Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

Μην «κλωτσάς» αν δεν ξέρεις τι και γιατί.

Τι είναι το Άγιο Πνεύμα και γιατί το απορρίπτουμε ? Γιατί «κλωτσάμε» την περιουσία που μας δόθηκε ? Πώς μας δόθηκε ? Την αξίζαμε ή μας χαρίστηκε ? Γιατί μας χαρίστηκε και τι αντιπροσωπεύει ?


Το κακό της ιστορίας είναι ότι με όλα και σε όλα οι άνθρωποι, δυστυχώς, έχουν παρωπίδες και μέσα από αυτές κλειδώνουν και δεν επιτρέπουν να έχουν ορατότητας σε όλη την εικόνα. Μετατρέψαμε δυστυχώς και την ενέργεια της Αγάπης, την περιουσία μας, από Πνευματικό δρόμο σε έναν δρόμο με υλικό υπόβαθρο και όλο αυτό τελικά θα γυρίσει επάνω μας.
Το γνωρίζω από το νομίζω ότι γνωρίζω έχουν μεγάλη διαφορά. Το πιστεύω επειδή μου είπαν και το πιστεύω γιατί ξέρω, επίσης έχει διαφορά.
Φανταστείτε ότι είσαστε κληρονόμοι μιας μεγάλης περιουσίας σαφώς και θα θέλατε να γνωρίζεται όλα τα πως και τα γιατί της περιουσίας αυτής. Αν ο πατέρας σας είχε δημιουργήσει μία αμύθητη περιουσία, το λιγότερο που θα έκανε για να σας ορίσει διευθυντή της, θα ήταν να σας διδάξει όλο τον δρόμο- τρόπο για να χειριστείτε σωστά και αρμονικά την περιουσία αυτή. Θα σας έδειχνε από το κατώτερο στάδιο της μέχρι το ανώτερο στάδιό της. 

Το ίδιο έχει συμβεί και στην Πνευματική διαδρομή των ανθρώπων. Υπάρχει μία αμύθητη περιουσία που λέγεται Άγιο Πνεύμα. Ο Πατέρας μας- Θεός θέλει να την πάρουμε όλοι μας, χωρίς να χάσει ο διπλανός αδερφός μας τίποτε. Η περιουσία είναι, για όλους όσους θελήσουν, ίδια.
Το κατώτερο που διδασκόμαστε για να πάρουμε την περιουσία είναι το εγώ μας, ο χαρακτήρας μας, μία «ασπίδα» που αποκτήσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα δρώμενα της ζωής. Το εγώ, μας βάζει σε μπελάδες, προβλήματα, ασθένειες, χωρισμούς, τσακωμούς κλπ. Οπότε ο Πατέρας μας θέλοντας να μας κάνει τη ζωή πιο εύκολη μας έδωσε την βάφτιση μας ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι, όπου εκεί εκείνη τη στιγμή παίρνουμε μέρος της περιουσίας μας χωρίς καμία κριτική Του ίδιου, προς εμάς. Το μέρος της περιουσίας είναι το Άγιο Πνεύμα. Όπου εκείνη τη στιγμή αν παρατηρήσετε τα λόγια του ιερωμένου, θα δείτε ότι άρει τις αμαρτίες μας. Ποιες αμαρτίες μπορεί να έχει ένα μωρό ? Πώς γίνεται μία ψυχή σε τόσο μικρή ηλικία να έχει αμαρτίες ? Κι όμως έχει από προηγούμενες ενσαρκώσεις της, τις οποίες τις «κουβαλά» μαζί της εδώ σε αυτή την ενσάρκωση.  Άρα με αυτό το μέρος της περιουσίας καθαρίζουμε με τη βοήθεια και Χάρη του Αγίου Πνεύματος τον Πνευματικό μας πλούτο. 

Όμως εμείς είτε αγνοώντας, είτε από «κόντρα» αρχίζουμε την απομάκρυνσή μας από την περιουσία μας. Άλλοι πάλι την γνωρίζουν αλλά προσπαθούν να την φέρουν στα «μέτρα» τους. ( Βλέπε κείμενο : Πας στην εκκλησία για να σε δει ο Θεός). Οπότε οι περισσότεροι έχουμε γυρίσει την πλάτη στην περιουσία μας και φυσικά ζούμε σε μία πλάνη.
Η ενέργεια της Αγάπης ήρθε να διδαχτεί στον πλανήτη με τον αδερφό μας Ιησού, όπου όχι μόνο μέσα από τον λόγο αλλά και με τις πράξεις του μας έδειξε τι ακριβώς μπορούμε να κάνουμε για να μην πονάμε, για να μην έχουμε προβλήματα. Γιατί ο Θεός δεν μας έστειλε εδώ για να περνάμε αυτά που περνάμε, αλλά για να φτάσουμε όλοι μας στη Θέωση, αφού έχουμε όλοι μας την Πνοή Του μέσα μας. Είτε πιστεύουμε είτε όχι στον Θεό, Εκείνος υπάρχει και θα υπάρχει και σε κάθε έναν από μας έχει δώσει ακριβώς ίδιες δυνατότητες για την απόκτηση της Περιουσίας μας.
Όταν ο Ιησούς σταυρώθηκε πήρε μαζί του τις αμαρτίες μας, ποιες αμαρτίες μας, αφού εμείς δεν υπήρχαμε τότε ? Άρα μας λέει Εκείνος ότι η επανενσάρκωση υπάρχει και υπήρχε, άρα τότε μας μηδένισε. Οπότε από εκεί και μετά κάθε μας γέννηση είχε στόχο την Θέωση μας και την απόκτηση της Χριστικής μας περιουσίας.
Όμως ο Ιησούς και η διδασκαλία Του παραποιήθηκε, διαστρεβλώθηκε και φυσικά πουλήθηκε και πουλιέται. 

Το Άγιο Πνεύμα που Του γυρίζουμε την πλάτη χωρίς να ξέρουμε το γιατί, μεταποιεί το μυαλό μας, το αναβαθμίζει από τοξικό σε αιθερικό και γεμάτο αγάπη. Το μυαλό μέσα από την ουσιαστική Πνευματική αναζήτηση έρευνα, μετατρέπεται σε Πνεύμα και τότε η Αγάπη γίνεται για μας η 6η αίσθηση που όλοι ψάχνουμε να βρούμε. Όχι δεν είναι το μαγικό ραβδάκι που θα μας δώσει πολλά χρυσά, πολλά σπίτια και γενικά υλικό και εφήμερο πλούτο. Είναι ο Φοίνικας που αναφέρει ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη, ο οποίος θα μας μετατρέψει σε Ιάσωνες. Ιάσωνας = Ίαση = Θεραπευτής. Τίνος θεραπευτής ? Μα φυσικά πρώτα από όλα σε εμάς, στο εγώ μας, στο σώμα μας. Γιατί όσο το εγώ μας υπάρχει βάλετε το σώμα μας και τότε πίσω από κάθε μας κίνηση υπάρχει και υποβόσκει μία μορφή δόλου. Το εγώ όπως είπαμε είναι το κατώτερο εκπαιδευτικό στάδιο, για να περάσουμε σταδιακά στο Ανώτερο στάδιο. Είναι ο δρόμος της γνωριμίας με τον Εαυτό μας, την Ψυχή μας και τον Ανώτερό μας Εαυτό. Δηλαδή η Αγία Τριάδα μας. Εαυτός- Ψυχή- Ανώτερος Εαυτός.
Αυτός που έχει φτάσει στην απόλυτη Πνευματικότητα έχει αποκτήσει τον Φοίνικα, θεράπευσε τον εαυτό του, την ψυχή του και τον Ανώτερο Εαυτό του. Ολοκληρώνοντας εδώ στη γη την απόλυτη κάθαρση φτάνοντας στο απόλυτο Όλον. Μετά πέρασε να δημιουργήσει υποδομή να καθαρίσει την ανθρωπότητα. Όπως ακριβώς έκανε ο Πατέρας Παΐσιος.
Καλό είναι να θυμόμαστε πως αν κάνουμε μία επιλογή είτε μία απόρριψη να γνωρίζουμε απόλυτα τι επιλέγουμε ή τι απορρίπτουμε.

Γιατί κανένας δεν μπορεί να μας πάρει με το ζόρι να μας πάει προς τη σωστή κατεύθυνση. Μόνο εμείς μπορούμε να πάμε. Ο Πατέρας, μας έδωσε την ελεύθερη Βούληση και την σέβεται απόλυτα. Δεν θα εκβιάσει ποτέ κανέναν να Τον ακολουθήσει, ούτε θα του βάζει «τρικλοποδιές» με ύπουλο τρόπο για να τον κάνει να αλλάξει θέση ή στάση. Ότι κακό μας συμβαίνει, είναι γιατί είμαστε στον δρόμο του εγώ και για κανέναν άλλο λόγο. Απλώς εμάς μας είναι εύκολο και βολικό να θεωρήσουμε ότι ο Θεός μας εκδικείται και μας τιμωρεί. Αν ήταν έτσι θα ήμασταν όλοι τελειωμένοι. Ο Θεός είναι η υπέρτατη Υπομονή, Στοργή, Αγκαλιά, Κατανόηση. Ο ίδιος συγχωρεί σε κλάσματα του δευτερολέπτου αν καταλάβει την αγνή πρόθεση. Αλλά ποτέ δεν μας «περιμένει στη γωνία» για να μας «χλευάσει» με αυτά που πάθαμε ή επειδή του γυρίσαμε την πλάτη θα μας τιμωρήσει. Ο τρόμος δεν είναι επιλογή και δρόμος διδασκαλίας του, αλλά η Αγάπη. Δεν τιμωρεί Εκείνος, απλώς μας περιμένει. 
Η έρευνα είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρουμε μία απόφαση για κάτι τόσο σημαντικό. Κάθε τι που χρησιμοποιείτε στην απλή σας καθημερινότητα για να υπάρξει στηρίχτηκε σε πάρα πολλές ώρες έρευνας ( όπως τηλεόραση, κινητό τηλέφωνο, ίντερνετ). Αλλά και αφού φτιάχτηκαν ακόμη ερευνούν κάποιοι άνθρωποι για να τα εξελίξουν ακόμη περισσότερο. Οπότε όλη μας η ζωή στηρίζεται στην έρευνα. Το να κάνουμε εμείς έρευνα για την δική μας ευτυχία και τη δική μας ζωή είναι δικαίωμά μας, άρα τις βάσεις γι αυτή την έρευνα θα τις τοποθετήσουμε εμείς. 

Εμάς που μας δόθηκε μία τόσο μεγάλη περιουσία, πριν μπούμε στην διαδικασία ας ψάξουμε σε βάθος όλα τα πως και τα γιατί.
Κανένας δεν κέρδισε κάτι με την κόντρα του προς κάποιον ή προς μία κατάσταση. Οι κόντρες – αντίδραση δημιουργούν προβλήματα. Αν για κάποιο λόγο υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν ότι με την αποστροφή τους στην περιουσία τους, για να πάνε κόντρα σε ένα «κατεστημένο» και ότι πάνε κόντρα σε μία εκκλησία, θα κερδίσουν κάτι, απλώς κάνουν τραγικό λάθος. Ο μόνος αποδέκτης και ο μόνος που θα έχει επιπτώσεις θα είναι ο ίδιος και κανένας άλλος.  Οπότε πριν από κάθε μάχη, κόντρα, αντίδραση σκεφτείτε ποιος χάνει στην πραγματικότητα.
Ναι δεν είναι όλο του το ποίμνιο σωστό αλλά αυτή δεν είναι δική μας δουλειά. Δεν θα κρίνουμε εμείς ούτε θα αξιολογήσουμε ποιος είναι σωστός και ποιος όχι. Γιατί έτσι μέσα από την κριτική και την αξιολόγηση χάνουμε ώρες, μέρες και χρόνια από τη ζωή μας. Γεμίζουμε με δηλητήρια που εμάς θα ισοπεδώσουν μία μέρα.
Μάθε τι και πως σου ανήκει και τρέξε μέσα από τον δρόμο της Πνευματικότητας να το πάρεις. Εσένα, εμένα και όλους μας, μας περιμένει η περιουσία αυτή.

Οδηγός μας η καρδιά μας, το ένστικτό μας για να πάρουμε τον Φοίνικα. 

ετικέτες ( Πνευματικότητα - Φοίνικας ) 

Δωροθέα