Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014

Τέλειο- τελεία- ολόκληρο.

Το τέλειο είναι πάντα σχετικό σε ότι αφορά τους ανθρώπους. Ο καθένας σύμφωνα με τα δικά του κομμάτια, θεωρεί τέλειο αυτό που τον αντιπροσωπεύει και αυτό που τον εκφράζει. Σωστό και λάθος δεν υπάρχει στις διαδρομές αυτές.


Τέλειο θεωρούμε κάτι ολόκληρο. Ένα συμβάν ή μία κατάσταση που είναι ολοκληρωμένη για μας. Δηλαδή τελεία.
Η τελεία όπως έχουμε μάθει είναι το σημείο στίξης που ολοκληρώνει μία πρόταση.
Άρα τέλειο και τελεία είναι μία ολοκληρωμένη κατάσταση.
Το τελειότερο πράγμα στον κόσμο είναι ο ανθρώπινος οργανισμός και όλα αυτά που δημιούργησε ο Θεός μέσα στο βασίλειο των ζώων και των φυτών. Εκείνος που από μόνος του είναι μία τελεία, που αντιπροσωπεύει το τέλειο δημιουργεί το τέλειο. 

Άρα και ο άνθρωπος που θέλει να δημιουργεί τελείες και το τέλειο θα πρέπει να είναι εναρμονισμένος με την τελειότητα του Θεού. Αλλιώς θα νομίζει ότι είναι τέλειος από την αλαζονεία του και την υπερηφάνεια του και τελικά θα είναι τέλειος ως προς τα ανθρώπινα στοιχεία και όχι ως προς την πραγματική τελειότητα.
Το τέλειο ενέχει μέσα του, ολοκληρώνω κάτι και αρχίζω κάτι άλλο. Κάθε άνθρωπος έχει μέσα στη μέρα του καταστάσεις τέλειες, δηλαδή τελειωμένες, ολοκληρωμένες και ως ένα βαθμό τέλειες= όμορφες τόσο για εκείνον αλλά και για το περιβάλλον του. Τέλειο θα πούμε ένα γεύμα, τη μαγειρική, δηλαδή καταστάσεις μέσα από την απλή καθημερινότητα μας που μας τάσσουν στο ολόκληρο και στο τέλειο.
Οδήγησε όσο μπορείς η μέρα σου να απαρτίζεται από τελειότητες, από δεδομένα που τα φτάνουμε σε πληρότητα, ολοκλήρωση και αρμονία. Μάθε τον εαυτό σου να τρέφεται, με την καλή έννοια, από αυτές. Δίνε στον εαυτό σου την πολυτέλεια που του αξίζει μετά από κάθε τέτοια τελειότητα. Χαμόγελο, καλή κουβέντα, θα είναι αυτά ? Πάντως μάθε να εξηγείς στον εαυτό σου στην έναρξη της τελειότητας σου γιατί κάνεις αυτό που κάνεις και που αποσκοπείς. Έτσι το εγώ μας θα εκπαιδευτεί μέσα από την αρμονία της δημιουργίας και θα σταματήσει να νιώθει αγγαρεία την τόσο ευλογημένη δημιουργική καθημερινή μας τελειότητα. 

Κάθε μέρα νέα μέρα, λέμε, οπότε κάθε μέρα εσύ δημιουργείς το δικό σου απάτητο μοναδικό ξεχωριστό μονοπάτι. Κάθε σήμερά σου είναι ένα νέο, ξεχωριστό τέλειο κομμάτι στον δρόμο της ζωής σου. Τέλειο είναι γιατί θα αρχίσει μόλις ανοίξεις τα μάτια σου και θα ολοκληρωθεί όταν θα τα κλείσεις για να κοιμηθείς. Οπότε το κεφάλαιο σήμερα είναι μία τελειότητα. Μέσα σε αυτή την τελειότητα υπάρχει η δική σου μοναδική εμπειρία η οποία βασίζεται σε όλη την γνώση που έχεις αποκομίσει από όλο σου το χθες. Άρα ως πιο έμπειρος από το χθες αναζήτησε τι δεν είχε η χθεσινή σου τελειότητα και βάλε εσύ τα χρώματα της πληρότητας σε αυτό το νέο σου κεφάλαιο. Έτσι κάθε σου κεφάλαιο να δομείται μέσα από την αγάπη σου για την τελεία σου.
Οι περισσότεροι άνθρωποι εγκλωβίζονται σε μία άδεια, στις διακοπές τους για να ζήσουν με αρμονία και τελειότητα, διασκέδαση, ανακούφιση, ξεκούραση. Που όμως δεν έρχονται πάντα τα πράγματα όπως τα θέλουμε γιατί η ζωή όπως έχουμε μάθει είναι από μόνη της απρόβλεπτη. Μέσα από αυτό το απρόβλεπτο εμείς μπορούμε να γίνουμε οι φιλόσοφοι του εαυτού μας και να δώσουμε στην απλή καθημερινή μας τελειότητα, την τελειότητα της απόλαυσης. 

Ζήσε σήμερα, τώρα με όλα όσα διαθέτεις, άλλωστε τα απρογραμμάτιστα, τα πρωτότυπα και τα αυθεντικά είναι αυτά που μας γεμίζουν και τα θυμόμαστε περισσότερο. Σήμερα κάνε διακοπές όπου κι αν είσαι, όπως κι αν είσαι. Δημιούργησε τη μέρα σου έτσι ώστε να μην είναι γεμάτη μόνο υποχρεώσεις. Αν και αν βάλεις μέσα στις υποχρεώσεις του την αίσθηση του τέλειου, τότε ούτε αυτές οι στιγμές θα σε ενοχλούν αλλά θα σε γεμίζουν μέσα από αυτήν την νέα σου εικόνα.

Το να ομορφύνουμε το σήμερά μας, όποιο κι αν είναι, είναι ένα γοητευτικό ταξίδι. Το σημερινό σου αποτύπωμα στον πλανήτη γη μετέτρεψέ το σε ευλογία. Αν αυτό το θέσεις σε εφαρμογή για πάνω από έναν μήνα η ζωή σου θα μετατραπεί από δύσκολη σε πιο εύκολη. 


ετικέτα ( αναγέννηση ) 

Δωροθέα