Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

Πέντε είναι οι μεγαλύτεροι δάσκαλοι στη ζωή του ανθρώπου και είναι μέσα του.

Οι δάσκαλοι αυτοί ονομαστικά είναι το σώμα του, τα συναισθήματά του, οι σκέψεις του, η ψυχή του και ο φύλακας Άγγελός του.


Αν επιτρέψουμε σε αυτούς τους δάσκαλους να μας οδηγήσουν στην απόλυτη γνώση ποτέ δεν θα αποτύχουμε. Κανένας δεν μπορεί να σας διδάξει καλύτερα από αυτούς τους 5.
Υπάρχει σειρά που ακολουθείτε για να μπορέσει να υπάρξει η σωστή διδασκαλία.
Ο πρώτος μας δάσκαλος το σώμα μας. Αυτό είναι που μας συνδέει με τη ζωή, από αυτό διδασκόμαστε από τις πρώτες μας ώρες στον πλανήτη. Αυτό μας οδηγεί για να πάμε στο επόμενο βήμα στάδιο. Στην αρχή και μέχρι τον πρώτο μήνα πίνουμε μόνο γάλα και αυτό γιατί οφείλουμε να προετοιμάσουμε το στομάχι μας να δεχτεί λίγο αργότερα την τροφή. Η τροφή στην αρχή είναι αλεσμένη για να μπορέσουμε εμείς να την καταπιούμε και να γίνει πιο εύκολη η πέψη στο στομάχι μας. 

Στην πραγματικότητα με οδηγό το σώμα μας γνωρίζουμε πως θα πρέπει να είναι η τροφή μέχρι να εμφανιστούν τα πρώτα δόντια που θα μας δώσουν τη δυνατότητα της μάσησης. Αυτός ο δάσκαλος λοιπόν μας διδάσκει μέσα από την συνεργασία μας πως θέλει να το χειριζόμαστε. Κάθε δάσκαλος για να έχει βαθμό επιτυχίας οφείλει να διδάσκει στον μαθητή την συνεργασία, την ομαδικότητα και την ανάγκη για εξερεύνηση. Οπότε εκεί στα πρώτα μας χρόνια ο πρώτος μας δάσκαλος μας διδάσκει τα πάντα. Εκείνος θα μας πει πότε είμαστε έτοιμοι να σταθούμε, πότε να περπατήσουμε. Ο δάσκαλος αυτός θα αρχίσει να συνεργάζεται με τις αισθήσεις μας και θα μας βοηθήσει να τις μάθουμε.
Κάπου εκεί αρχίζει να εμφανίζεται και ο δεύτερος δάσκαλος το συναίσθημα. Φόβος, θυμός, οργή, χαρά, ευτυχία, θαλπωρή κλπ. Κάθε ανάλογο συναίσθημα που εμφανίζεται μαζί με τον πρώτο δάσκαλο το σώμα μας δείχνουν τα όριά μας. Ο τρόπος που θα αντιδράσουμε εκεί στα πρώτα χρόνια είναι το κλάμα αν νιώσουμε θυμό, φόβο, οργή και το γέλιο αν νιώσουμε χαρά, ευτυχία και ο γλυκός, τρυφερός, ασφαλής ύπνος που θα κάνουμε στην αγκαλιά της μαμάς μέσα από την θαλπωρή. 

Αυτοί οι δύο δάσκαλοι πάντα είναι μαζί μας, πάντα μας διδάσκουν και πάντα έχουν τον τρόπο να μας προειδοποιούν ότι υπερφορτώνουμε εμάς. Οπότε ένας πυρετός, ένα συνάχι, ένας πονόλαιμος θα κάνουν την εμφάνισή τους αν εμείς μαζεύουμε- αποθηκεύουμε αρνητικά συναισθήματα.
Όταν αρχίσουμε να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα μπαίνει και ο δάσκαλος σκέψη. Εκεί αρχίζουν και οι ουσιαστικές μας γνώσεις για τη ζωή.
Αυτούς τους τρεις δασκάλους σου, σώμα, συναίσθημα και σκέψεις σήμερα πώς τους διαχειρίζεσαι ? Πόσο τους ξέρεις ? Πόσο γνωρίζεις τον δάσκαλο σώμα? Το σώμα σου δεν είναι ένα απόσπασμα από εσένα αλλά είσαι εσύ. Οι σκέψεις σου δεν είναι απόσπασμα από σένα είσαι εσύ. Φυσικά και το συναίσθημά σου είσαι εσύ.
Όταν ένας άνθρωπος μπει στην διαδικασία να γνωρίσει αυτούς τους δασκάλους στο 100%. Να γνωρίζει κάθε γιατί που αφορά το σώμα του, τις σκέψεις του και το συναίσθημα του αυτός είναι δάσκαλος του εαυτού του και τότε εμφανίζεται ο 4ος δάσκαλος, η ψυχή. 

Η ψυχή είναι ο σπουδαιότερος δάσκαλος σου γιατί σε συνδέει με την Πηγή σου, την Ουσία σου και θα σου δείξει τον δρόμο σου.
Τότε οι 3 προηγούμενοι δάσκαλοι έχουν πετύχει τον στόχο τους. Άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τους 3 πρώτους δασκάλους τους δεν έχουν πιθανότητες να γνωρίσουν την ψυχή τους, το μεγαλείο της και τον ρόλο της.

Όταν ο δάσκαλος ψυχή αρχίσει τον εκπαιδευτικό δρόμο στον μαθητή τότε μετά από τα πρώτα μαθήματα κάνει την εμφάνισή του και ο 5ος δάσκαλος ο φύλακας Άγγελός μας. Ο φύλακας Άγγελος που είναι ο οδηγός της ψυχής εδώ και πολλά χρόνια. 

Είναι αυτός που θα βοηθήσει απόλυτα την ψυχή να γνωρίσει τον Ανώτερο Πνευματικό της δάσκαλο οδηγό τον Ανώτερο Εαυτό. Ανάλογα με τα βήματα που θα ακολουθήσει ο μαθητής θα του ανοιχτεί και η Ανώτερη Πνευματική Σχολή της Πνευματικότητας και θα μπει στην Θεϊκή Γεννήτρια

ετικέτα ( αναγέννηση) 

Δωροθέα