Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014

Ο Νόμος της Συγχρονικότητας

Ο Νόμος αυτός συνεργάζεται απόλυτα με το Σύμπαν. Εμείς όμως πόσο συνεργαζόμαστε με αυτόν τον Νόμο, πόσο προσπαθούμε να τον παρακάμψουμε ή να τον αγνοήσουμε, έτσι ακούμε κάποιους όλο παράπονο να λένε ότι το Σύμπαν δεν τους ακούει.


Η συγχρονικότητα είναι μία λειτουργία και διεργασία που την εφαρμόζουμε σε πάρα πολλούς τομείς στη ζωή μας. Σαν να λέμε είναι η διαδικασία, η διεργασία που χρειάζονται όλα τα πράγματα για να δημιουργηθούν και να εξελιχθούν στον κατάλληλο χρόνο.
Τι θα πει κατάλληλος χρόνος? Θα πει ότι για να πας σε μία υπηρεσία, θα πρέπει να ξέρεις ποιες ώρες είναι ανοιχτά για να βρεις τον κατάλληλο χρόνο για να πας. Δεν θα πας το βράδυ στις 12:00 και θα θεωρείς τον εαυτό σου άτυχο που δεν βρήκες κανένα, ούτε θα τα βάλεις με τους υπαλλήλους που δεν σε περίμεναν. Που σημαίνει ότι για να μπορέσεις να εξυπηρετηθείς οφείλεις να γνωρίζεις το ωράριο έτσι θα συγχρονίσεις τον χρόνο σου για να πας. 

Κατάλληλος χρόνος θα πει ότι δεν θα πας Δεκέμβριο μήνα στη θάλασσα και θα έχεις την απαίτηση να έχει ζέστη 35 βαθμούς και να τα βάλεις με τον καιρό, την κακιά σου μοίρα, που κάνει τόσο κρύο. Ο Δεκέμβριος όπως τόσα χρόνια γνωρίζεις δεν είναι καλοκαίρι, αλλά η καρδιά του χειμώνα. Οπότε πάλι εσύ θα συγχρονιστείς με την πραγματικότητα και δεν θα απαιτείς να αλλάξει το ημερολόγιο στα καλά καθούμενα επειδή εσύ θέλεις να γίνει Αύγουστος.
Κατάλληλος χρόνος θα πει, να μην έχεις απαίτηση από το μικρό παιδάκι σου, 2 με 3 χρονών να μπορέσει να πάρει το αυτοκίνητο για να πάει να σου πάρει τσιγάρα από το περίπτερο και να το θεωρείς αχάριστο που όλο εσύ πας έξω για τα πάντα.
Συγχρονικότητα λοιπόν θα πει να μπορώ να αναγνωρίζω, να αφουγκράζομαι τις κατάλληλες στιγμές που θα ζητήσω κάτι από το Σύμπαν. Οφείλω να γνωρίζω αν είμαι σε ετοιμότητα για να λάβω αυτό που ζητώ. Αν αυτό που ζητώ είναι ανάλογο με την κλειστή υπηρεσία, με τον Δεκέμβριο ή με το παράλογο θέλω μου για το μικρό παιδάκι, εκεί βρίσκεται και το κλειδί της αναγνώρισης. Να είμαι σε θέση να αναγνωρίζω τι ζητώ και πότε το ζητώ. 

Είμαι σε θέση να λάβω? Είμαι συγχρονισμένος απόλυτα με τη στιγμή και τον χρόνο που ζητώ ? Αυτό που ζητώ είναι η κατάλληλη στιγμή να το έχω ? Μήπως το έχω και δεν το βλέπω?
Μήπως το έχω και δεν το βλέπω, θα πει ότι η υπηρεσία που θέλω να πάω υπάρχει, απλώς οφείλω να μάθω τις ώρες που είναι ανοιχτά. Άρα αν αυτό που ζητάτε το έχετε ήδη δεν γίνεται να σας δοθεί πάλι. Αναζητήστε μήπως το χρησιμοποιείται λάθος. Μπορεί αυτό που ζητάτε να είναι μπροστά στα μάτια σας.
Αυτό που ζητώ είναι η κατάλληλη στιγμή να το έχω ? Όλη η ζωή είναι βασισμένη σε μία τεχνική. Αυτή την τεχνική δεν μπορούμε να την παρακάμψουμε. Για παράδειγμα αν πεινάμε και έχουμε ένα πακέτο μακαρόνια δεν θα ανοίξουμε το σακουλάκι και θα αρχίσουμε να τα μασάμε. Χρειάζεται μία διαδικασία για να είναι σε θέση τα μακαρόνια να τα φάμε, που σημαίνει περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή.
Είμαι συγχρονισμένος απόλυτα με τη στιγμή και τον χρόνο που ζητώ ? Είπαμε εδώ, πως αν Δεκέμβριο πούμε, «αχ τι καλά να ήταν Αύγουστος τώρα και να πηγαίναμε διακοπές», δεν έχουμε καμία πιθανότητα να γίνει αυτό που θέλουμε γιατί ούτε η στιγμή ούτε ο χρόνος έχουν σχέση με αυτό που θέλω. 

Αυτό που ζητώ είναι η κατάλληλη στιγμή να το έχω ? Αυτή είναι από τις πιο σοβαρές ερωτήσεις που οφείλει να θέσει ο καθένας στον εαυτό του για κάθε τι που θεωρεί ότι θέλει, ότι του ανήκει, ότι το χρειάζεται, ότι το έχει ανάγκη.
Αυτή η κατάλληλη στιγμή βασίζεται στο τι έχουμε εμείς σπείρει, τι προετοιμασία έχουμε κάνει για να είμαστε σε ετοιμότητα να λάβουμε. Δεν γίνεται ένας άνθρωπος που δεν έχει κάνει ούτε μία ώρα στη ζωή του γυμναστική να ζητήσει να έχει κοιλιακούς «φέτες», γιατί κάτι πρέπει να κάνει και ο ίδιος για να δημιουργηθεί η κατάλληλη στιγμή. Ένας άνθρωπος που τρώει για τρεις, δεν γίνεται να ζητήσει να χάσει κιλά, αν δεν δημιουργήσει και ο ίδιος την ανάλογη διαδρομή για να έρθει η κατάλληλη στιγμή. Δεν είναι δυνατόν να έχεις ένα μωρό και να ζητάς να γίνει γιατρός αύριο.
Για όλα λοιπόν για να υπάρξει η κατάλληλη στιγμή για να τα αποκτήσουμε οφείλουμε να έχουμε βάλει εμείς τους σπόρους γι αυτό. Το Σύμπαν δεν λειτουργεί αυτόβουλα, αλλά σε συνεργασία με εμάς. Οπότε δεν γίνεται να σπείρεις έχθρα, μίσος, αδικίες και εσύ να του ζητήσεις ευλογίες. Καθάρισε το «χωράφι» σου, το μυαλό σου, το υποσυνείδητό σου από κάθε ζιζάνιο ασύμμετρο με την ροή του Σύμπαντος και εναρμονίσου απόλυτα με την Συγχρονικότητα, δηλαδή με τον κατάλληλο χρόνο. Να θυμάσαι πως ο χρόνος είναι ανθρώπινο δημιούργημα και δεν αντιστοιχεί με τον χρόνο του Σύμπαντος. 

Αν εσύ ζητήσεις μία δουλειά, για παράδειγμα και δεν δημιουργείς κι εσύ τις προϋποθέσεις για αυτό, το Σύμπαν θα καταλάβει ότι δεν βιάζεσαι και θα σου τη δώσει όποτε συγχρονιστεί αυτό που ζήτησες με εσένα, μπορεί και ποτέ αν δεν συγχρονιστείς. Αν εσύ είσαι σε εγρήγορση, τότε άμεσα θα σου ανοίξει την πόρτα για τη δουλειά που ζήτησε. Αν τώρα, το κάθε άνοιγμα που σου εμφανίζει μπροστά σου εσύ το θεωρείς «μπα αποκλείεται να είναι αυτή η δουλειά», τότε κάποια στιγμή το Σύμπαν θα εναρμονιστεί με την αχαριστία σου και θα σταματήσει να σου δίνει δρόμους. Το Σύμπαν συνεργάζεται με συνεργάσιμους ανθρώπους και όχι με στάσιμους, αδρανείς. Γιατί με τους αδρανείς συγχρονίζεται ακριβώς με αυτό, την αδράνεια.
Η συγχρονικότητα είναι μία μεγάλη διαδρομή την οποία όταν την μάθεις να την «εκμεταλλεύεσαι» και να τη χειρίζεσαι απόλυτα, τότε όλα γίνονται απλά και εύκολα.

ετικέτα ( αποκαλύπτω ) 

Δωροθέα