Σάββατο, 2 Αυγούστου 2014

Κανένας δεν μου δίνει τη σημασία που χρειάζομαι…

Αλήθεια πότε ένα μαγαζί βγήκε να αναζητήσει τις ανάγκες σου, ένας γιατρός, ένας δικηγόρος, μία καφετέρια, ένα εστιατόριο, η θάλασσα, η αμμουδιά ?


Αυτά που χρειαζόμαστε εμείς βγαίνουμε να τα αναζητήσουμε.
Στις σχέσεις μας με τους ανθρώπους μας, γιατί θεωρούμε ότι οι άλλοι πρέπει να φαντάζονται τις ανάγκες μας και τους «περιμένουμε στη γωνία» αν τις βρίσκουν ή όχι. Το να λες: «ότι θέλεις, εμένα δε με πειράζει» και να εννοείς άλλο, είναι ύπουλη συμπεριφορά προς κάθε κατεύθυνση. Γιατί λοιπόν δίνουμε στις σχέσεις μας μία ύπουλη διαδρομή και δεν προσπαθούμε να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους μας στα θέλω μας, στις ανάγκες μας, στα πιστεύω μας ? 

Έχεις φωνή… ζήτα!!! Μάθε να λες και να δίνεις μέσα από την αλήθεια σου και μη στηρίζεις τις σχέσεις σου σε ψεύτικες διαδρομές ή μην προσπαθείς να κάνεις τον άλλον δίπλα σου μάντη. Όταν στηριζόμαστε στο ψέμα, στην υποκρισία και δίνουμε άλλη εικόνα από την πραγματική, τότε καμία μας σχέση δεν θα έχει υποδομή αλήθειας και οικειότητας. Η αλήθεια και η οικειότητα είναι δύο δρόμοι σεβασμού και σωστής εκτίμησης, έτσι δομείς σχέσεις ουσίας οι οποίες θα έχουν υποδομή αγάπης ελευθερίας για Πάντα. Το για Πάντα δεν το λέμε εύκολα στις σχέσεις μας και αυτό γιατί δεν το πολύ πιστεύουμε. Δεν το πιστεύουμε γιατί σε κάθε σχέση κυριαρχεί η υποκρισία, το δήθεν οπότε λογικό είναι όταν θα αρχίσει να λιώνει η «μάσκα» και να βγαίνει η αλήθεια η σχέση μας να αρχίσει να μπάζει «νερά». Μα από την αρχή είχε τις «τρύπες», από την αρχή δημιουργήσαμε τη σχέση με σκοπό να αποτύχει. Αφού λέγαμε άλλα, εννοούσαμε άλλα, περιμέναμε άλλα και τελικά πράτταμε άλλα. 

Οι σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους είναι ο δρόμος εκπαίδευσής μας, ο λόγος που ήρθαμε στη γη. Δεν γίνεται ένας άνθρωπος να είναι μόνος του. Οι δίπλα μας όλοι είναι συνοδοιπόροι δάσκαλοι, οπότε όταν έχουμε οδηγό την αλήθεια μας, τότε όλες μας οι σχέσεις θα είναι υπέροχες. Δεν υπάρχει λόγος να τους βάζουμε την ανταγωνιστική διαδρομή. Γιατί πολύ απλά κάποιος υπερέχει κάπου κι εμείς κάπου αλλού. Η συνύπαρξη στοιχειοθετεί την ολότητα και την ολοκλήρωσή μας.
Νέα πνοή στις σχέσεις μας λοιπόν γεμάτη από επιτρέπω τον δρόμο της αλήθειας, της αγάπης και του σεβασμού. Να θυμάσαι πως όσο στηρίζεις και υποστηρίζεις το ψέμα και την υποκρισία αυτά θα εισπράττεις όχι μόνο από τις σχέσεις σου, αλλά και από τις απολήξεις τους, δηλαδή την ύλη. Γιατί η ύλη είναι μία μορφή ενέργειας, άρα αυτή η ενέργεια αντανακλά τα κομμάτια της αλήθειας μας, δηλαδή αυτών των όσων δώσαμε. Αν έχουμε δώσει υποκρισία η ύλη θα μας ανταποδώσει υποκρισία. Θέλεις αλήθεια και αφθονία ? Η υποδομή βρίσκεται στα δικά σου χέρια. 


Η αλήθεια που θα ειπωθεί από την αρχή σε μία σχέση είναι υγεία, ενώ η αλήθεια που θα ειπωθεί μετά από χρόνια θα είναι καταπέλτης. Γιατί στη δεύτερη περίπτωση «καλύπταμε» και οι δύο μεριές ψέμα, υποκρισία και σκεφτόμασταν «που θα πάει θα καταλάβει», μέχρι που έφτανε η στιγμή να σπάσει το γυάλινο υπόβαθρο της ψεύτικης διαδρομής και έβγαινε η αλήθεια ωμή και σκληρή. Πριν γίνει η αλήθεια σκληρή και ωμή όπου θα φέρει μόνο πόνο και πίκρα, ας είναι από την αρχή. Κάθε αρχή και δύσκολη λέμε, αλλά η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Τα σωστά θεμέλια είναι αυτά που κρατούν σωστά ένα κτήριο και τα ανάλογα θεμέλια μπορούν να δομήσουν πάνω στο κτήριο πολλούς ορόφους. Άρα τα σωστά και γερά θεμέλια είναι ο δρόμος της αλήθειας. 

ετικέτα ( ευημερία ) 

Δωροθέα