Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

Πώς αντιμετωπίζει ο Πνευματικός ένα δραματικό συμβάν?

Στη ζωή γενικότερα υπάρχουν δραματικά γεγονότα που συμβαίνουν σε κάθε άνθρωπο και σε κάθε οικογένεια. Αυτά τα δραματικά γεγονότα είναι από τις πιο δυσάρεστες διαδρομές στη ζωή κάθε ανθρώπου. Είναι εκείνες οι στιγμές που όλο το είναι μουδιάζει. Τέτοιου τύπου συμβάντα είναι μία καταστροφή, ένα ατύχημα και ένας θάνατος, συνήθως αναπάντεχα και τα τρία. Αυτά τα συμβάντα ξαφνιάζουν τον Πνευματικό και τον φέρνουν σε ανισορροπία. Τουλάχιστον στο πρώτο άκουσμα. Αυτά τα γεγονότα έρχονται στη ζωή μας ως διαγωνίσματα. Τι εννοούμε με το διαγώνισμα ?
Ο πνευματικός για να φτάσει σε όποιο σκαλί της πνευματικής κλίμακας/ σκάλας έχει περάσει από πολλές ώρες εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης του εαυτού του. Πρώτος δρόμος που έχει ακολουθήσει με ζήλο ήταν η αυτοβελτίωση, έτσι μέσα από αυτόν τον δρόμο έμαθε να σέβεται απόλυτα τον εαυτό του και να κάνει το εγώ του σύμμαχό του. Το μυαλό ο πνευματικός το έχει μετατρέψει σε νου, οπότε είναι άμεσα δεμένο με το Πνεύμα. Με όλους τους γύρω του έχει τις καλύτερες σχέσεις γιατί πια έχει οδηγό την αγάπη. 

Η αγάπη που είναι οδηγός του Πνευματικού, του έχει ανοίξει την 6η αίσθηση. Στην πορεία της εκπαίδευσής του μετά την αυτογνωσία, πέρασε στα βήματα της αναβάθμισης μέσα από τον Λόγο και την εφαρμογή Του. Που σημαίνει ότι οδεύει προς την αβλάβεια και φυσικά προς την αίθουσα του Θρόνου.
Όσο πιο καλά είναι εκπαιδευμένος λοιπόν ο πνευματικός ερευνητής, ένα τέτοιο συμβάν δεν θα τον βρει απροετοίμαστο και πιο σωστά δεν «θα τον πιάσει» στον ύπνο. Οφείλει να γνωρίζει πως θα χειριστεί τέτοια συμβάντα. Δεν θα τον επηρεάσουν ούτε προς τη σκέψη αλλά φυσικά ούτε προς το συναίσθημα. Θα είναι στο κέντρο του με ισορροπία. Όχι αυτό δεν σημαίνει ότι θα καταπίνει ότι νιώθει, απλώς δεν θα νιώθει και φυσικά δεν θα λειτουργεί ως απλός άνθρωπος, αλλά ως Πνεύμα.
Έχουμε αναφέρει ότι το αιθερικό πεδίο σε κάθε άνθρωπο δίπλα μας, αλλά και στον πνευματικό ερευνητή, είναι γεμάτο από σκέψεις και συναισθήματα ασύμμετρα από την Πηγή της Ουράνιας Πατρίδας. Γνωρίζει πια ο πνευματικός ότι για κάθε τι που συμβαίνει γύρω του αλλά και στον ίδιο το έχει προκαλέσει εκείνος και το περιβάλλον του και φυσικά έχει φύγει από το γνωστό « ήταν θέλημα Του Θεού». Γιατί όπως έχουμε ξανά πει ο Θεός δεν είναι εκδικητικός και τιμωρός, αλλά στοργικός, υπομονετικός και απόλυτα φιλεύσπλαχνος. Οπότε δεν μας περιμένει στη γωνία για να κάνουμε λάθος και μετά να μας δώσει άλλη μία για να μας ρίξει στο πάτωμα. Σέβεται απόλυτα τις επιλογές μας και τους δρόμους μας, μέσα από την ελεύθερη Βούληση που μας έχει δώσει, οπότε περιμένει από μας να του ζητήσουμε να παρέμβει. Δεν θα παρέμβει από μόνος Του. Κάποιες φορές παρεμβαίνει, είναι εκείνες οι φορές που εμείς ψελλίζουμε το «Θεέ μου» και αυτό με αμφιβολία. Τότε θα προσπαθήσει να μας μιλήσει και θα επιλέξει έναν τρόπο που να μας βοηθήσει να καταλάβουμε. 

Με αυτή τη γνώση ως οδηγό ο πνευματικός ερευνητής σε ένα θλιβερό συμβάν ξέρει πως έγινε και δημιουργήθηκε, δυστυχώς από τις δικές μας εκπομπές άρνησης. Τι θα πει εκπομπή άρνησης ? Θα πει ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα «σπέρναμε» πόνο, θλίψη, οργή, αδικία και κάποια στιγμή θα τα πάρουμε πίσω γιατί είναι μέσα στο αιθερικό μας πεδίο.
Τότε στο θλιβερό συμβάν ο πνευματικός ερευνητής θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τον Νόμο της Απορρόφησης.
Ο Νόμος της απορρόφησης είναι σπουδαίος και σημαντικός, αλλά μπορούν να τον κάνουν χρήση μόνο όσοι είναι απόλυτα σίγουροι ότι έχουν τελειώσει σε ένα μεγάλο κομμάτι από το εγώ τους. Γιατί αν το εγώ υπάρχει η πιθανότητα να γίνει κακή χρήση της απορρόφησης ή να υπάρχει πρόθεση προς ίδιον όφελος είναι πολύ πιθανό. Ποιος είναι ο Νόμος της απορρόφησης και με ποιο τρόπο κυκλοφορεί ? Νόμος της απορρόφησης είναι το Reiki και  πρανική θεραπεία. Κάποιοι από σας που ενδεχομένως γνωρίζεται κι άλλες εναλλακτικές μορφές θεραπείας θα αναρωτιέστε γιατί μόνο αυτές οι δύο συνδέονται με τον Νόμο της απορρόφησης, γιατί αυτές οι δύο σέβονται την ελεύθερη Βούληση, οπότε δεν μπορούν να «εισβάλλουν» στη θέληση του άλλου ή να «εισβάλλουν» στους Νόμους του Σύμπαντος γενικά. Γι’ αυτό λέμε ότι ο Νόμος αυτός για να εφαρμοστεί οφείλει ο πνευματικός ερευνητής να έχει φύγει από το εγώ του. Εγώ + Νόμος απορρόφησης = κόλαση και για τις δύο μεριές. 

Πώς γίνεται η χρήση αυτού του Νόμου είτε γνωρίζουμε το Reiki,  την πρανική θεραπεία, είτε τίποτε από τα δύο ? Καταρχάς για τα δύο πρώτα, σίγουρα έχετε πάρει οδηγίες από τους δασκάλους σας για το πώς εφαρμόζεται αυτή την διαδρομή κάθαρσης είτε αφορά γεγονός είτε αφορά συνάνθρωπό μας. Οπότε δεν θα αναλύσουμε αυτά τα κομμάτια. Θα δούμε τι κάνουμε όταν δεν έχουμε αυτές τις γνώσεις και πώς μπορούμε να θέσουμε σε εφαρμογή τον Νόμο αυτόν.
Ο Νόμος αυτός έχει την ιδιότητα να μετατρέψει εντελώς τη δόνηση του αιθερικού για το συμβάν μέσα από την δική μας επιλογή- επέμβαση για απορρόφηση.
Ένα θλιβερό συμβάν για να δημιουργηθεί έχουν προηγηθεί πολλές ώρες, μέρες, χρόνια κακής χρήσης των σκέψεων και των συναισθημάτων. Που σημαίνει ότι όλο αυτό είναι σαν ένα απόστημα που μαζεύει, μαζεύει και κάποια στιγμή που δεν αντέχει άλλο σπάει. Όταν λοιπόν, αυτά που μαζεύονται χρόνια στο αιθερικό περιβάλλον και εδώ μιλάμε για έναν δικό σας άνθρωπο ή για την δική σας οικογένεια, κάποια στιγμή θα γίνει η έκρηξη με ένα τέτοιο συμβάν. Μία καταστροφή, ένα ατύχημα ακόμη και ένας απρόσμενος θάνατος. Σε αυτές τις περιπτώσεις να ξέρετε ότι και ο φύλακας Άγγελος αλλά και ο Θεός δίνουν «τη μάχη» τους για να γίνει όσο πιο ανώδυνο το συμβάν αυτό. 
Πώς χειρίζεται ένας πνευματικός ερευνητής όλο αυτό ? Πώς μπορεί να ανακουφίσει το περιβάλλον του ? Μπορεί αυτό όλο να το κάνει και για ξένους ανθρώπους ή για πόλεις ή για κοινωνίες ή για οικογένειες ?
Αυτό που μπορεί να κάνει ο πνευματικός είναι να απορροφήσει τον πόνο- συμβάν μέσα από τη δόνηση της αγάπης και της προσευχής. Όταν γνωρίζει το συμβάν,  γνωρίζει και τα αιθερικά πεδία των διπλανών του, γιατί η γνώση που έχει αποκτήσει του επιτρέπει να «βλέπει» μέσα από την ανάπτυξη της Ανώτερης όρασης. Οπότε με την άδεια του Πατέρα αρχίζει να απορροφά την ασύμμετρη ενέργεια τους. Μέσα από την προσευχή που κάνει για εκείνους ζητά την μεταστροφή του πόνου- θλίψης σε αγάπη δίχως όρους και όρια. Σίγουρα ο πνευματικός έχει τον τρόπο να οδηγήσει τους ανθρώπους στον δρόμο της δικής τους κάθαρσης, που δεν είναι άλλος από την αληθινή μετάνοια. Όσο η μετάνοια δομείτε τόσο το βάρος φεύγει και η μεταστροφή δεν είναι μακριά. Βασική προϋπόθεση και στις δύο μεριές είναι η αγνή πρόθεση.  Σαν να λέμε ο πνευματικός επεμβαίνει στον δρόμο των διπλανών του και προσεύχεται αντί αυτών, να ζητήσει από τον Πατέρα, να τους βοηθήσει άμεσα και ουσιαστικά. Γίνεται σαν να λέμε ο προσωπικός τους ενδιάμεσος.
Τα αποτελέσματα αυτής της απορρόφησης μπορεί να μη τα δείτε ποτέ, μπορεί να γίνουν κάποια πράγματα χειρότερα για αυτούς που εσείς προσεύχεστε. Αυτό δεν σημαίνει ότι εσείς αποτύχατε, ούτε ότι ο Θεός δεν σας άκουσε, αλλά ότι οι άνθρωποι αυτοί συνεχίζουν να δημιουργούν ανάλογες σκέψεις και συναισθήματα οδύνης.  Είναι μία επιλογής τους και τίποτε άλλο. Οπότε εκεί σεβόμαστε την επιλογή τους.  
Ότι κακό ακούει ο πνευματικός οφείλει μέσω προσευχής να το απορροφήσει, αν θέλει, για να προσπαθήσει να το μετατρέψει σε ευλογία. Είτε αυτό είναι μία είδηση, είτε ένα κουτσομπολιό, είτε ότι.  Με κάθε τρόπο προσπαθούμε στα αδέρφια μας, γύρω μας να τους μεταδώσουμε ένα κλίμα πίστης και αγάπης. Να θυμάστε πως ο δάσκαλος θα πει το μάθημα στην τάξη του, αλλά δεν είναι υπεύθυνος για το ποιος θα διαβάσει στο σπίτι του. Ο δάσκαλος θα διδάξει απερίσπαστος αυτό που πρέπει και ο μαθητής που θέλει θα το επεξεργαστεί με σκοπό να ανακουφιστεί μέσα από τη γνώση. Έτσι κι αλλιώς ο Ιησούς ο οποίος έκανε χρήση αυτού του Νόμου, με επιτυχία πολλές φορές μέσα από τα θαύματα, μέσα από την διδασκαλία του, αλλά και με την πιο γενναία πράξη απορρόφησης, τον θάνατό Του, δεν επηρέασε τελικά όσους θα ήθελε. Εκείνος λοιπόν απορροφούσε το αρνητικό περίβλημα των ανθρώπων και αυτοί που Τον πίστεψαν αμέσως έγιναν καλά. Στη δική μας περίπτωση έχει δώσει στον καθένας μας δύο όπλα το Χρίσμα και το Άγιο Πνεύμα για να μας βοηθήσουν στον δρόμο Νόμο της απορρόφησης. Ο Νόμος αυτός αρχίζει από μας πρώτα. Σε εμάς θα κάνουμε την πρακτική μας εξάσκηση. Τη δική μας δομή, του δικού μας αιθερικού πεδίου οφείλουμε να αλλάξουμε και φυσικά να μπορούμε να μας κρατάμε έξω από κάθε τι ασύμμετρο.
Για κάθε λόγο, σκέψη, αρνητικό, εμείς τα μετατρέπουμε σε αγάπη και με προσευχή να αλλάξει η δόνηση.
Τρεις μεθόδους μπορεί να χρησιμοποιήσει ο πνευματικός για να θέσει σε εφαρμογή αυτόν τον Νόμο.

Συνεχίζεται… 

ετικέτα ( Φοίνικας ) 

Δωροθέα + Αλίκη Μπέιλη