Δευτέρα, 4 Αυγούστου 2014

Εκπαίδευση στον Κύκλο της Αδράνειας. Μέρος πρώτο.

Όλα μα όλα αρχίζουν και τελειώνουν σχηματίζοντας έναν κύκλο. Η ολοκλήρωση είναι κι εκείνη ένας κύκλος. Ολόκληρος είναι ο Θεός και Πατέρας μας. Αυτός είναι και ο δικός μας ρόλος να φτάσουμε στην ολοκλήρωση. Μέσα στην εκπαιδευτική μας διαδρομή για την απόκτηση του Λευκού Μανδύα αλλά και του Φοίνικα θα βάλουμε και την διαδρομή της αδράνειας.


Γενικότερα στη ζωή κάθε ανθρώπου κάθε του διαδρομή γνώσης γίνεται μέσω κύκλων. Οι κύκλοι αυτοί βρίσκονται στην πορεία του ως μαθητής για να φτάσει στην ολοκλήρωση των σπουδών του με ένα πτυχίο. Επιπρόσθετοι κύκλοι, που τους ονομάζουμε αναλόγως Κάρμα και Ντάρμα είναι αυτοί που αφορούν την εκπαίδευση του καθένα από μας εδώ στον πλανήτη. Το Κάρμα όπως έχουμε πει ενεργοποιείται όταν επιλέξουμε τον δρόμο του εγώ και του αιθερικού πεδίου, ενώ το Ντάρμα όταν ανακαλύψουμε τα μαθήματα της ψυχής μας και συνδεθούμε με το Κοσμικό μας Άστρο τον Αστρικό μας Φορέα. 

Η ψυχή κι εκείνη με τη σειρά της λειτουργεί βάση κύκλων, σειρά από ενσαρκώσεις, μέσα από διάφορους «ρόλους» για να τη βοηθήσουν να φτάσει κάποια στιγμή στην Ολοκήρωσή της, που δεν είναι άλλη από το φτάσει στην Ουράνια Πηγή, από εκεί δηλαδή όπου ξεκίνησε το ταξίδι της. Η κάθε ψυχή άρχισε το ταξίδι της εδώ στον Πλανήτη και η πρώτη της ενσάρκωση ήταν ο τωρινός Ανώτερος Εαυτός μας. Ο Εαυτός αυτός που έχει μέσα του τα ακασικά αρχεία, δηλαδή όλες τις γνώσεις- επιγνώσεις που αποκομίσαμε σε όλες μας της αποστολικές ενσαρκώσεις. Γνώσεις αποκτά η ψυχή μας όσο είναι εδώ ενσαρκωμένη μέσα σε ένα σώμα- σκάφος και όταν το σκάφος αυτό φτάσει να μη μπορεί να κρατήσει εδώ άλλο την ψυχή, η ψυχή δραπετεύει. Φεύγει από το σώμα, μεταφέρεται στην 4η διάσταση όπου εκεί αποκτά τις επιγνώσεις μέσα από τις γνώσεις που αποκόμισε εδώ στη γη. Πόσες πιθανότητες έχει μία ψυχή να βρίσκεται εγκλωβισμένη ξανά και ξανά σε παρόμοια μαθήματα ? Πάρα πολλές και αυτό γιατί δυστυχώς σε κάθε ενσάρκωση η νίκη είναι του εγώ και όχι της ψυχής. Λίγες είναι οι ψυχές που έχουν καταφέρει να διασπάσουν την 4η διάσταση και να μεταφερθούν στην 5η όπου σημαίνει ολοκλήρωση. 

Τώρα βρισκόμαστε στο σημείο αυτό που όλες οι ψυχές περνούν τις τελευταίες τους εκπαιδευτικές διαδρομές πάνω στον πλανήτη. Δεν θα αναφερθώ τι θα γίνει στις ψυχές που θα χάσουν γι άλλη μια φορά τον δρόμο και θα επιλέξουν συνειδητά το εγώ τους, γιατί θέλω να είμαι αισιόδοξη και να πιστεύω πως θα καταφέρουμε να μετατρέψουμε το Κάρμα που λέει η Αποκάλυψη του Ιωάννη. Στη Αποκάλυψη λέει πως μόνο 144.000 ψυχές θα τα καταφέρουν να φτάσουν στην ολοκλήρωση.
Με πίστη λοιπόν θα παρουσιάζω τους δρόμους με την ελπίδα πως θα καταφέρουμε να αλλάξουμε το νούμερο αυτό και να γίνουμε περισσότερες οι ψυχές που θα φτάσουμε στην Ουράνια Πηγή μας.
Αφού λοιπόν όλα λειτουργούν κυκλικά και εδώ ήρθαμε μέσα από κύκλους επανενσαρκώσεων, σε αυτή μας την ενσάρκωση οφείλουμε να βρούμε τα μαθήματα της ψυχής μας. Να καταρρίψουμε για πάντα το κάρμα- εγώ- αιθερικό και να μπούμε στην διαδρομή του Θείου Λόγου. Για μένα προσωπικά δεν έχει σημασία το όνομα που έχει του καθενός ο Θεός, αφού για όλους είναι ένας. Μία είναι η δύναμη που είναι από πάνω μας και κάθε θρησκευτική διδασκαλία στην αγάπη οδηγεί. Οπότε η κυκλική μας εκπαίδευση εδώ στη γη έχει να κάνει με επαναλαμβανόμενα δρώμενα είτε σε μας προσωπικά, είτε στις οικογένειές μας, είτε στις χώρες μας, είτε σε όλο τον πλανήτη.
Για να βελτιώσουμε τον πλανήτη, τη χώρα μας, τη γειτονιά μας και την οικογένειά μας, οφείλουμε να βελτιώσουμε ο καθένας μας τους ατομικούς του κύκλους και να τους κλείσει, να τους ολοκληρώσει. Για τους κύκλους αυτογνωστικά μπορείτε να μελετήσετε το 3ο μυστικό πέρασμα. 

Πάμε να δούμε πως ανοίγει ένας κύκλος. Με την υποκρυπτόμενη σκέψη μας, την όποια σκέψη μας, δημιουργείται ένας κραδασμός, μία δόνηση, μία έναρξη ενός κύκλου. Δίνεται ένας παλμός και παράλληλα μία συστολή και διαστολή στον παλμό αυτόν. Γιατί η σκέψη έχει κυματική δράση. Πηγαινοέρχεται και ανεβοκατεβαίνει επίπεδα ανάλογα με τη στιγμή, την κατάσταση, το συναίσθημα αλλά και το άτομο που αφορά η σκέψη μας αυτή. Μια άμπωτη και μία πλημμυρίδα ακολουθούν τη σκέψη με μία κυκλική δραστηριότητα. Τη μέρα τη σκεφτόμαστε τη σκέψη αυτή = έναρξη – δόνηση- παλμού σκέψης. Τη νύχτα πάλι είναι η στιγμή της αδράνειας της σκέψης αυτής = ολοκλήρωση παλμού δόνησης σκέψης. Όχι η σκέψη δεν έχει τελειώσει θα επανέλθει, απλώς τη νύχτα κατεβαίνουν οι ρυθμοί του μυαλού και σε εκείνο το σημείο έχουμε μία στάση. Τη στάση δηλαδή της εισροής της σκέψης και την εκροή της, εκεί σε εκείνο το κυκλικό σημείο έχουμε την αδράνεια. Αυτή η αδράνεια όμως είναι ακούσια και όχι συνειδητή. Είναι μία διεργασία που συμβαίνει από τη φυσιολογική λειτουργία του μυαλού μας.
Όμως εμείς θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε υπέρ μας αυτή τη φυσική μας λειτουργία και να τη φέρουμε με πλήρη συνείδηση στη μέρα μας.

Συνεχίζεται…

ετικέτα ( φοίνικας ) 

Δωροθέα + Αλίκη Μπέιλη