Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014

Η αχαριστία δεν σου αρέσει!!! Σωστά ?

Πόσο μας ενοχλεί όταν δίνουμε και δεν εισπράττουμε ευγνωμοσύνη, καλοσύνη, ευχαριστώ, αλλά αντιπάθεια, απάθεια και αχαριστία ? Πόσο θα θυμώσουμε με έναν αχάριστο ? Πολύ !!!


Μήπως όμως κι εμείς με τον Θεό το ίδιο δεν κάνουμε ? Πόση ευγνωμοσύνη δείχνουμε για όλα όσα έχουμε ? Μήπως τα θεωρούμε δεδομένα ? Μήπως τον θυμόμαστε μόνο στα ζόρια ? Μήπως τότε νιώθουμε ότι Εκείνος δεν μας ακούει ? Μήπως ανάλογες συμπεριφορές εισπράττουμε κι εμείς από τον περίγυρο ? Μας θεωρούν κάποιοι δεδομένους ? Πόση ευγνωμοσύνη μας δείχνουν γι αυτά που προσφέρουμε ? Μήπως μας θυμούνται κάποιοι μόνο όταν έχουν ζόρια ? Μήπως τότε είναι που θα θυμώσουμε και θα πούμε «αχάριστο πλάσμα μόνο όταν με χρειάζεσαι με θυμάσαι»?
Κι όμως ο Θεός πάντα ακούει και πάντα είναι εκεί για όλους.
Αφού λοιπόν ούτε εσένα σου αρέσει η αχαριστία και σε ενοχλεί κάνε ένα βήμα ως προς τον Δημιουργό σου και νιώσε ευγνωμοσύνη.
Νιώσε ευγνωμοσύνη, αυτό έχει μεγάλη διαφορά από ένα απλό επιφανειακό ευχαριστώ. 

Να νιώσω ευγνώμων είναι ένας δρόμος γεμάτος από ευλογίες.
Νιώσε ευγνωμοσύνη την ώρα που πίνεις νερό, την ώρα που κάθεσαι στην καρέκλα σου, την ώρα που κοιτάς το χέρι σου, κάθε λεπτό της ημέρας για όλα όσα έχεις γύρω σου. Νιώσε, νιώσε ευγνωμοσύνη. Κλείσε τα μάτια και μέσα από την καρδιά σου πες Του «ευχαριστώ Θεέ μου για όλες τις ευλογίες Σου, που μου δίνεις απλόχερα, συγνώμη που τόσο καιρό δεν τα έβλεπα».
Όταν εκπαιδεύσω τον εαυτό μου από την αχαριστία στην ευγνωμοσύνη η καλοσύνη θα πλημμυρίσει την καρδιά μου.   

Να θυμάσαι τον Θεό στα εύκολα, τα όμορφα και να του λες ευχαριστώ μέσα από την καρδιά σου. Τότε Εκείνος θα απαλύνει κάθε δύσκολο δρόμο της ζωής σου. Όχι δεν σου «κρατούσε κακία» επειδή τον θυμάσαι μόνο στα δύσκολα, πάντα σου μιλούσε και πάντα σου μιλάει. Απλώς όταν δεν έχεις αποκτήσει οικειότητα με κάποιον δεν ξέρεις ποιος είναι ο τρόπος που μιλάει, το ίδιο γίνεται και με τον Θεό. Για να αποκτήσεις οικειότητα μαζί του να του μιλάς μέσα από την ευγνωμοσύνη σου κάθε λεπτό. Τότε θα είσαι σε άμεση σύνδεση μαζί Του και όποτε σου μιλάει εκεί μέσα στην καρδιά σου θα τον καταλαβαίνεις απόλυτα. 

Ο Θεός θέλει πάντα να βοηθήσει, απλώς το μέρος που μας στέλνει τον Λόγο του είναι η καρδιά μας. Όταν η καρδιά μας είναι κλειστή δεν μπορεί να αντιληφθεί εύκολα τον Θεό.
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην επικαλεστεί τον Θεό σε στιγμές δυσκολίας, ακόμη και ο πιο άθεος «Θεέ μου» θα αναφωνήσει.

Η ευγνωμοσύνη είναι ένας δρόμος που ενεργοποιεί την ευλογία σε κάθε σου βήμα. Δίδαξε τον εαυτό σου σε αυτόν τον δρόμο έτσι θα ετοιμάσεις το «ηχείο» σου την καρδιά σου για να σου στέλνει εκεί ο Θεός τα δικά του μηνύματα. 

ετικέτα ( πνευματικότητα ) 

Δωροθέα