Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014

ΣτοΜΑΧΗκά, κΑρΔΕΙΑκά, πνευΜΟΝΗκά προβλήματα υγείας ?

Το σώμα μας είναι ο καθρέφτης όλου μας του βίου, όπως έχουμε ξανά πει. Ο τρόπος που φερόμαστε στη ζωή θα επιστρέψει σε μας μέσα από προβλήματα υγείας.


Το στομάχι μας, η καρδιά μας, τα πνευμόνια μας είναι κάποια από τα σημεία που μαζεύεται εκεί η στεναχώρια μας,  όλες οι αρνητικές μας σκέψεις και τα συναισθήματα.
Τα συναισθήματα αλλά και οι σκέψεις είναι δρόμος αξιολόγησης, που σημαίνει ότι κάθε τι το κατατάσσουμε, το κρίνουμε και τελικά το αξιολογούμε. Πάντα μέσα από τα δικά μας μάτια και από τα δικά μας βιώματα. Σωστά και λάθος βιώματα δεν υπάρχουν, απλώς ο καθένας μας σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει να αντιμετωπίσει τοποθετεί τον δρόμο- σκέψεις, που θεωρεί εκείνη τη στιγμή πιο σωστό, προσιτό, αναγκαστικό. 

Πώς όμως φτάνουμε να αντιμετωπίζουμε προβλήματα σε αυτά τα όργανά μας, τα οποία είναι σημαντικά για να υπάρχει αρμονία στο σώμα?
Το στομάχι μας, είναι αυτό που τοποθετείται η τροφή μας και μέσα από τη διαδικασία της πέψης μεταφέρει όλα τα θρεπτικά συστατικά στο σώμα, μέσα από το αίμα. Ενώ τα «άχρηστα» μεταβολίζονται από το συκώτι και το πάγκρεας και αποβάλλονται από τον οργανισμό. Όταν όμως αυτά τα άχρηστα γίνουν μόνιμα, τότε μετατρέπονται σε αρχή-στα(θερού). Αρχή μίας διαδρομής για να αποκτήσει το στομάχι μας προβλήματα, όπως φουσκώματα, καούρες, διάτρηση. Κατά τη διάρκεια της μέρας, κάθε σκέψη μαζί με το συναίσθημα μετατρέπεται σε σάλιο έτσι μεταφέρεται αυτό το σάλιο στο στομάχι μας. Αν οι σκέψεις και τα συναισθήματα είναι γεμάτα από Μάχες, που δίνει το μυαλό μας με όλα τα πως, τα πρέπει αυτά μετατρέπουν το στομάχι σε μονομάχο. Πάλλεται συνεχώς να διώξει όλα αυτά τα δηλητήρια που μπαίνουν μέσα του. Ένας θυμός- Μάχη που έχουμε για τον γείτονα για παράδειγμα δεν γίνεται να μη μετατραπεί μετά από καιρό σε καούρα ή φούσκωμα. Η μάχη αυτή δίνεται μέσα από τις σκέψεις και τα συναισθήματα. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της τροφής αναλόγως τι τρώμε αλλά κυρίως πώς το τρώμε, εκείνο ( στομάχι)  αναγκαστικά «κακοποιείται» ολοκληρωτικά έτσι αποκτά «πληγές». Με αποτέλεσμα να χάνει την φυσιολογική του λειτουργία. 

Το τι τρώμε αλλά το πώς τρώμε μαζί με όλες μας τις σκέψεις της μέρας, μετατρέπουν το γεύμα μας σε τοξικότητα. Αν τρώμε τροφές με λιπαρά ή φαγητά από ταχυφαγεία μαζί με θυμό είναι που δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να φτάσουμε στα πρώτα στάδια αλλοίωσης του.
Η καρδιά μας τώρα όταν νιώθει ότι αδειάζει αλλάζει χτύπο και μετά από κάποιο διάστημα αρχίζουν τα προβλήματα. Πώς αδειάζει όμως η καρδιά μας ? Όταν αποφασίσει να συνεργαστεί με το μυαλό μας, με τις σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας. Νιώθει ότι αδικείται, ότι την απορρίπτουν και τότε «εκδικείται», ποιον ? Μα φυσικά εμάς. Γι αυτό ο δρόμος της αυτογνωσίας είναι ένας δρόμος λύτρωσης και ελευθερίας για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας από το να περάσουν από αυτούς τους δρόμους φθοράς και πόνου.
Τα πνευμόνια αρχίζουν να αλλοιώνονται όταν νιώθουμε μοναξιά, ότι κανείς δεν μας καταλαβαίνει και ότι δεν εισπράττουμε την αγάπη που θα θέλαμε, κυρίως από σύντροφο και γονείς. Υπάρχει πάντα ένα κενό κάπου μέσα μας και ψάχνουμε να το καλύψουμε.  

Όμως το σίγουρο είναι ότι πρώτοι εμείς φοβόμαστε την οικειότητα, το ανοίγομαι και το είμαι αυτός που είμαι μέσα από την αυθεντικότητα μου. Αλλά ζούμε μέσα σε ένα παραμύθι, αφού παραμυθιάζουμε τους εαυτούς μας κάνοντας άλλα από αυτά που νιώθουμε συνήθως, για να αποκτήσουμε μία «εύνοια». Αντί για την εύνοια συνήθως παίρνουμε πίκρα και απογοήτευση έτσι αρχίζει η απομόνωση και τα προβλήματα στον Πνεύμονα.
Η γνώση είναι προστάτης και φύλακας όταν την χρησιμοποιούμε σωστά. Δεν είναι απλό και εύκολο το βήμα της αυτογνωσίας. Όμως αφού κάποιοι συνάνθρωποι μας κατάφεραν να περπατήσουν στα βήματά της και να έχουν την υγεία, την αρμονία, την ισορροπία στο σώμα τους, στις σχέσεις τους αλλά κυρίως στον εαυτό τους, όλοι μπορούμε να περπατήσουμε τον δρόμο αυτόν.
Τι έχουμε «εισπράξει» τόσα χρόνια από τη ζωή ? Αν είναι δυσκολίες, πόνοι τότε μας αξίζει το καλύτερο. Φτάνει ο πόνος και φυσικά να αποφύγουμε προβλήματα υγείας που θα μας φέρουν αντιμέτωπους με περεταίρω προβλήματα. 

Το δεύτερο, τρίτο, τέταρτο μυστικό πέρασμα μπορούν να γίνουν οι οδηγοί σας για να βρείτε την άκρη. Κάθε ερώτηση που βρίσκεται στα κείμενα επιλέξτε να τη δουλέψετε σε βάθος και μην παίρνεται τις «μετρητοίς» την πρώτη απάντηση που θα σας δώσει το εγώ σας. Γιατί πολύ απλά η πρώτη απάντηση έρχεται από την επιφάνεια και όχι από το βάθος του πόνου σας.

ετικέτα ( τέχνη ζωής ) 

Δωροθέα