Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014

Πώς ενεργοποιείς το Φως ?

Πώς ξυπνάς κάποιον που βρίσκεται σε βαθύ ύπνο και μέσα στο σκοτάδι? Με πολύ τρυφερότητα, με πολύ αγάπη και αγκαλιά.


Όταν συναντήσεις το φως από το σκοτάδι που ήσουν, τότε γεμίζεις από τη γλύκα της αγάπης και με αμέριστη καλοσύνη αγκαλιάζεις όλους όσους βρίσκονται στα σκοτεινά μονοπάτια του φόβου και της θλίψης. Όχι δεν τους βαφτίζεις τοξικούς, αρνητικούς ή ότι άλλο πεσιμιστικό. Αλλά μέσα από την τόση γλύκα της αγάπης που έχεις βιώσει όντας στο Φως, οδηγείς αυτούς τους ανθρώπους έξω από κάθε «ταμπέλα» υποβιβασμού. Οπότε με ταπείνωση και υπομονή τους δείχνεις την ολότητά τους. 

Δεν είσαι υπεύθυνος στο τι θα την κάνουν αυτή την ολότητα. Δεν γίνεσαι άλλος ένας απειλητικός «μπαμπούλας» για να τους τρομάξεις. Ο ρόλος σου απλώς ως παιδί του Φωτός είναι να είσαι στο πλάι τους για όσο θέλουν εκείνοι. Πόσο χρόνο θα χρειαστούν για να βγουν από το δικό τους σκοτάδι είναι δικό τους κομμάτι και όχι δικό σου.
Το παιδί του Φωτός που είσαι, έγινες, σε καθιστά μία μόνιμη αγκαλιά στοργής και κατανόησης και όχι έναν ακόμη αυστηρό κριτή.

Το παιδί του Φωτός που είσαι δεν σου δίνει τη δυνατότητα αξιολόγησης αλλά τη δυνατότητα της ταπεινής σου εύπλαστης συμπεριφοράς.

ετικέτα ( πνευματικότητα ) 

Δωροθέα