Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

Πώς δημιουργείται η μεταστροφή μας.

Ο στόχος για κάθε Πνευματικό ερευνητή είναι να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί, με την καλή έννοια. Γενικά θεωρώ πως ο στόχος κάθε έρευνας και ερευνητή είναι ο ίδιος, απλώς αλλάζει το αντικείμενο της έρευνας και το ζητούμενο.


Υπάρχουν άνθρωποι, ελάχιστοι που αναζητούν και ερευνούν την αλήθεια, που ψάχνουν ενδελεχώς τους εαυτούς τους και δεν εφησυχάζουν με τίποτε. Ο τρόπος είναι ένας, «βάζεις κάτω τον εαυτό σου και τον ξεσκονίζεις από όλες του τις πλευρές». Οδηγός της έρευνας είναι η μόνιμη απορία, τα μόνιμα γιατί. Τα γιατί με την πάροδο του χρόνου αρχίζουν να μετατρέπονται σε πως. Βέβαια, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε την ιδιότητα να θεωρούμε όλους τους άλλους φταίχτες για τη δική μας ζωή, ενδεχομένως να σταματήσουμε εκεί, στα πρώτα γιατί. Κάτι που φυσικά το έπαθα κι εγώ στην αρχή. Φυσικά αυτό που έβλεπα ως αποτέλεσμα από το σημείο που «νόμιζα» ότι είχα φτάσει, δεν μου άρεσε και δεν με ικανοποιούσε καθόλου. Και τότε εκεί έκανε την εμφάνισή του ξανά το γιατί, ένα γιατί που ήρθε την κατάλληλη στιγμή για να μου αλλάξει τη ζωή. Έτσι μέσα από την έναρξη πάλι της απορίας, οι ώρες μελέτης αυξήθηκαν και «απαιτούσα» από τον εαυτό μου, πια να ανεβάσει τον πήχη όσο πιο ψηλά μπορούσα και εννοώ στο βάθος της κάθε γνώσης. Δεν θεωρώ ότι έφτασα κάπου, ακόμη ερευνώ και ψάχνω, η μελέτη μου θα σταματήσει όταν θα κλείσω τα μάτια μου από αυτή τη ζωή, ως τότε θα ψάχνω. 

Πιστεύω λοιπόν πως ανήσυχοι άνθρωποι, σαν εμένα που δεν ικανοποιήθηκαν εκεί στα πρώτα γιατί και συνεχίζουν την έρευνα, υπάρχουν και το βλέπω καθημερινά μέσα από τις αναγνώσεις σας. Οπότε η τοποθέτηση της έρευνάς μου συνεχίζεται για να σας δοθούν οι γνώσεις που έχω ενώσει μέχρι τώρα.
Όπως είπαμε ο στόχος για τον Πνευματικό αναζητητή είναι να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Είδαμε στο κείμενο Η διαδρομή της Κάθαρσης τα βήματα που θα μας οδηγήσουν στην κάθαρση για το ηχείο μας – 3ο μυστικό πέρασμα. Τα οποία είναι :
Α. εξωτερική αγνότητα –φυσικός φορέας- πυκνό σώμα
Β. μαγνητική αγνότητα- αιθερικός φορέας- εσωτερική αγνότητα.
Γ. ψυχική αγνότητα- αστρικός φορέας- συναισθηματική αγνότητα.
Δ. νοητική αγνότητα- νοητικός φορέας- αγνότητα συγκεκριμένου νου.
Σήμερα θα δούμε πώς μετατρέπεται το σώμα. Ποια είναι η διαδικασία που οφείλουμε να κάνουμε στα σώματά μας, για να αρχίσουμε να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις ανά- Στασης. 

Τα σώματά μας όπως γνωρίζουμε είναι 7 και απαρτίζουν στο σύνολό τους το κοσμικό αβγό που είμαστε «δεμένοι» μέσα του. Το Αβγό αυτό καταλήγει στον Ανώτερο Εαυτό μας δηλαδή στο 7ο σώμα μας το Νιρβανικό.  Το αβγό ξέρετε πως είναι. Έχει μέσα του τον κρόκο, μία κίτρινη μπάλα η οποία είναι ο γόνος, η σταγόνα που θα ενωθεί με την διαδικασία της γονιμοποίησης με το ανάλογο σπέρμα. Στην περίπτωση πουλιού, ξέρουμε ότι αυτό λίγο καιρό μετά και με την ανάλογη επώαση θα δημιουργηθεί ο νεοσσός. Στη δική μας περίπτωση όμως στο σημείο που είναι η κίτρινη μπάλα μας, ο γόνος μας είναι το στομάχι, το 3ο μας κέντρο. Το χρώμα του όταν το κέντρο μας είναι καθαρό είναι κίτρινο.
Τα βήματα που ακολουθούμε ως εργάτες του Φωτός είναι να καταφέρουμε την απόλυτη κάθαρση του. Τα 4 βήματα τα είδαμε λοιπόν περιφραστικά.
Τώρα θα δούμε πώς αρχίζουν να μεταβάλλονται τα σώματά μας μέσα από την διαδρομή της κάθαρσης. 

Αλλά πρώτα ας θυμηθούμε τα 7 σώματα. Πρώτο είναι το υλικό, δεύτερο το αιθερικό- συναισθηματικό, τρίτο το νοητικό– κάρμα, τέταρτο ψυχικό- τηλεπάθεια- αστρικές προβολές,  πέμπτο το Πνευματικό – Ανώτερο Νοητικό, 6ο το κοσμικό και 7ο το Νιρβανικό.
Το πρώτο σώμα λοιπόν που αφορά τον υλικό μας φορέα οφείλουμε να το αλλάξουμε, μέσα από την απόλυτη και ουσιαστική φροντίδα μας ως προς αυτό. Με την τροφή, το νερό, τις αναπνοές, ασκήσεις ισορροπίας. Ασκήσεις Μάντραμ – δόνησης λόγου ( οι οποίες δονήσεις Μάντραμ δίνονται στον εργάτη, από τον Πνευματικό του οδηγό ή από τον εδώ δάσκαλό του, όταν εκείνος πληρεί τις προϋποθέσεις ).
Το σώμα το φυσικό όταν αρχίζει να βιώνει την απόλυτη κάθαρση είναι στο σημείο που δεν βάλετε από τίποτε. Σε αυτό έχει βοηθήσει απόλυτα και η κάθαρσή μας από τις υποβολές του εγώ και όλου μας το χθες.
Έτσι περνάμε στο πιο δύσκολο κομμάτι της διαδρομής κάθε εκπαιδευόμενου στην κάθαρση του αιθερικού σώματος. Οι άνθρωποι που έχουν καταφέρει να περάσουν στο δεύτερο σώμα μετατρέπονται οι ίδιοι σε ανάλογο πεδίο ενέργειας, έτσι δεν επηρεάζονται από τους χώρους ή ανθρώπους που συνευρίσκονται, αλλά επηρεάζουν θετικά και καταλυτικά με την παρουσία τους. Καταφέρνουν να αλλάξουν το μαγνητικό πεδίο του χώρου που βρίσκονται προς το καλύτερο και όταν βρίσκεσαι κοντά τους νιώθεις μία γαλήνη και αρμονία. Οι άλλοι άνθρωποι που είναι γύρω τους φορτίζονται και ζωντανεύουν κοντά σε έναν τέτοιο άνθρωπο. 

Το 2ο σώμα ως πυκνότητα είναι μεγαλύτερο από το πρώτο σώμα και βρίσκεται και μέσα και έξω από το πρώτο σώμα. Μας περιβάλλει και είναι γνωστό ως η ενέργεια πράνα – τσι.
Στη Ρωσία ανακάλυψαν πως 6 μήνες πριν αρρωστήσει το βιολογικό μας σώμα αρρωσταίνει αυτό το δεύτερο- αιθερικό σώμα. Το ηλεκτρικό φορτίο που δημιουργείται αρχίζει να δείχνει την ασθένεια που έρχεται.
Το ενεργειακό σώμα ταξιδεύει μέσα στην αναπνοή. Αν αναπνέεις σωστά και ήρεμα αυτό μεταφέρεται μέσα στο ενεργειακό σώμα οπότε αυτό παραμένει υγειές και ζωτικό. Φτάνει μία ανάσα θυμού για κάνει ένα πισωγύρισμα.  Εκεί χρειάζεται η λέξη- δόνηση Μάντραμ που σας έχει δοθεί για να επαναφέρεται τη ζωτική σας ενέργεια.
Το 2ο σώμα είναι δυνατότερο από το πρώτο και ζει περισσότερο. Όταν πεθάνει ένας άνθρωπος συνεχίζει να υπάρχει το βιόπλασμα του.

Με αυτά τα δύο σώματα θα ασχοληθούμε και με την ένωση των 4 βημάτων κάθαρσής θα κάνουμε τις ενώσεις που χρειάζονται για την δική σας γνώση. 

ετικέτα ( Φοίνικας ) 

Δωροθέα + Βιβλιογραφία Το Βιβλίο των Τσάκρας Osho