Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί βάζεις ταβάνι ?

Όταν οδηγείσαι προς την Πνευματικότητα, οδηγείσαι προς την απεραντοσύνη. Ο Θεός είναι άπειρος και χωρίς όρια. Το ίδιο και η γνώση είναι απέραντη.


Η γνώση είχε μόνο αρχή, τέλος δεν έχει και δεν έχει γιατί εμείς με αυτή τη γνώση συνεχίζουμε να δημιουργούμε νέες γνώσεις και επιγνώσεις.  Αυτή η μόνιμη αναζήτηση και έρευνα μας δίνει την ευκαιρία να αναπτυχθούμε σε όποιους τομείς επιλέξουμε.
Όταν όμως βάζω ταβάνι και θεωρώ ότι έφτασα κάπου αυτόματα μου κλείνω την πρόσβαση προς το άπειρο, προς τον Πατέρα μας.  
Αν είσαι στον δρόμο της Πνευματικής αναζήτησης μη θέτεις στον εαυτό σου όρια, άφησε τον να περιπλανηθεί στο άπειρο Σύμπαν για να φτάσει να γνωρίσει τον Θεό.
Οπότε για να φτάσεις να γνωρίσεις τον Θεό, τον Πατέρα μας, μη θέτεις στον εαυτό σου ένα ταβάνι. Το ταβάνι το βάζουμε όταν δεν αναζητάμε όλο τον δρόμο και παίρνουμε ένα μικρό μονοπάτι του. Το μικρό μονοπάτι του δρόμου θα μας δώσει εικόνες και γνώσεις τόσο λίγες, τόσο μικρές. 

Ενώ ο δρόμος του Θεού είναι μία τεράστια Λεωφόρος που μας χωράει όλους.
Σπάσε το ταβάνι που σε κρατά μακριά από την περιουσία σου, άνοιξε την πρόσβαση προς τον Ουρανό. Κοίτα ψηλά, όσο πιο ψηλά μπορείς και θα δεις ότι δεν υπάρχει σύνορο, όριο. Οπότε εσύ γιατί να θέσεις όρια ?
Η κάθε γνώση που έχει δοθεί έχει δημιουργήσει μία σκάλα γνώσης το μεγάλο πλατύσκαλο όμως το δόμησε ο Ιησούς. Είναι εκείνο το σημείο που φαίνεται ολοκάθαρα πια όλη η γνώση του Θεού.
Σε όποιο σκαλί της γνώσης και να είσαι είναι ευλογία, όμως γιατί παραμένεις εκεί, με αποτέλεσμα να αναγκαστείς να ανέβεις ένα ένα τα σκαλιά με κίνδυνο να κουραστείς. Ο Ιησούς δόμησε ένα υπέροχο ασανσέρ γυάλινο, διάφανο για να κάνει την άνοδό μας μαγική και σίγουρη.

Η επιλογή είναι πάντα στο χέρι μας. Ακόμη και να έχεις επιλέξει κάποιο από τα σκαλιά της γνώσης και να έχεις βάλει ταβάνι, η επιλογή είναι πάντα στο χέρι σου. Μπες στο ασανσέρ της ευλογίας και άφησε τον Ιησού να σε οδηγήσει στην Πατρίδα. 

ετικέτα ( Πνευματικότητα ) 

Δωροθέα