Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

Οξυτοκίνη + Σεροτονίνη = Πολικότητα της Αγάπης

Όταν εσύ πιστεύεις ότι η πολικότητά σου είναι εντάξει, αλλά καταφέρνει το περιβάλλον, οι καταστάσεις να σε «βγάλουν από τα ρούχα σου». Τότε αυτές οι ορμόνες σου οι δύο βρίσκονται ακόμη σε σημείο που ανεβαίνουν ή κατεβαίνουν επίπεδα. Γι’ αυτό το λόγο «φταίει» το εγώ σου που ακόμη έχει «τρύπες». Όταν το εγώ του ανθρώπου έχει «τρύπες» τότε από εκεί θα καταφέρει να εισέλθει μέσα του κάθε αρνητική επιρροή από το περιβάλλον.

Καλό είναι να θυμάμαι, πως επειδή επέλεξα τον δρόμο της πνευματικής αναζήτησης και την αποδοχή της κληρονομιάς μας, δε θα το κάνει και ο δίπλα μου. Ούτε μπορώ να αλλάξω τις καταστάσεις από το όλο περιβάλλον μου. Απλώς ως «μάχιμος» Απόστολος οφείλω να αποκτήσω μία ασπίδα προστασίας που λέγεται Πίστη. Όσο ισχυροποιείται η Πίστη τόσο μένεις στον δρόμο Του Πατέρα. Όλο αυτό βέβαια σε συνεργασία με την κάθαρση του εγώ- δίπολου- χαρακτήρα. Έτσι θα έρθει η στιγμή να αποκτήσεις την μία πολικότητα της Μονάδας. 

Αναζήτησε πόσο και από τι επηρεάζεσαι. Από ποιους ? Γιατί ? Πόσο σου αλλάζει τη διάθεση μία εικόνα, μία κατάσταση ? Πόσο βάλλεσαι αν βρεθείς σε ένα νοσοκομείο ή σε ένα μέρος που έχει πολικότητα πόνου, θλίψης, οργής, δυστυχίας, όπως εφορία, τράπεζα κλπ. Πόσο επηρεάζεσαι από τον λόγο φόβου, πόνου, θλίψης κάποιου ανθρώπου είτε δικού σου, είτε ξένου ? Πόσο το υποσυνείδητό σου ακόμη σε κάνει κουμάντο?  Ποια είναι η σχέση σου με το Θείο ?  Ερωτήσεις οι οποίες θα σου δείξουν που και πόσο ακόμη είσαι ευάλωτος. Η άγνοια είναι ο θάνατος και όχι η γνώση- η αντίληψη- η αποδοχή. Δεν είναι κακό να παραδεχτώ ότι ακόμη έχω κενά ή τρύπες που με επηρεάζουν, το κακό είναι να θεωρώ τον Εαυτό μου ότι έφτασα. Το νομίζω από το γνωρίζω έχουν βασικές διαφορές. Άλλωστε για τη ζωή σου μιλάμε και για την δική σου ισορροπία και αρμονία.
Αν όλα αυτά ακόμη μας επηρεάζουν ανάλογα τον βαθμό επιρροής τους αυτό που θα ξέρω είναι πως όχι μόνο οι δύο ορμόνες δεν δουλεύουν σωστά, αλλά και το υπόλοιπο ορμονικό σύστημα έχει πρόβλημα. Όταν το ορμονικό σύστημα μπλοκάρεται είναι σαν να υπάρχει διαρροή νερού ή ρεύματος μέσα στο σπίτι μας. Κάθε διαρροή έχει επιπτώσεις. Το ορμονικό σύστημα είναι αυτό που επηρεάζει άμεσα την διάθεση του ανθρώπου, αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι, γιατί το βιώσαμε στην εφηβεία, την εγκυμοσύνη οι γυναίκες και στη κλιμακτήριο. Κάθε μυστικό πέρασμα είναι «δεμένο» και με μία ορμόνη, οπότε αν κάποια σας ορμόνη έχει πρόβλημα ανατρέξτε εκεί.

Όπως επίσης αν η διάθεσή σας έχει σκαμπανεβάσματα μπορείτε να δείτε από τι επηρεάζεται η διάθεσή σας τότε επηρεάζεται άμεσα και το ορμονικό σας κομμάτι. Αν η διάθεσή σας αλλάζει από σύντροφο τότε μελετήστε το 2ο μυστικό πέρασμα και δείτε ποια ορμόνη επηρεάζεται. Αν σας επηρεάζει το οικονομικό τότε ανατρέξτε στο 1ο μυστικό πέρασμα. Αν σας έχετε φόβους και ανασφάλειες στο τρίτο. Αν φοβάστε την οικειότητα με τους ανθρώπους με το 4ο . Αν κρατάτε τον λόγο σας και τα συναισθήματά σας το 5ο
Όσοι είμαστε στον δρόμο- τρόπο αναζήτησης και αποδοχής της Θεϊκής μας περιουσίας, οφείλουμε να έχουμε τις «κεραίες» μας τεντωμένες. Δικό μας είναι το «στοίχημα» και δεν αφορά κανέναν. Αλλά εμείς οφείλουμε με τον εαυτόν μας, να είμαστε σαφείς και ειλικρινείς. 

Πώς μπορούμε να καλύψουμε όλα αυτά τα κενά που ενδεχομένως έχουμε ? Με μόνιμη και σταθερή εργασία με τον εαυτό μας.  Ο δρόμος προς τον Φοίνικα είναι για όλους όσους προσπαθούν. Κάθε αγνή προσπάθεια με σύνεση, σεβασμό και θέληση έχει αποτελέσματα. Άλλωστε ο Πατέρας δεν είναι αυστηρός αλλά απίστευτα Στοργικός!!!

ετικέτα ( Φοίνικας ) 

Δωροθέα