Κυριακή, 6 Ιουλίου 2014

Η απιστία και ο/η πρώην

Αν το αυτοκίνητό σου κοντεύει να μείνει από βενζίνη, σκάσει το λάστιχο του, θα το αφήσεις εκεί που είναι και θα πας να κάνεις «κόρτε» σε άλλο ?


Κάθε άνθρωπος που θέλει να κάνει απιστία θα παρουσιαστεί ως «καημένος» στο αντίθετο φίλο. Είναι αυτός που ο/η σύντροφος δεν τον καταλαβαίνει, είναι στα χωρίσματα, δεν επικοινωνούμε. Δικαιολογίες για να «χρυσώσουν το χάπι» στους εαυτούς τους, αναζητώντας ένα άλλοθι αλλά για να «πέσει» πιο εύκολα το νέο «θύμα» τους.
Τι θα πει δεν με καταλαβαίνει ο σύντροφος ? Πώς μέχρι εχθές σε καταλάβαινε ? Επιλογή σου δεν ήταν κι εκείνος/η ? Μήπως εσύ ήσουν σε καταστολή το διάστημα που έγινε ο γάμος και έτσι δεν είχες άποψη ? Πώς είναι δυνατόν να πιστεύεις τόσο εσύ αλλά και το υποψήφιο «θύμα», ότι δεν θα φτάσετε στον ίδιο παρονομαστή ? 

Πώς είναι δυνατόν να γυρίζεις αριστερά και δεξιά, να κατηγορείς τον σύντροφό που μέχρι χθες ήσουν τρελά ερωτευμένη/ος ?
Ξανά ζεσταμένη σούπα, έχουμε μάθει να ακούμε, δεν τρώγεται. Μα είναι δυνατόν να θεωρείς ξανά ζεσταμένη σούπα τον έρωτα της ζωής σου ? Ποιος σου είπε ότι ο νέος έρωτας θα έχει διάρκεια ? Κι αν θέλεις να κάνεις απιστία, επειδή το θεωρείς ανάγκη, τουλάχιστον μην ξεφτιλίζεις ούτε εσένα, ούτε τον μέχρι τώρα σύντροφό σου. Γιατί αυτό που σε ορίζει, είναι ότι δεν ξέρεις να επιλέγεις. Αυτό δηλώνεις κάθε φορά που κατηγορείς το ταίρι σου.
Πάρε την ευθύνη της πράξης σου, αν θέλεις κάτι καινούργιο στη ζωή σου και άσε το πρώην ταίρι σου στην ησυχία του. Σου πρόσφερε αυτά που ήθελες, απλώς βαρέθηκες. Την επόμενη φορά που το αμάξι σου «τολμήσει» μείνει από βενζίνη, άστο εκεί και πήγαινε να πάρεις άλλο. Κάνε και παράπονο που τόλμησε να μείνει από βενζίνη !! 

Που σημαίνει ότι για να μείνει από βενζίνη το αμάξι σου και χωρίς ενδιαφέρον η σχέση σου, φέρεις την ευθύνη. Αν λοιπόν δεν θα αλλάξεις το αυτοκίνητο, αλλά θα πας να φέρεις βενζίνη για να το ανατροφοδοτήσεις, κάνε το ίδιο με τη σχέση σου.
Όσο για τα «θύματα» που τσιμπάνε το «δόλωμα», καλό είναι να αναλογιστούν ότι οι πιθανότητες να περάσουν τον ίδιο δρόμο εγκατάλειψης είναι πολύ πιθανό.

ετικέτα ( ελευθερία ) 

Δωροθέα