Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

Ιερή Καρδιά Κανόνας πρώτος

Ο πρώτος κανόνας από το κείμενο : Ο Πνευματικός δρόμος τηςΙερής Καρδιάς
Μάθετε να είστε εστιασμένοι διαρκώς μέσα στο κεφάλι, μέσου της νοητικής εικονοπλασίας και του διαλογισμού καθώς και με απόλυτη επίγνωση στην αβλάβεια.


Μάθετε να ζείτε έτσι καθημερινά σε όλες τις υποθέσεις της ζωής.
Αυτός ο κανόνας δεν είναι απλώς, ούτε εύκολος για εκείνον που δεν είναι σωστά προετοιμασμένος. Σωστά προετοιμασμένος θα πει χωρίς εγώ, χωρίς χαρακτήρα. Να έχουμε ενεργοποιήσει σε μεγάλο ποσοστό την Πηγή μας, την ψυχή μας. Η επαφή μας με τον Ανώτερο Εαυτό μας αλλά και τις Ουράνιες Οντότητες να είναι μέσα από πλήρη συνείδηση σε 24ωρη βάση και όχι αποσπασματικά.
Ο τρόπος για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο είναι να ευθυγραμμίσουμε και τα 7 μυστικά περάσματα απόλυτα με το Άστρο μας. Μέσα στο 7ο  μυστικό πέρασμα η μαθητεία που υπάρχει μιλά κατά βάση για την επίγνωση. Αυτός που έχει καταφέρει να έχει επίγνωση είναι Άρχοντας του Εαυτού του. Ξέρει κάθε λεπτό που είναι και γιατί, είναι ένας απλώς παρατηρητής, έχει φύγει από το δίπολο- ζυγό, έτσι όλη τη μέρα διαλογίζεται αυθεντικά και φυσικά μέσα στην απλή καθημερινότητα. 

Συνήθως οι εκπαιδευόμενοι αναζητούν ειδικό μέρος, με ειδικό φωτισμό, με ειδική μουσική για να μπορέσουν να κάνουν διαλογισμό. Αυτό είναι το αρχικό στάδιο εκπαίδευσης, όμως όλο αυτό γίνεται για να αποκτήσουμε δομή για να είμαστε σε κατάσταση εδώ και τώρα επίγνωση παντού και πάντα. Αλλά κυρίως κατά τη διάρκεια του ύπνου. Όπου στον ύπνο τον ρόλο τον παίρνει απόλυτα το υποσυνείδητο, μόνο του επεξεργάζεται τα δρώμενα της μέρας και τοποθετεί τις πληροφορίες όπου βρει «άδειο χώρο». Που σημαίνει ότι ένας ανώτερος Πνευματικός έχει φτάσει στον απόλυτο έλεγχο του νου μέσα από την κάθαρση, οπότε τον ύπνο του τον έχει μετατρέψει σε φωτεινή πνοή.  
Τι μας λέει αυτός ο κανόνας ? Αφού είμαστε επίγνωση, είμαστε εστιασμένοι συνεχώς μέσα στον νου μας. Αυτό είναι επίπονο και δύσκολο γι αυτούς που δεν έχουν αδειάσει το μυαλό τους και συνεχίζει να τους κατευθύνει. Αλλιώς είναι ένα μοναδικό μαγικό ταξίδι μέσα σε έναν άδειο νου, ο οποίος γεμίζει απόλυτα συνειδητά κατά τη διάρκεια της μέρας, λεπτό το λεπτό. Δεν πετάγεται από το ένα θέμα στο άλλο, ούτε από την μία στιγμή στην άλλη, αλλά κυρίως όχι από τη μία μέρα στην άλλη. Είναι ένας νους απόλυτα συνδεδεμένος με το εδώ και τώρα. Οπότε αυτόματα δημιουργεί εικόνα για την σκέψη που έκανε, μέσω διαλογισμού την αξιολογεί και προχωρεί ανάλογα. 

Όταν ανακαλύψει σκέψεις που δεν στοιχειοθετούν την αβλάβεια, καθαρίζει αυτόματα τη σκέψη. Αυτό ο Ανώτερος Πνευματικός εκτός από τις δικές του σκέψεις, έχει τη δυνατότητα  να το κάνει για όλο το περιβάλλον του και για καταστάσεις, μέσα από τον Νόμο της Απορρόφησης.
 Αν θέλετε να μπείτε σε αυτόν τον κανόνα για την προετοιμασία της Ιερής Καρδιάς εκτός του ότι οφείλετε να διψάτε κάθε λεπτό να μάθετε τους εαυτούς σας τόσο καλά, αλλά να αποκαλύψετε και τα πιο σκοτεινά σας σημεία, μέσα από την διαδρομή της αυτοβελτίωσης. Το επόμενο που μπορείτε να κάνετε, επειδή δεν είναι εύκολο να έχετε τον έλεγχο του νου κατά τη διάρκεια της μέρας, μπορείτε να το κάνετε όταν τελειώνει η μέρα σας, να κάνετε μία αναδρομή στη μέρα σας αναζητώντας τις σκέψεις σας όσο πιο εξονυχιστικά μπορείτε. Αυτό το δίδασκε ο Πυθαγόρας στους μαθητές του, που τους έλεγε κάθε μεσημέρι και βράδυ να κάνουν αναπαράσταση με το μυαλό τους στη μέρα τους, να αναζητούν τα βλαβερά της σημεία και να τα διορθώνουν μέσα από τη συγνώμη και τη συγχώρεση, αφού αναγνωρίσουν τη ζημιά που προκαλεί η κάθε σκέψη. 

Ζητώ συγνώμη και συγχώρεση μέσα από την γνώση για την ζημιά, σημαίνει ότι κατάλαβα και ότι δε θα ξανά πέσω στην ίδια παγίδα. Ο Πυθαγόρας έλεγε πως την αναπαράσταση αυτή να μην την κάνουν μόνο μία φορά, αλλά τρεις. Γιατί το εγώ έχει την ιδιότητα, αυτά που δεν το «βολεύουν» να τα κρύψει και να μη τα φανερώσει, οπότε για να το «ξεσκεπάσετε» θα πρέπει να κάνετε αυτή την αναπαράσταση πάνω από 3 φορές ξανά και ξανά. Θα εκπλαγείτε με αυτά που προσπαθεί το εγώ σας να σας κρύψει. 

Κάθε πατημένο μονοπάτι έχει μία ευκολία ενώ το απάτητο που πρέπει να δημιουργηθεί από εσάς θα είναι δύσκολο. Μόλις όμως γίνει η αρχή και «κοπούν τα πρώτα χόρτα» που σας κρύβουν την πρόσβαση από την Ολότητα τότε η λαχτάρα σας θα μεγαλώσει από το Μεγαλείο που θα συναντήσετε. Η ωραιότερη συνάντηση στη ζωή του ανθρώπου είναι αυτή, να συναντήσει τον Αληθινό Εαυτό του.  

ετικέτα ( φοίνικας ) 

Δωροθέα