Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014

Μόνο για σήμερα …

Μόνο για σήμερα … είναι μία δομή από τις αρχές του Reiki. Μόνο για σήμερα, καθοδηγούσε ο Ousui τους μαθητές του. Να πράττουν δηλαδή με γνώμονα το σήμερα. Έτσι μόνο για σήμερα να μη θυμώνω, να μην έχω άγχος κλπ. Ναι αυτό σε θεωρητικό επίπεδο είναι ένας δρόμος, σε πρακτικό όμως ? Πώς το δίδασκε άραγε αυτό ο Usui ?


Το Reiki είναι από τις πιο σπουδαίες διαδρομές αυτογνωσίας, αυτοέρευνας, αυτοθεραπείας. Που σημαίνει ότι υπάρχει ένας ολόκληρος δρόμος που μας περιμένει μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το μόνο για σήμερα, όχι να το λέμε με επιβολή σε μας αλλά να το βιώνουμε επί της ουσίας. 

Μοιάζει «εύκολο» να το λέμε. Ναι εύκολα, λέμε πολλά. Το ζητούμενο όμως δεν είναι να λέμε, αλλά να πράττουμε αυτά που λέμε. Όχι για τους άλλους, αλλά για μας τους ίδιους. Γιατί αν επιβάλεις σε σένα κάθε πρωί και σου λες «μόνο για σήμερα, είπαμε δεν θα θυμώσουμε, πάμε να το κάνουμε». Αυτό είναι μία μορφή επιβολής και θα μας βγει μπροστά μας κάποια στιγμή. Ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει προβλήματα, αυτό δεν σημαίνει πως μόλις πήρε τον πρώτο βαθμό Reiki, λίγους μήνες μετά τον 2ο και μετά το Master ότι απόκτησε ένα «μαγικό ραβδάκι» που θα του λύσει αυτόματα όλα του τα μπλοκαρίσματα, που τόσα χρόνια δημιουργούσε. Γιατί τότε όλοι θα ήμασταν αυτόματα γκουρού και χωρίς προβλήματα. Άλλωστε ας μη ξεχνάμε ότι και ο δάσκαλος του Reiki Usui, πέθανε μετά από 3 εγκεφαλικά επεισόδια. Που σημαίνει ότι δεν πρόλαβε να εργαστεί σε βάθος με τον δικό του λαβύρινθο. Ποιος είναι ο λαβύρινθος ? Το υποσυνείδητο. Αυτό το τεράστιο κομμάτι στη ζωή του κάθε ανθρώπου που έχει μέσα του όλη τη διαδρομή του, από σκέψεις, συναισθήματα και φυσικά πράξεις. 

Άρα η διεργασία που οφείλει κάθε άνθρωπος να κάνει είναι να λύσει όλα τα σχοινιά που τον δένουν με το παρελθόν. Το παρελθόν δεν είναι καθόλου μα καθόλου αθώο και φυσικά δεν λέμε «ότι έγινε- έγινε πάμε για άλλα». Γιατί πολύ απλά το παρελθόν είναι παρόν και απλώς δεν το καταλαβαίνουμε. Νομίζουμε ότι είμαστε μπροστά, αλλά είμαστε μπροστά ως προς την χρονολογία, ναι έχουμε 2014, αλλά εσύ ποια χρονιά βιώνεις ? Ποια συμβάντα είναι ίδια με το χθες ? Συμπεριφορές από τους γύρω σου, συμβάντα στη δουλειά σου, γεγονότα με τους γονείς σου, συντρόφους ? Εσύ έχεις ανάλογες ανασφάλειες ? Τότε πώς μόνο για σήμερα ? Ναι μόνο για σήμερα με όλο το χθες πάνω σου. Όταν το παρελθόν είναι παρόν, πώς να το αφήσεις πίσω?
Πίσω αφήνεις ότι δεν σε ακολουθεί πια. Το παρελθόν είσαι εσύ και σε αυτό «χρωστάς» όλο σου το είμαι.
Για να γίνεις σήμερα, για ζεις το σήμερα για το σήμερα το παρελθόν οφείλει να καθαριστεί. Αλλιώς εσύ νομίζεις ότι ζεις το σήμερα, αλλά ζεις το χθες με μικρές διαφορές.
Αναζήτησε λοιπόν μέσα από τα 7 μυστικά περάσματα τα σχοινιά που είσαι δεμένος και σιγά σιγά μετέτρεψε τα μυστικά περάσματα σε μουσικά περάσματα. Εργαστείτε με σύνεση, συνέπεια και υπομονή. Γιατί όταν ανοίξουν και τα 7 κέντρα τότε το σώμα σου θα έχει μόνο μελωδία και ευωδία. Τότε ναι θα είσαι σήμερα και μάλιστα θα είσαι ένα μόνιμο τώρα και τίποτε άλλο. Καθαρίζω το μυαλό για να κερδίσω τη «μάχη» και ποια θα είναι η νίκη ? Η ευημερία και η υγεία. 

Ο δάσκαλος Usui, λοιπόν τον δρόμο αυτόν τον έδωσε για να τον βάλουμε μπροστά μας ως στόχο και όχι να μπούμε στην διαδρομή της επιβολής του. Γιατί κάθε επιβολή έχει ημερομηνία λήξης και δυστυχώς είναι πολλοί εκείνοι που πίστεψαν ότι έχουν ένα μαγικό ραβδάκι στα χέρια τους με το Reiki και αφού είδαν ότι δεν δουλεύει, αλλά τους «δουλεύει» γιατί έτσι ένιωσαν, το εγκατέλειψαν και έχει γίνει παρελθόν.

Κάθε μέρα φροντίζετε την τροφή σας και το νερό σας, κάθε μέρα λοιπόν να βάλετε και αυτή τη φροντίδα για σας. Το καθημερινό σας Reiki, έτσι όπως το μάθατε στην αρχή με τα χέρια επάνω σας. Αφήστε το να σας βγάλει στην επιφάνεια συναισθήματα, σκέψεις και εικόνες. Θα γίνει ο καλύτερος συνεργάτης σας στον δρόμο της γνώσης του είμαι σας και θα έρθει η μέρα που θα ζείτε το απόλυτο τώρα. 

ετικέτα ( Reiki) 

Δωροθέα