Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

Υδροχοϊκός Νους :Ζητώ τη Φώτιση.


Ζητώ τη Φώτιση κι είμαι ο ίδιος Φως. (Ταύρος)


Η διδαχτική ενέργεια του Ταύρου μας οδηγεί μέσα από τη σταθερότητα. Ο κύκλος της εκπαιδευτικής διαδρομής του πλανήτη αλλά και των ανθρώπων που ζούσαν και ζουν εδώ, άρχισε από τον Ταύρο και την ενέργειά του, τη σταθερότητα. Αυτή η ενέργεια της σταθερότητας είναι απαραίτητο συστατικό για την κάθε διδασκαλία και εκπαίδευση. Έτσι και όλο το πλανητικό σύστημα δονεί στην ενέργεια αυτή και υπάρχει σταθερή κίνηση και εξέλιξη.
Οι μέρες, οι μήνες, η ώρα έχουν μία σταθερή βάση και δομή για να μπορούμε κι εμείς μέσα από αυτόν τον δρόμο να βάλουμε βάσεις σταθερές και ακλόνητες. 

Τι μπέρδεμα θα γινόταν άραγε αν δεν υπήρχε αυτή η σταθερότητα? Να μην ξέρουμε αύριο είναι Τετάρτη ? Δευτέρα ? Τρίτη ? Να μην έχουμε ιδέα τι ώρα είναι και τι ώρα θα έχουμε μετά ? Να μην ξέρουμε πότε θα έρθει το καλοκαίρι ?
Αυτή η σταθερή πορεία της ανάπτυξης  από την εκροή της ενέργειας του Ταύρου έδωσε την δομή της σταθερότητας και ανάπτυξης, τουλάχιστον σε κάποιους τομείς.
Οι άνθρωποι που έχουν μπει στην αναζήτηση σε βάθος τόσο του εαυτού τους αλλά και της πνευματικής τους ανάπτυξης βασίζονται κατά πολύ στις ιδιότητες αυτής της ενέργειας του ταύρου. Έτσι έχουν ως οδηγό τους, στον εκπαιδευτικό τους δρόμο, τη σταθερότητα, την αξιοπιστία, την αποφασιστικότητα και την αφοσίωση στον στόχο τους, από τον οποίο δεν παρεκκλίνουν.  Η εκροή της ενέργειας του ταύρου τους κρατά γερά και με πάθος στο μονοπάτι της Ανόδου.
Αυτή είναι η γερή και σταθερή βάση για κάθε άνθρωπο που θέλει να φτάσει στα Ανώτερα σκαλιά της Πνευματικότητας. Η γερή και σταθερή  βάση όταν δομηθεί από γερά θεμέλια μέσα από αυτή την ενέργεια, δίνει και τη συνέπεια του είμαι, δηλαδή την αξιοπιστία. 

Η αξιοπιστία ως ροή ενέργειας του ταύρου ενεργοποιεί σωστά και τη δομή της εμπιστοσύνης. Διότι μέσα από όλο αυτόν τον δρόμο η πίστη που χτίζεται είναι σημαντικό κομμάτι για να δημιουργηθεί το «κτήριο» της σωστής γνώσης. Έτσι γνωρίζει ο πνευματικός, που έχει πάρει αυτή τη ροή ενέργειας, ότι κάθε του βήμα τον οδηγεί μέσα από τη σταθερότητα στο επόμενο, δηλαδή από την Τρίτη στην Τετάρτη ( ημέρες της εβδομάδας). Ναι έτσι γίνεται μέσα από αυτή τη ροή της ενέργειας. Η συνέπεια, η σταθερότητα, η εκτίμηση, η επιμέλεια δημιουργούν την ροή της αρμονίας και της ισορροπίας. Τότε ο πνευματικός ερευνητής δεν αναρωτιέται αν είναι και που ? Αλλά γνωρίζει μέσα από την πίστη του ότι η Ύπαρξη του δίνει το σωστό επόμενο βήμα. Έτσι βήμα, βήμα και χωρίς να βιάζεται οδηγείται με ασφάλεια στην προετοιμασία για να περάσει στην επόμενη δόνηση αυτή του Λέοντα.

ετικέτα ( Φοίνικας ) 

Δωροθέα