Τρίτη, 1 Ιουλίου 2014

Τι ρόλο παίζει το ρολόι στη ζωή μας ?

Μερικά πράγματα στην ζωή μας λειτουργούν σαν το ρολόι. Το ρολόι είναι ρυθμισμένο έτσι ώστε να δημιουργεί μέσα σε ένα λεπτό έναν ολόκληρο κύκλο. Όπως επίσης με την 1 ώρα αλλά και με τις 24 ώρες που είναι μία μέρα.

Τι είναι όμως το ρολόι ? Τι μας διδάσκει ? Πώς μπορούμε να το έχουμε στη ζωή μας και να λειτουργεί η ζωή μας με την αρμονία του χρόνου- ρολόι ? 
Το ρολόι βασίζεται στην αρμονία και στον αυθορμητισμό. Τέτοια κομμάτια έχει το σώμα μας, από μόνο του λειτουργεί αρμονικά, αυθόρμητα μέσα από την βιολογική του δομή. Στη έναρξη της ζωής μας είχαμε το ρολόι στην διαδρομή της τροφής μας. Κάθε τρεις ώρες τρώγαμε. Αυτό βοηθούσε το βιολογικό μας ρολόι να είναι ρυθμισμένο σωστά. Το λεμφικό σύστημα, το στομάχι, το αίμα, το συκώτι, οι πνεύμονες, η καρδιά κάθε τρεις ώρες είχαν μία συνεργασία για να συνεχίζουν να υπάρχουν μέσα από την αρμονία. Η βιολογία μας έχει από μόνη της μία σοφία, μία σοφία που την αλλάξαμε εμείς μέσα από το μυαλό και τις σκέψεις μας. Βάλαμε το σώμα μας να υπολειτουργεί και να υπερ-λειτουργεί σε τομείς και τομείς. Αυτό παράλληλα με τα συναισθήματα μας έχει φέρει ο σώμα σε πολύ δύσκολη θέση. 

 Να «μάθει» να λειτουργεί κάτω από δικούς μας κανόνες και δικές μας αποφάσεις, χωρίς κανένα σεβασμό ως προς την αρμονία. Να μάθει το έβαλα σε εισαγωγικά γιατί εμείς προσπαθούμε να επιβάλλουμε στο σώμα μας τρόπους και λειτουργίες χωρίς να μπούμε στη διαδικασία να αναζητήσουμε τα γιατί το βάζουμε σε κίνδυνο. Ένα πλυντήριο ρούχων για παράδειγμα δεν θα το μετατρέψουμε και σε πιάτων. Κάθε μας αντικείμενο το σεβόμαστε και το λειτουργούμε όπως ορίζει ο κατασκευαστής. Γιατί δεν κάνουμε το ίδιο με το σώμα μας ? Όλοι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι γύρω μας, μας διδάσκουν και μας δείχνουν ότι η αλλαγή που έχουν κάνει ως προς τον κατασκευαστή του σώματος, τους έχει φέρει αντιμέτωπους με την ασθένεια.
Που σημαίνει ότι το ρολόι είναι ρυθμισμένο να λειτουργεί με κάποιο τρόπο και εμείς μπήκαμε να το αλλάξουμε χωρίς να ξέρουμε το γιατί. Από δικαιολογίες έχουμε άπειρες, δεν έχω χρόνο, έτσι έχω συνηθίσει, έχω πολύ δουλειά εκείνη την ώρα κλπ. Οι δικαιολογίες δεν θα σε βοηθήσουν στην ασθένεια, εκεί θα αρχίσεις να ψάχνεις τα γιατί. Μόλις ένας γιατρός σου βάλει ένα φρένο σε κάτι στη ζωή σου τότε θα αρχίσεις να θυμάσαι αυτό το ρολόι του σώματός σου και θα ψάχνεις να τρόπο να το ρυθμίσεις ξανά. 


Η γνώση είναι υγεία ενώ η άγνοια- αδιαφορία είναι ασθένεια. Να κάνουμε πως δεν βλέπουμε, να νομίζουμε ότι σε εμάς δεν θα ισχύσει ο νόμος της βιολογίας αυτό δεν είναι σοφία. Το σώμα σου είναι ένα και μοναδικό. Αυτό έχεις και θα έχεις για όσα χρόνια είσαι εδώ εν ζωή. Πάρε τη γνώση, μελέτησε όλα όσα σε αφορούν για την αρμονία του σώματός σου και μη θεωρείς ότι εσύ θα τη γλυτώσεις.  

ετικέτα ( τέχνη ζωής ) 

Δωροθέα