Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

Το κορδόνι της φόρμας....

Σας έχει τύχει, φαντάζομαι να έχετε μία φόρμα και να σας έχει φύγει από τη μία της μεριά το κορδόνι και να είναι όλο μόνο από την άλλη μεριά.
Έτσι συμβαίνει και στους ανθρώπους. Έρχεται στιγμή στη ζωή τους, που από τα τόσα που τους έχουν συμβεί, το «κορδόνι» τους από τη μία μεριά χάνεται και εξέχει πολύ περισσότερο από την άλλη.
Εκεί σε αυτό το σημείο είναι που ο άνθρωπος έχει χάσει τη ισορροπία του, τον αυτοσεβασμό του, την αυτοεκτίμησή του και αρχίζει να υπερτερεί η θλίψη του.


Τότε εκεί σε αυτό το σημείο αυτός ο άνθρωπος που καταλαβαίνει ότι έχει χάσει αρκετές από τις δυνατότητές του μπορεί να αναζητήσει βοήθεια για να βρει τη χαμένη του ισορροπία. Όταν χάνουμε την ισορροπία μας δε σημαίνει ότι δεν είχαμε ή ότι τελικά θεωρούμε πως είμαστε αδύναμοι. Απλώς όλα όσα μας συνέβησαν μας «βοήθησαν» να χάσουμε την αρμονία μας. Όμως αυτή πάντα υπάρχει μέσα μας, ακριβώς όπως το κορδόνι. Εκεί είναι το βλέπουμε και ψάχνουμε τρόπο να το τραβήξουμε πάλι στη θέση του. Οι τρόποι που θα βρει ο καθένας το «κορδόνι» του ποικίλουν ανάλογα με τον άνθρωπο.

Άλλος θα αναζητήσει τη χαμένη του ισορροπία αρχίζοντας μία τέχνη, χορό, διάβασμα, γυμναστική, αυτογνωσία, προσευχή. Όποιο δρόμο και να επιλέξει κάποιος είναι σωστός. Ο κάθε δρόμος θα τον οδηγήσει στον επόμενο και μέσα από την επιμονή και την υπομονή θα έρθει αυτή η σπουδαία μέρα που θα βρεθεί το «κορδόνι» στη θέση του. 
Βέβαια υπάρχουν και οι άνθρωποι που θα αναζητήσουν βοήθεια μέσα από πλασματικές διαδρομές όπως το ποτό, τα ναρκωτικά και γενικά δρόμους που θα τον οδηγήσουν να χάσει εντελώς το «κορδόνι». Εμείς που είμαστε στο πλευρό ενός τέτοιου ανθρώπου μπορούμε να τον αγκαλιάσουμε και να του μιλήσουμε για τη χαμένη ισορροπία. Ότι η δύναμη είναι μέσα του και απλώς τώρα δεν τη βλέπει. Να τον οδηγήσουμε μέσα από την αγάπη και φυσικά να ζητήσουμε τη βοήθεια από ειδικούς θεραπευτές. 

Άνθρωπος χωρίς δύναμη και δυνατότητες δεν υπάρχει, αλλά άνθρωποι που για κάποιο λόγο έχασαν την πίστη στον εαυτό τους και δεν μπορούν να δουν ότι ακόμη έχουν το «κορδόνι». Η πίστη ως οδηγό και η ενθύμηση ότι το κορδόνι σου είναι εκεί είναι μία σπουδαία έναρξη για αναζήτηση της δικής σου ισορροπίας που πάντα την είχες.  

ετικέτα ( ελευθερία ) 

Δωροθέα