Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Βιοανάδραση Dr. Bruce Goldberg

Οι επιδράσεις της βιοανάδρασης στο ανοσοποιητικό σύστημα αποδείχτηκαν από την Μπάρμπαρα Πήβι, στο Πανεπιστήμιο του 


Βορείου Τέξας. Οι συμμετέχοντες μάθαιναν να αυξάνουν τη θερμοκρασία των χεριών τους και διάφορα ψυχολογικά τεστ έδειξαν ότι είχαν λιγότερο στρες.  Το πιο εντυπωσιακό είναι πως οι εξετάσεις αίματος αποκάλυψαν ότι τα φαγοκύτταρα ( κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος) ήταν ισχυρότερα μετά τις συνεδρίες βιοανάδρασης.
Στο Pacific Northwest άρχισαν προγράμματα για τον συνδυασμό των καλύτερων εναλλακτικών θεραπειών με τη σύγχρονη ιατρική. Οι θεραπευτές σημείωναν μεγαλύτερες επιτυχίες από τους κλινικούς γιατρούς. 

Γενικότερα οι ασθενείς με πίστη τόσο στο Θεό αλλά και στον θεραπευτή έχουν πιο άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα στην θεραπεία τους. Ο ασθενής που πιστεύει στον θεραπευτή του γίνεται απόλυτα συνεργάσιμος σε κάθε τι που θα του προταθεί για την βελτίωση της υγείας του.
Το έργο του ψυχολόγου του Χάρβαρντ, Τζορτζ Βάιλαντ, στο βιβλίο του Adaptation to Life, δείχνει ότι τα άτομα που αντιμετωπίζουν γενικά τις δοκιμασίες και την πίεση της ζωής με ανώριμο τρόπο έχουν την τάσσει να αρρωσταίνουν 4 φορές συχνότερα. Η έρευνά του και οι έρευνες των άλλων επιστημόνων δείχνουν ότι αρρωσταίνουμε αν το ανοσοποιητικό σύστημα :
Αντιδρά υπερβολικά σ’ ένα αντιγόνο εξωτερικής προέλευσης, πχ. τη γύρη, όπου το ιατρικό αποτέλεσμα είναι η αλλεργία.
Αντιδρά υπερβολικά σ’ ένα αντιγόνο που βρίσκεται μέσα στο σώμα – αν το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στους υγιείς ιστούς του σώματος, όπως στον αρθρικό χόνδρο, το αποτέλεσμα είναι μία «αυτοάνοσος» ασθένεια όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα. 

Υποαντιδρά, αγνοεί ή δεν μπορεί να καταστρέψει ένα εξωτερικό αντιγόνο – λόγου χάρη ένα βακτηρίδιο που θα μπορούσε να προκαλέσει λοίμωξη.
Υποαντιδρά, ή απλώς αγνοεί ένα παθολογικό αντιγόνο που φαίνεται να είναι φυσιολογικό μέρος του εσωτερικού σώματος – το αποτέλεσμα μπορεί να είναι καρκίνος, όπου παθογόνα σωματικά κύτταρα αφήνονται να πολλαπλασιαστούν χωρίς έλεγχο.

Τι είναι η Βιοανάδραση μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ 

ετικέτα ( αναγέννηση ) 

Απόσπασμα από το βιβλίο
Η θεραπεία της Ψυχής του Dr. Bruce Goldberg
Εκδόσεις Αλκυών.