Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014

Μέθοδοι: Άγιο Πνεύμα + Χρίσμα ενάντια στο Δραματικό συμβάν

Και
Η ζωή γενικότερα είναι μία διαδρομή διδασκαλίας, για κάθε άνθρωπο. Κάποιες φορές, ίσως τις περισσότερες για κάτι κακό που θα μας συμβεί θα πούμε πως έφταιγε η κακιά η ώρα, η ατυχία που μας «δέρνει» ή ήταν θέλημα Θεού.
Όσο όμως περπατάμε μέσα στο μονοπάτι της αυτοβελτίωσης και της πνευματικής αναβάθμισης, αυτές τις προτάσεις αρχίζουμε να τις αναθεωρούμε.


Η ψυχή έχει διαλέξει ως «σχολείο» την γη και έρχεται εδώ για να εκπαιδευτεί. Σε αυτόν τον δρόμο εκπαίδευσης η ψυχή μας, βρίσκει δύο πολύ σημαντικά «όπλα» το Χρίσμα και το Άγιο Πνεύμα.
Ο Ιησούς ήρθε στον πλανήτη για να μας βοηθήσει να καθαρίσουμε από τις αμαρτίες μας. Ποιες αμαρτίες ? Πότε τις κάναμε ? Πώς ένα παιδάκι μικρό πρόλαβε να κάνει αμαρτία ? Κι αφού δεν πρόλαβε να κάνει την αμαρτία το Χρίσμα και το Άγιο Πνεύμα μέσα από τη βάφτιση τι τα χρειάζεται ? Για να πούμε ότι κάποιος χρειάζεται κάτι πρέπει να γνωρίζουμε που και πότε το χρειάζεται. 

Ναι ένα παιδάκι, μπορεί μόλις γεννήθηκε να μην έχει αμαρτίες, έχει φέρει όμως μαζί του με τη γέννησή του, ένα βιβλιαράκι που πάνω του είναι γραμμένο το όνομα και το επίθετο και κάποια συμβάντα που το περιμένουν να τα βιώσει. Το βιβλιαράκι αρχίζει με τα μαθήματα της ψυχής και προς το τέλος έχει γραμμένα τα παθήματα του εγώ.
Ο Ιησούς λοιπόν ερχόμενος στη γη, βίωσε τα παθήματα μέσω εκπαίδευσης και μας είπε τι θα μας συμβεί αν επιλέξουμε τον δρόμο του πάθους. Πόσο πόνο θα «ξυπνήσουμε» και πόση δυστυχία. Μας έδωσε λοιπόν την γνώση αυτή και μέσω της βάφτισης μας έδωσε το Χρίσμα αλλά και το Άγιο Πνεύμα. Εκείνος για να τα αποκτήσει και τα δύο έκανε τόσα χρόνια πρακτική, από τα 12 ως τα 33 του.  Οπότε για να μας κάνει τη ζωή πιο εύκολη πήραμε την τιμητική διάκριση να γίνουμε δόκιμοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι με αυτά τα δύο υπερ- όπλα για να ζήσουμε μία ζωή με αρμονία.
Ο Νόμος της Απορρόφησης λοιπόν στην δομή και βάση του είναι η βάφτιση. Εκείνη την ώρα ο ιερέας με τη Χάρη Του Πατέρα, απορροφά όλα όσα είναι να συμβούν στη ζωή του ανθρώπου. Καθαρίζει όλο το βιβλιαράκι και από τα μαθήματα της ψυχή και από αυτά που θα μας συμβούν μέσα από την επιλογή του πάθους. Μας δίνει στα χέρια μας ένα βιβλίο πεντακάθαρο χωρίς τίποτε μέσα του. Τα μόνα που γράφει πια είναι Ιησούς Χριστός Νικά. Που σημαίνει ότι με την επιλογή του δρόμου του Ιησού ολοκληρωτικά και απόλυτα η Νίκη είναι δικά μας, χωρίς προβλήματα. 

Όταν ο άνθρωπος επιλέξει αυτόν τον δρόμο, τότε και μόνο τότε η ψυχή που ήρθε εδώ για να εκπαιδευτεί παίρνει το Ανώτερο Αξίωμα αυτό της Ανάστασης και βιώνει εδώ τον παράδεισο. Μόνος οδηγός της είναι το Φως.
Οι δύο μέθοδοι που δεν έχουμε αναπτύξει ακόμη ως προς τον Δραματικό δρόμο είναι οι εξής :
Η μορφή- σκέψη τεμαχίζεται και διαλύεται από ένα ρεύμα δυνάμεως και αγάπης σωστά κατευθυνόμενης = Άγιο Πνεύμα.
Η απορρόφηση της μορφής- σκέψης και διατύπωσης μια αντίρροπης σκέψεως συνετής ( νοήμονος) αγάπης = Χρίσμα.
Όταν επιτρέψουμε να ενεργήσει το Άγιο Πνεύμα για μας τότε Εκείνο κάθε μας σκέψη τη διαλύει και την μετατρέπει σε ανύπαρκτη, σε μηδέν. Το ρεύμα που δημιουργεί το Άγιο Πνεύμα εξαγνίζει απόλυτα το σώμα και την ψυχή. Ο μεγαλύτερος στόχος ενός Πνευματικού αναζητητή είναι να φτάσει στο απόλυτο μηδέν. Να μηδενίσει δηλαδή όλα όσα έκανε εδώ, μέσα από την σωστή χρήση της συγνώμης- συγχώρεσης. Να επιλέξει την ελευθερία του από το εγώ- πάθος με στόχο να μάθει τους δρόμους της ψυχής του για να μηδενίσει και εκείνους. Φτάνοντας στο απόλυτο μηδέν, δηλαδή στην απόλυτη Αρχή τότε ενεργοποιείται το Χρίσμα και μπαίνει σε εφαρμογή και η επόμενη μέθοδος απορρόφησης. Το Χρίσμα ενεργοποιεί την 33η Μύηση που σημαίνει έτοιμος από δόκιμος Χριστιανός να περάσω στο Ταγματάρχης, έτσι κάθε μας σκέψη που θα είναι αντίθετη με τους Νόμους της Αβλάβειας αυτόματα θα μετατρέπεται σε αγάπη με τον Νόμο της Απορρόφησης. 

 Ο Μεγαλύτερος πια συνεργάτης του Πνευματικού ερευνητή θα είναι ο ίδιος ο Ιησούς κάθε λεπτό.
Μια μεγάλη περιουσία είναι δίπλα στον καθένα. Αντί να παλεύουμε με το ανέφικτο, το φθηνό, το φθαρτό και το εφήμερο που κάναμε τόσα χρόνια και αποκτήσαμε μία ωραιότατη «τρύπα στο νερό», ας βάλουμε στόχο την πάρουμε στα χέρια μας. Αυτή την περιουσία κανένας δεν μπορεί να την αγγίξει και αυτή φοβούνται οι «ισχυροί» του πλανήτη. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι όταν ο Θεός μιλήσει μέσα από κάθε άνθρωπο αυτοί δεν έχουν λόγο ύπαρξης.

Η αγάπη είναι αυτή που θα αποδυναμώσει κάθε κακό στον πλανήτη και τίποτε άλλο. Η αγάπη όμως η αγνή και καθαρή φερμένη μέσα από την Πηγή της, τον Πατέρα μας.  

ετικέτα ( Φοίνικας ) 

Δωροθέα + Αλίκη Μπέιλη