Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

Ξεκίνα να σπρώχνεις τον τοίχο του σπιτιού σου ή το σπίτι σου… μέχρι που μπορείς να τα φτάσεις ?

Ξεκίνα να σπρώχνεις τον τοίχο του σπιτιού σου ή το σπίτι σου… μέχρι που μπορείς να τα φτάσεις ?


Έτσι έχουμε μετατρέψει τα μυαλά μας και η προσπάθεια να τα σπρώξουμε προς άλλη θέση έχει γίνει αδύνατη.
Καρφωμένα σε ιδέες έχουν μετατραπεί από την ευλυγισία που είχαν σε τοίχους στασιμότητας…
Η αναπηρία έχει μεταφερθεί στα μυαλά μας από τη στιγμή που τα εγκλωβίσαμε σε ένα υλικό στάτους… έχει μικρύνει τόσο πολύ η αντίληψή μας, που δεν μπορούμε πια να ξεχωρίσουμε το σημαντικό από το ασήμαντο. Έτσι δώσαμε στο ασήμαντο μία θέση που δεν του ανήκει… 

Ο άνθρωπος ξεχώρισε από τα άλλα ζώα όχι από το μυαλό του αλλά από το Πνεύμα του. Μπορεί και μπορούσε να αναπτύξει μέσα από το Πνεύμα του, τους προβληματισμούς του και τον λόγο του έναν μοναδικά υπέροχο τρόπο ζωής. Όμως αντ’ αυτού ο άνθρωπος κατάφερε να κατεβάζει τα επίπεδα της δόνησής του και να μετατρέψει το υπέροχο Πνεύμα του, σε μυαλό τοξικό και χειρότερο από αυτό των ζώων. Δεν μπορούμε πια να κατατάξουμε τους ανθρώπους ούτε στο ένστικτο του ζώου, αλλά ούτε στο Πνεύμα, γιατί έχει πέσει πολύ πιο χαμηλά η δόνησή του.
Το μόνο που νοιάζεται ο άνθρωπος πια είναι οι αριθμοί, έτσι μετέτρεψε και τον εαυτό του σε έναν αριθμό. Τον νοιάζουν οι αριθμοί που έχει στην τράπεζα, οι αριθμοί που βλέπει στους λογαριασμούς του, οι αριθμοί που αμείβεται για την εργασία του. Δυστυχώς ως αριθμούς μεταχειρίζεται και τους ανθρώπους. «Είσαι άχρηστος», θα πει με ευκολία μία γυναίκα στον σύντροφό της όταν αυτός δεν της αποδώσει τους αριθμούς που προστάζει η «καταξιωμένη θέση» τους. 

Πρώτα θα κοιτάξουν τους αριθμούς για να κάνουν παρέα με κάποιον. Δε θα νοιαστούν αν ο άνθρωπος αξίζει ή όχι, αλλά τι έχει στο πορτοφόλι του και αν το ντύσιμό του είναι «άξιο» των αριθμών.
Αυτά έχουν γίνει τείχη που είναι πολύ δύσκολο να τα αλλάξεις θέση.
Δυστυχώς αυτά τα τείχη σύντομα θα γκρεμιστούν… με τον χειρότερο τρόπο. Αφού οι άνθρωπο δεν θέλουν να απεγκλωβιστούν από αυτούς τους αριθμητικούς τοίχους, θα έρθει η ιστορία να γκρεμίσει αυτά τα τείχη.

ετικέτα ( ευημερία ) 

Δωροθέα