Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014

Τρία στάδια : Διαίσθηση- Ενόραση- Κανάλι Επικοινωνίας.

Αυτά είναι τρία στάδια που μπορεί να τα βιώσει κάθε άνθρωπος, γιατί πολύ απλά έχει τη φλόγα του Θεού μέσα του. Σε κάθε άνθρωπο κατοικεί μέσα του το Πνεύμα του Θεού. Το «μόνο» που μένει στον άνθρωπο είναι να ενεργοποιήσει αυτό το Πνεύμα και να το οδηγήσει στην περιουσία του, δηλαδή σε Άγιο Πνεύμα.


Η διαίσθηση είναι σαν να λέμε οι πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου. Κάθε άνθρωπος έχει διαίσθηση και δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην του έχουν συμβεί γεγονότα στη ζωή του που να τα έχει διαισθανθεί. Η διαίσθηση είναι ένα μικρό- μικρό «κουμπάκι» εκεί που κατοικεί το Πνεύμα του Θεού, στην καρδιά μας. Σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας προσπαθεί να μας μιλήσει και να μας βοηθήσει. Εκεί σε αυτό το πρώτο μας στάδιο για τη δική μας βοήθεια παρεμβαίνει και ο Φύλακας Άγγελός μας. Πώς αυτή η βασική μας λειτουργία όμως χάνεται ? 

Όταν παρεμβαίνει η λογική τότε η διαίσθηση σιγά- σιγά σταματάει. Γιατί πολύ απλά με τη λογική η διαίσθηση δεν συναντήθηκε ποτέ. Άρα κάθε φορά που προσπαθούμε ένα γεγονός διαισθητικό να το εξηγήσουμε με τη λογική καταστρέφουμε τα επίπεδα της λειτουργίας αυτής.
Η ενόραση τώρα είναι το επόμενο στάδιο που μπορεί να βιώσει κάθε άνθρωπος, όπως είπαμε και πριν. Με κάποιες βασικές προϋποθέσεις. Για να περάσουμε από το δημοτικό στο γυμνάσιο, θα πρέπει να έχουμε κάποιες γνώσεις και φυσικά θα δώσουμε εξετάσεις για να περάσουμε στον επόμενο αυτόν κύκλο. Έτσι γίνεται και με την ενόραση. Για να ενεργοποιηθεί η ενόραση, θα πει πως έχουμε πολύ καλή σχέση με την διαίσθηση και δεν δίνουμε μεγαλύτερη βάση στη λογική. Τότε και μετά από πολλά τεστ που μας κάνουν οι Ανώτεροι Δάσκαλοί μας θα περάσουμε στο στάδιο της ενόρασης. Εκεί σε αυτό το επίπεδο είναι που ο άνθρωπος μπορεί να γνωρίζει κάποια συμβάντα με απόλυτη ακρίβεια, κάποιες καταστάσεις απόλυτα, από αυτά που πρόκειται να συμβούν. Μπορεί ενορατικά να βλέπει και να μπορεί να προειδοποιεί τους δικούς του ανθρώπους για τυχόν ατυχήματα ή για τυχόν καλά γεγονότα. Ο ενορατικός, απλώς μπορεί να βλέπει στο αιθερικό πεδίο κάθε ανθρώπου, του πλανήτη και της εποχής. Κάθε τι για να εκδηλωθεί είτε σε μας είτε στον πλανήτη, πρώτα δημιουργείται στο αιθερικό μας και ύστερα το βιώνουμε εμείς. Σαν να λέμε εμείς βιώνουμε την αντανάκλαση, ενώ το πραγματικό συμβάν έχει ήδη δημιουργηθεί στο αιθερικό μας πεδίο. Το ίδιο συμβαίνει και με το αιθερικό πεδίο του πλανήτη. 

Η διαίσθηση και η ενόραση είναι δύο «όπλα» που ενεργοποιούνται σε με τη Βάφτιση, με το Χρίσμα και με το Άγιο Πνεύμα. Γιατί όμως δεν τα βιώνουμε όλοι ? Μα γιατί η απομάκρυνση μας από την περιουσία μας και η επιλογή του εγώ- μυαλού- χαρακτήρα- μίσος- έχθρα- κριτική «κέρδισε». Όμως ο Πατέρας μας, επειδή γνωρίζει πολύ καλά τι θα πει εγώ και όλο του το πακέτο, μας έδωσε ένα ακόμη ιερό μυστήριο, για να μπορέσουμε να πάρουμε πίσω αυτά τα δύο σπουδαία «όπλα». Το μυστήριο της Μετάνοιας. Αυτά τα δύο «όπλα» από τη στιγμή που ενεργοποιούνται απόλυτα και τα δύο, είναι η στιγμή που φόβος δεν υπάρχει. Είναι η στιγμή που τελειώνει το μαθητικό ταξίδι του γυμνασίου και περνάμε στο Πανεπιστήμιο. Τότε ο Ανώτερος Εαυτός μας εναρμονίζεται απόλυτα με τον Οδηγό Αρχάγγελο Μέτατρον και μας μυούν σε Κανάλι Επικοινωνίας.
Ο Αρχάγγελος Μέτατρον ως Ανώτερος Δάσκαλος που είναι, μας δίνει τις πρώτες μας αποστολές. Αποστολές ανάλογες με τις δυνατότητές μας. Κάθε μας αποστολή που έχει επιτυχία, μας περνάει στην επόμενη και επόμενη. Μέχρι τη στιγμή που θα μας οδηγήσει στην Αίθουσα του Θρόνου.  

Τι ακριβώς διδάσκει ο Μέτατρον και τι μπορεί να κάνει αυτός που είναι Κανάλι θα το δούμε στο αυριανό κείμενο. 

ετικέτα ( Φοίνικας ) 

Δωροθέα