Κυριακή, 3 Αυγούστου 2014

Ιερή Καρδιά κανόνας τέταρτος

Καταγραφή και παρακολούθηση όλων των φαινομένων που συνοδεύονται με την λειτουργία του αποτραβήγματος.
Ένα απότομο τράνταγμα ας πούμε κατά τη διάρκεια του ύπνου ή του διαλογισμού.


Το αποτράβηγμα είναι μία επίκτητη διαδικασία που την αποκτήσαμε εδώ στην γη. Λέγεται απόσπαση προσοχής. Επίκτητο είναι γιατί από τη φύση μας όταν είμαστε παιδιά αφοσιωνόμαστε απόλυτα σε ένα παιχνίδι. Τότε σε εκείνη στη στιγμή συνήθως οι γονείς θα τα θυμηθούν όλα και θα αρχίσουν να μιλούν στο παιδί, έτσι εκείνο από τη φυσική του λειτουργία- αφοσιώνομαι, θα αρχίσει να εκπαιδεύεται στη νέα- αποτραβιέμαι.
Οπότε μεγαλώνοντας έχουμε ένα φορτωμένο νου και υποσυνείδητο. Ένα μυαλό το οποίο είναι γεμάτο μέχρι επάνω από υποχρεώσεις, καθήκοντα όπου για να τα προλάβει όλα κάνει σπασμωδικές κινήσεις και πετάγεται από το ένα στο άλλο. Έτσι νομίζει ότι θα τα καταφέρει να είναι άριστος σε όλα, γιατί αυτό του ζητούσαν οι μεγάλοι. Εκεί που τρώει το παιδί, θα του πούμε, «φέρε τα τσιγάρα στη μαμά», ή «δες ποιος είναι στο τηλέφωνο». Το μαθαίνουμε να διαβάζει με την τηλεόραση ανοιχτή και φυσικά οι πληροφορίες είναι διάσπαρτες στον εγκέφαλο. Μπορεί και την ώρα του φαγητού να υπάρχει η διάσπαση προσοχής πάλι από την τηλεόραση. Οπότε όλο αυτό γίνεται μία «φυσική» λειτουργία. 

Ο υπερφορτωμένος νους λοιπόν είναι αυτός που βιώνει το αποτράβηγμα. Τα νεύρα είναι τόσο τεντωμένα, στην κυριολεξία, από την συνεχόμενη πίεση που συμβαίνει το τίναγμα στον ύπνο και το ξάφνιασμα στον διαλογισμό.
Αυτό μας δείχνει ότι το υποσυνείδητό μας έχει ακόμη εντολές επιβολής και ότι το εγώ ακόμη είναι κυρίαρχο του νου. Το αποτράβηγμα θα το δούμε επίσης όταν δεν μπορούμε να συγκεντρωθούμε σε μία δουλειά απόλυτα.
Ο άδειος Νους είναι δώρο από τον Θεό και είναι άδειος και κενός για να μπορεί να απολαμβάνει απόλυτα και ολοκληρωτικά την κάθε στιγμή. Το τι έχουμε κάνει εμείς σε αυτόν τον Νου το ξέρουμε πολύ καλά. Αν έχετε μπει στην διαδρομή της αυτογνωσίας και της πνευματικής αναβάθμισης γνωρίζετε πολύ καλά πόσο σας εμπαίζει το εγώ σας. Αν νομίζετε ότι έχετε φτάσει σε ένα επίπεδο και ότι το εγώ σας έχει φύγει, το αποτράβηγμα είναι αυτό που θα σας οδηγήσει στην αλήθεια. 
Αναζητήστε τις στιγμές που αποτραβιέστε. Οι «εύκολες» στιγμές είναι αυτές που όταν είμαστε συγκεντρωμένοι κάπου, θα γίνει το αποτράβηγμα με σκοπό το εγώ μας να μας πάρει από εκεί που είμαστε, όχι απαραίτητα για να μας πάει κάπου αλλού αλλά για να συνεχίσει να είναι ο κυρίαρχος της ζωής μας. Είτε μέσα σε μία εργασία, είτε μέσα σε μία συζήτηση. Ξαφνικά θα πάμε σε μία άλλη εργασία ή θα αλλάξουμε θέμα στη συζήτηση ή θα πεταχτούμε σε άλλη συζήτηση.
 Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού το αποτράβηγμα μπορεί να έρθει από σας, να πέσετε σε βαθύ ύπνο και ένας ξαφνικός θόρυβος να καταφέρει να σας επαναφέρει στο εδώ και τώρα. Νομίζουμε ότι φταίει ο θόρυβος, αλλά φταίει το αποτράβηγμα.  Μπορεί πάλι ενώ εσείς προσπαθείτε να κάνετε διαλογισμό να αποσπάτε η προσοχή σας, αποτράβηγμα, από έναν ενοχλητικό ήχο.  Ενώ κατά τη διάρκεια του ύπνου είτε να ξυπνήσουμε από έναν εφιάλτη ή να δούμε ότι πέφτουμε ή να κάνουμε ένα απότομο τίναγμα. 
Όπως και να έχουν τα αποτραβήγματα είναι αυτά που μας δείχνουν πόσο γεμάτο είναι ακόμη το υποσυνείδητο και μας κάνει το εγώ κουμάντο. Το 3ο μυστικό πέρασμα αν το δουλέψετε σχολαστικά θα σας βοηθήσει πάρα πολύ στο άδειασμα του υποσυνείδητου.
Να μάθουμε να παρατηρούμε τους εαυτούς μας είναι μία από τις πιο γοητευτικές έρευνες που μπορεί να κάνει δώρο ένας άνθρωπος στον εαυτό του.
Για να αρχίσει επίσης το αποτράβηγμα να σταματάει, επιλέξτε τον δρόμο της συγκέντρωσης, με χρόνο ή με επιλογή να σταματάτε κάθε φορά που θα συμβαίνει το αποτράβηγμα. Δηλαδή ή θα πείτε θα διαβάσω το βιβλίο αυτό μισή ώρα και μετά θα αλλάξετε λειτουργία. Αλλά στο μισάωρο θα είστε 100% εστιασμένοι στο βιβλίο σας και κάθε που θα έρχεται μία σκέψη θα «λέτε όχι τώρα». 
Αν επιλέξετε το σταμάτημα, κάθε φορά που θα συμβαίνει το αποτράβηγμα, είναι μία πολύ διασκεδαστική λειτουργία και μπλοκάρει το εγώ τελείως. Αν για παράδειγμα πλένεται τα πιάτα και στα πρώτα λεπτά έρθει μία σκέψη άσχετη με τα πιάτα. Σταματήστε αυτόματα τα πιάτα και καθίστε στην καρέκλα, πείτε στο εγώ σας «λέγε σε ακούω». Το πιθανότερο είναι να μην συνεχίσει να λέει αυτό που έλεγε όταν εσείς πλένατε τα πιάτα. Αν δε μιλήσει συνεχίστε να πλένεται τα πιάτα, μόλις μιλήσει πάλι σταματήστε, καθίστε πάλι στην καρέκλα και πείτε του να μιλήσει. Αυτή η διαδικασία δεν θα σας πάρει πολύ. Θα καταλάβει το εγώ σας ότι εσείς είστε ο αρχηγός και θα σας αφήσει να πλύνετε τα πιάτα χωρίς να ξανά μιλήσει. 

ετικέτα ( Φοίνικας ) 

Δωροθέα + Αλίκη Μπέιλη.