι υπόλοιποι άνθρωποι απλώς βιώνουν το ότι κάτω- κάτω. Γιατί όπως είπαμε έλκουν και μαγνητίζουν από το μαγνητικό πεδίο της γης, του περίγυρου τους και από την περιοχή τους.
Ο Ταγματάρχης είναι έτοιμος πια να αρχίσει να αντλεί πληροφορίες από πάνω για να τις κατεβάσει κάτω. Φυσικά όχι για ίδιον συμφέρον, γιατί  για τον Ταγματάρχη ίδιον συμφέρον δεν υπάρχει, αλλά υπάρχει το συνολικό καλό όλου του πλανήτη. 


Η κάθαρση που έχει επιφέρει ο ζηλωτής στον εαυτό του είναι πια καθολική και έτσι το 3ο μυστικό πέρασμα – 3ο κέντρο – στομάχι είναι απόλυτα καθαρό. Από τη στιγμή που αυτό το κέντρο είναι καθαρό, γεμίζει με το Φως της Θεϊκής ενέργειας και παίρνει το ρόλο του Ναού, οπότε συνεργάζεται με τον Νου και με το Άγιο Πνεύμα. Αυτό το Πνεύμα διαπερνά το 3ο κέντρο και μεταφέρει την ενέργειά του στα άλλα δυο δηλαδή το 2ο και το 1ο. Έτσι από τη στιγμή που έρχεται η κάθαρση στα 3 κατώτερα κέντρα τότε ο ταγματάρχης απέχει από κάθε επιθυμίας της σάρκας. Το χρώμα στο 1ο του κέντρο αλλάζει από κόκκινο της επιθυμίας σε αγνό λευκό της ουσιαστικής ζωής. Όταν αυτό το φως αρχίσει να παραμένει μέσα στο σώμα, όλο το βιολογικό κομμάτι μας, δηλαδή σώμα, αποκτά τον ρόλο του, δηλαδή το όχημα της ψυχής μας. 

ετικέτα ( αποκαλύπτω ) 

Δωροθέα