Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Γίνε συνθέτης δημιουργός μέσα από την Ανώτερη Διδασκαλία.

Το επόμενο σκαλί από τα Ανώτερα Αρχεία των δασκάλων της Σαμπάλλα είναι : Αγάπησε τα πάντα.
Όσο περπατάμε το μονοπάτι της πνευματικότητας και είμαστε πια στον δρόμο «βιώνω» τότε αρχίζει η μετατροπή μας.


Η μετατροπή αυτή έχει ήδη ξεκινήσει από την «σταύρωση» του εγώ, όπου από εκεί και μετά ο εκπαιδευόμενος αρχίζει να επικοινωνεί όλο και περισσότερο με τις Ανώτερες Δυνάμεις.
Έτσι μέσα από όλη την διαδρομή το να περάσει στο βήμα: Αγάπησε τα πάντα, θα του βγει μέσα από τη φυσικότητα.
Το να προσπαθώ να με πιέσω να αγαπήσω τα πάντα, θα είναι μία μορφή εκβιασμού και υποχρέωσης όσο το εγώ υπάρχει εκεί μέσα μου. Γιατί το εγώ από τη φύση του έχει μάθει να αξιολογεί και να κατατάσσει.
Όμως η Ανώτερη Βαθμίδα της Αγάπης αυτόματα σε οδηγεί να αγαπάς τα πάντα χωρίς καμία μορφή σκέψης και αξιολόγησης. Γνωρίζουμε πια, ότι ο κάθε ένας δίπλα μας έχει να αντιμετωπίσει το δικό του εγώ, έτσι πριν κάθε του πράξη βγαίνει μπροστά η συμπόνια και η κατανόηση. 

Κανένα εγώ δεν θέλει μάλωμα, τιμωρία ή έχθρα. Αλλά θέλει αποδοχή και κατανόηση. Ο Πνευματικός μπορεί αυτή την διαδρομή να την προσφέρει αυτόματα και απόλυτα. Τότε ο Πνευματικός βιώνει την ωραιότερη λέξη. Επιτρέπω !!!
Η κατάσταση επιτρέπω είναι από τις πιο όμορφες διαδρομές στη ζωή κάθε ανθρώπου, γιατί έχει καταφέρει να βγει από το κουκούλι του εγώ, έτσι μπορεί απλόχερα να δώσει το «επιτρέπω» σε όλο του το περιβάλλον. Να αγκαλιάσει και να περιβάλλει με στοργή όλους όσους των περιβάλλουν. Μπορεί να δώσει χώρο και σε όλους τους ανθρώπους.
Τι σημαίνει δίνω χώρο? Ο Πνευματικός μπορεί με καθαρή όραση και ακοή, οι οποίες έχουν μετασχηματιστεί σε Ανώτερες αισθήσεις πια, να ακούσει κάθε του συνάνθρωπο που πονά και υποφέρει χωρίς καμία διάθεση κριτικής ή αξιολόγησης, αλλά μέσα από την συμπόνια. Καταλαβαίνει ο πνευματικός τη μάχη που δίνει ο κάθε διπλανός του, έτσι κάθε λόγος του θα είναι μέσα από την ενέργεια της Καθαρής Αγνής Αγάπης δίχως όρους και όρια. 

Όταν στους ανθρώπους που σε περιβάλλουν δώσεις αυτόν τον χώρο «επιτρέπω» όλο το τοπίο της ζωής αλλάζει για όλους. Είναι από τις πιο σημαντικές στιγμές στη ζωή του ανθρώπου να υπάρχουν άνθρωποι που του επιτρέπουν να είναι αυτό που είναι έτσι απλά και χωρίς να αγωνίζεται να αποδείξει ή να καταπιέσει τον εαυτό του. Έτσι καθώς ο Πνευματικός είναι εκείνος πρώτα αρμονία, φυσικότητα μέσα από την ενέργεια της αγάπης, αυτό δίνει απλόχερα σε όλους τους συνανθρώπους του.
Αυτό είναι λοιπόν το αγάπα τα πάντα, είναι το μαγικό Επιτρέπω !!

Η αρχή του Επιτρέπω, ας αρχίσει από εμάς για μας και ύστερα θα απλωθεί σε όλο μας το περιβάλλον. Αυτό είναι ισορροπία, αρμονία και η ουσιαστική έννοια της ευτυχίας. 

ετικέτα (Φοίνικας)

Δωροθέα