Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

Ζώμεν και κινούμεθα και εσμέν

Μια φράση γεμάτη από βαθιά αντίληψη, την οποία θα την δούμε αναλυτικά.
Ζώμεν, το Ζην είναι ενέργεια, επιθυμία μέσα στη μορφή, συνεκτικότητας και προσκόλληση σε μία ιδέα και σε όλο αυτό τον δρόμο σύμβολα είναι το αίμα και η καρδιά.

Οι επιθυμίες είτε ξεκινούν από την καρδιά, είτε από το μυαλό δίνουν ανάλογη ροή ενέργειας στο αίμα, δηλαδή στο σώμα. Είτε από την καρδιά, είτε από το μυαλό πάλι η καρδιά επηρεάζεται και το αίμα επίσης. Οι επιθυμίες του μυαλού έχουν πιθανότητα να βασίζονται στην εικόνα που θέλουμε να δημιουργήσουμε για μας, προς τους έξω. Ενώ της καρδιάς συνήθως γεννιούνται από το νιώθω. Το σώμα μας σε κάθε μας σκέψη, νιώθω, συναίσθημα συμμετέχει και επηρεάζεται είτε αρνητικά είτε θετικά. Κάθε επιθυμία θα περάσει από την καρδιά μας και από το αίμα μας. Όταν οι επιθυμίες μας δεν γίνονται πραγματικότητα η καρδιά μας πονάει έτσι ο πόνος μεταφέρεται από την καρδιά στο αίμα και η πληροφορία πηγαίνει σε όλο το σώμα. 

Ανάλογα με το πόσες επιθυμίες μας γκρεμίστηκαν και δεν έγιναν ή έγιναν αλλά όχι με τον τρόπο που θέλαμε, μετά από λίγο καιρό αρχίζει να επηρεάζεται το σώμα μας. Κυρίως η καρδιά και το αίμα.
Η προστασία της καρδιάς μας και του αίματός μας είναι ένα από τα κύρια μελήματά μας. Γιατί το ζην, τη ζωή τη χρωστάμε σε αυτή την καρδιά που την έχουμε μία, αλλά και στο αίμα το οποίο φροντίζει όλο το υπόλοιπο σώμα. Όταν το αίμα δεν ρέει σωστά και η καρδιά υπολειτουργεί, επόμενο είναι να αρχίσουν κι άλλα προβλήματα υγείας.
Η ζωή λοιπόν το ζην είναι ένας δρόμος για τον καθένα απάτητος, ο οποίος δημιουργείται μέρα με τη μέρα. Κάθε επιθυμία έχει τρόπους για να γίνει και τρόπους για να μη γίνει. Όπως επίσης μπορεί να γίνει και να χαλάσει.
Πριν πάρεις τον δρόμο της επιθυμία προσπάθησε να δημιουργήσεις ένα πλάνο για την επιθυμία σου, κοίτα τη καλά. Δες την από όσες περισσότερες πλευρές μπορείς, όσο πιο σφαιρικά μπορείς. Όταν την επιθυμία σου την κάνεις εικόνα μέσα από τον γραπτό λόγο τότε θα μπορέσεις να αναγνωρίσεις αν όντως τη θέλεις. Αν δεις ότι δεν είναι εφικτό να γίνει, θα αναγνωρίσεις τα γιατί και ποιους φραγμούς τοποθετεί το μυαλό σου μέσα από ανασφάλειες και φοβίες. 

Επίσης καλό θα είναι μία σου επιθυμία να την προστατεύεις από τον περίγυρο γιατί ο καθένας θα σου πει τη γνώμη του, όπου υποσυνείδητα θα επηρεάσει τη διάθεσή σου και θα βάλεις φρένο στην επιθυμία σου.
Ένας δρόμος επιθυμίας είναι δικός σου και μόνο δικός σου. Οπότε εσύ θα καταγράψεις όλα όσα χρειάζονται να γίνουν γι αυτή την επιθυμία. Εμπιστέψου την κρίση σου και τον εαυτό σου. Κοίτα αν η επιθυμία σου έχει μέσα της αλαζονεία, υπερηφάνεια, κτητικότητα και γενικά όλα όσα θα την κάνουν να γυρίσει μπούμερανκ. Αν η επιθυμία σου έχει υποδομή μέσα από την αγάπη, τότε προχώρα και θα έχεις δίπλα σου τον καλύτερο σύμμαχο τον ίδιο τον Θεό.
Κινούμεθα, το κινείσθαι δείχνει ολοκλήρωση και την ανταπόκριση της υπαρχούσης, επιγιγνωσκούσης και ζώσης οντότητας στην παγκόσμια δραστηριότητα, με σύμβολα το πάγκρεας και το ήπαρ.
Η κίνηση μας γίνεται κατόπιν της επιλογής μας για ζωή. Ο άνθρωπος που συνεχώς κινείται με οδηγό την αναγέννηση και αναδημιουργία είναι συνοδοιπόρος της αρμονίας και της Συμπαντικής ροής- ενέργειας. Το σύνηθες είναι οι άνθρωποι να επιλέγουν το άραγμα. Ακόμη και την ώρα της δουλειάς τους το άραγμα σκέφτονται.
 Ψάχνουν τρόπους να αποφύγουν τη δημιουργία και την κίνηση για ξαπλώσουν στον άνετο καναπέ τους για να συναντήσουν το τίποτε, το αποχαύνωση. Με αποτέλεσμα το πάγκρεας και το ήπαρ ( συκώτι) να μη μπορούν να σηκώσουν το βάρος του σαπίζω, του αδρανώ έτσι αρχίζουν να υπολειτουργούν. Αν υπάρχουν προβλήματα μέσα από τις επιθυμίες μας στην καρδιά και το αίμα, τότε το σώμα μας έχει αρχίσει την κάτω βόλτα.
 Το κινείσθαι απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που δεν θεωρούν τίποτε δεδομένο, που κάθε λεπτό είναι λεπτό αναδημιουργίας μέσα από την ενέργεια του ενθουσιασμού και του έρωτα ( όχι την πράξη, αλλά την ενέργεια της δημιουργίας). Όταν για κάθε τι είμαστε γεμάτοι ενθουσιασμό, χαρά, αισιοδοξία, πληρότητα τότε έχουμε μέσα μας το φως της υγείας και της σωστής κίνησης. Κίνηση δεν θα πει να τρέξουμε πόσα χιλιόμετρα, αλλά να κάνουμε την καρδιά μας και το αίμα μας να τρέχει- κινείται με ενθουσιασμό κάθε λεπτό για κάθε τι. Οπότε το πάγκρεας και το ήπαρ μας βοηθούν να παραμένουμε πάντα νέοι και φρέσκοι. 

Εσμέν , Είμαι = επίγνωση, αυτοσυνείδηση και αυτοέκφραση με σύμβολο το κεφάλι και τον εγκέφαλο και οι αισθήσεις του εγκεφάλου. Για να μπορέσει το Είμαι να υπάρξει με επίγνωση, αυτοσυνείδηση και αυτοέκφραση θα πει ότι όλο μας το χθες έχει αποθεραπευτεί, μέσα από τη μελέτη της αυτοβελτίωση. Έχουμε χειριστεί απόλυτα όλα όσα αφήσαμε πίσω μας και είμαστε έτοιμοι να βιώσουμε το απόλυτο είμαι.
Το ρυθμό στο σώμα τον δίνει η καρδιά, αυτός ο ήχος εναρμονισμένος σωστά μεταφέρεται στο ηχείο μας στομάχι μέσα από το πάγκρεας και το ήπαρ ( τα βιολιά μας) και από εκεί στον Εγκέφαλό μας. Όταν η καρδιά γεμίσει από επιθυμία για αγάπη και μόνο, τότε δεν υπάρχει χθες, δεν υπάρχει αύριο, αλλά μόνο ΠΑΡΟΝ= ένα ΟΝ γεμάτο από Ροή από τον Πατέρα. Έτσι ο άνθρωπος αυτός που τιμά απόλυτα το  : Ζώμεν και κινούμεθα και εσμέν γίνεται Φως. Άρα δίνει Φως και όσο δίνει Φως φωτίζεται. 

Το Φως δημιουργεί έναν σπουδαίο κύκλο, τον κύκλο του μηδένα. Που σημαίνει τελείωσα με το χθες και έχω πάντα αρχή. Η αρχή έχει μόνιμο ενθουσιασμό και πάντα ερωτική διάθεση για δημιουργία.
ΖώΜενα – κινούΜενα – εσΜενα = Μόνασα (Μονάδα) -Ένα = Αρχή, έτσι το Είμαι κινεί τα Ύδατα του Σύμπαντος και εναρμονίζεσαι με τα Ύδατα του Υδροχόου, τα οποία είναι εναλλασσόμενα και εναρμονισμένα με την ευημερία.

ετικέτα ( αποκαλύπτω ) 

Δωροθέα + Αλίκη Μπέιλη