Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Υπηρετώ, η 4η ενέργεια από τους δάσκαλους της Σαμπάλλα.

Υπηρετώ, μια λέξη που έχει άλλη δόνηση και άλλη διάσταση στους Δασκάλους. Όταν φτάσουμε στο σημείο να «παραδώσουμε» τη σκυτάλη από το εγώ μας στον εαυτό μας με οδηγό την ψυχή μας, που έχει την καλύτερη πυξίδα, τότε η λέξη αυτή είναι η Ιθάκη του πνευματικού. Η Ιθάκη του, δηλαδή το ταξίδι του και ο στόχος του για ένα σκοπό, να ταχθεί στον δρόμο της καλής θέλησης για το καλό της ανθρωπότητας.

Υπηρέτης είναι ο πνευματικός, όπου αυτόν τον ρόλο δεν το φέρει βαρέως, αλλά τον έχει επιλέξει μέσα από την θέλησή του. Οι αισθήσεις του πια δεν έχουν γήινο χαρακτήρα, αλλά έχουν μετατραπεί σε Υπεραισθήσεις.   Από τη στιγμή που έχει αντικρίσει την ψυχική του πυξίδα, ο ρυθμός της καρδιάς του αλλάζει δόνηση και διάσταση.
Όπως έκανε ο Ιησούς μας, ο οποίος έπλυνε τα πόδια των μαθητών του και δεν ένιωσε ότι υποβιβάζεται, αλλά ακριβώς το αντίθετο, το ίδιο νιώθει και ο Υπηρέτης του Λόγου του Θεού. Νιώθει, κάθε φορά που «πλένει» τις πληγές των συνανθρώπων του, την ευλογία της αγάπης να πλημμυρίζει όλο του το είναι και να απλώνεται παντού ολόγυρά του. Έτσι μέσα από την προσφορά του εαυτού του προς το καλό της ανθρωπότητας κάθε αγκαλιά ουσίας που δίνει είναι για εκείνον ένα ακόμη φωτεινό σημείο της αγάπης του Πατέρα προς όλους. 

Ο Υπηρέτης λοιπόν τάσσεται υπέρ της Ολότητας και ότι δομεί είναι για το καλό όλων και όχι για το προσωπικό του κομμάτι ισορροπίας. Η διαδρομή εκπαίδευσης έχει αυτόν τον δρόμο, κάποια στιγμή να γίνουν οι πνευματικοί οι γέφυρες που θα πατήσουν επάνω τους τα αδέρφια του για να περάσουν από την άλλη μεριά. Από τη μεριά του παράδεισου, της ευημερίας, της αρμονίας, της υγείας. Αφουγκράζεται ο πνευματικός και γνωρίζει απόλυτα με ποιο τρόπο μπορεί να συμβάλει στο Μεγαλειώδες έργο. Γνωρίζει απόλυτα κάθε χρονική στιγμή όλα όσα οφείλει να γνωρίζει, μέσα από την επικοινωνία του με τις Ανώτερες Δυνάμεις. Με αυτή τη γνώση ηρεμεί, προετοιμάζει, αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που συναντά. Όλους τους ανθρώπους γύρω του, τους θεωρεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι δικό του, οικογένειά του, έτσι είναι σε θέση να γνωρίζει απόλυτα με ποιο τρόπο θα τους μιλήσει, πώς θα τους βοηθήσει να νιώσουν ελευθερία.
Μέσα από αυτή την διαδρομή της Υπηρεσίας κάθε του λέξη πρώτα περνάει μέσα από τον Λόγο Του Πατέρα και μετά εκστομίζεται. Το μυαλό πια έχει μετατραπεί σε Νους και παίρνει τις πληροφορίες που χρειάζεται από την Πηγή, την καρδιά δηλαδή στην οποία κατοικεί μέσα της ο Ιησούς. 

Οι λέξεις μάντραμ έχουν ήδη δονήσει μέσα στον πνευματικό και έτσι τα 4 σημεία του ορίζοντα γίνονται οι πρώτες βάσεις της πυραμίδας.
Μέσα από την Αγνότητα, Αγάπησε τα πάντα και αφιέρωσε τη ζωή σου στην Ανώτερη Υπηρεσία της Ολότητας. Μία πρόταση πρόδρομος και βάση για κάθε πνευματικό. Την οποία αν θέλει να φτάσει στα Ανώτερα Επίπεδα της γνώσης μπορεί να τη θέσει σε εφαρμογή. Μετά ή πριν από κάθε του πράξη να ρωτάει τον εαυτό του : Είμαι μέσα στην αγνότητα ? Αγαπώ τα πάντα ? Είναι η κάθε μου πράξη για την Ανώτερη Υπηρεσία της Ολότητας ?
Ύστερα αυτή την φράση να τη δομήσει ως εξής και να προσπαθεί να την κάνει πράξη:

Είμαι Αγνότητα, Αγαπώ τα πάντα και αφιερώνω τη ζωή μου στην Ανώτερη Υπηρεσία της Ολότητας

ετικέτα ( Φοίνικας ) 

Δωροθέα + Αλίκη Μπέιλη.