Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

Γυναίκα, έχασες την ταυτότητά σου ...

Γυναίκα, έχασες την ταυτότητά σου και μπήκες σε ένα κλουβί δυστυχίας, στάθηκες στην εξωτερική σου εμφάνιση, έχασες τον αυτοσεβασμό σου,  την πραγματική σου αξία, την ουσιαστική αρχοντιά σου… έγινες αντικείμενο, έχασες κάθε αυθεντικότητα μέσα από την ψεύτικη εικόνα που στηρίζεις… αυτή της εξωτερικής εμφάνισης.


Καμία σου στιγμή δε νιώθεις άνετα και ήρεμα, πάντα τρέχεις να προλάβεις τον χρόνο για να μην περάσει από πάνω σου και τι θα γίνεις. Κάνεις προσπάθειες να συντηρείς μια εικόνα για να νιώθεις καλά.
Έχεις αποκτήσει ανταγωνισμό με τον ίδιο σου τον εαυτό και μάχεσαι το ανθρώπινο στοιχείο σου. Με αυτόν τον τρόπο σε κατατάσσεις σε μία ψεύτικη κούκλα και αυτό το ψεύτικο όταν γκρεμίζεται τότε ο κόσμος γύρω σου αλλάζει. 

Δένεσαι με την εξωτερική σου εμφάνιση και μόνο σε αυτή δίνεις σημασία. Σκλαβωμένη όπως είσαι δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου να νιώσει άνετα πουθενά. Παντού πρέπει να πηγαίνεις ντυμένη και βαμμένη, λες και είσαι μοντέλο, λες και κάνεις καλλιστεία. Όλο αυτό σου κλείνει κάθε πρόσβαση προς την αληθινή διαδρομή της αγάπης. Γιατί ένας άνθρωπος που επιλέγει από μόνος του να σκλαβώνεται με το εφήμερο, ανταγωνίζεται τον εαυτό του στη φυσική του εξέλιξη, τότε αυτό που έλκει είναι η ψεύτικη συμπεριφορά. Και τι γίνεται όταν ο «καλός» σου γνωρίσει ένα μοντέλο και ανακαλύψει ότι ξύπνησε με τη μαμά του ? Όταν αρχίσει η γκρίνια ? Που πήγε η κούκλα ? Που πήγε το ψεύτικο ?
Όσο συντηρείς το ψέμα η δυστυχία θα βρίσκεται στη ζωή σου από επιλογή. Η ομορφιά ενός ανθρώπου βρίσκεται στην ολότητά του και όχι σε ένα μόνο σημείο της εξωτερικής εμφάνισης. Μην αναγκάζεις τον εαυτό σου να βρίσκεται στριμωγμένος σε μία γωνία. Κάνε εσύ το βήμα να βγεις από τη γωνία που σε καταδικάζει να είσαι μία ψεύτικη κούκλα και δώσε την επιλογή σε σένα να είσαι άνθρωπος. Ακόμη και τα μοντέλα στις προσωπικές τους στιγμές νιώθουν άνετα και επιτρέπουν να είναι ο εαυτός τους, χωρίς μακιγιάζ και με ντύσιμο άνετο. Η σκλαβιά της γόβας , του μακιγιάζ και το ντύσιμο της πασαρέλας είναι ένδειξη κενότητας και ανασφάλειας. Αναζήτησε τα στοιχεία της αυθεντικότητάς σου και στήριξε την απλότητα και την αλήθεια. 

Η θηλυκή ενέργεια και υπόσταση είναι τελείως διαφορετική από αυτή που έχει βάλει η γυναίκα στη ζωή της τα τελευταία χρόνια. Σκοπός και στόχος δεν είναι να μετατρέψουμε το ιερό μας σώμα σε αντικείμενο κακής ποιότητας και φθηνό υποκατάστατο ευτυχίας. Αλλά να πάρουμε τη δύναμη από τις δυνατότητες που διαθέτει ένα γυναικείο μυαλό και να δημιουργήσουμε γύρω μας ουσιαστικούς ανθρώπους. Γιατί όλα από τη γυναίκα αρχίζουν και σε εκείνη καταλήγουν. Εκείνη δημιουργεί τόσο το αντρικό φύλλο όσο και το γυναικείο, ήρθε η ώρα να δώσουμε την πραγματική διάσταση στην έννοια άνθρωπος γενικά.

ετικέτα ( αναγέννηση ) 

Δωροθέα