Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014

Οι 4 ευγενείς αλήθειες, το άλμα του Πνευματικού.

Οι αλήθειες αυτές είναι αυτές που αναπτύξαμε με τα 4 ζώδια τον Ταύρο, τον Λέοντα, τον Σκορπιό και τον Υδροχόο.
Όταν λοιπόν ο εκπαιδευόμενος Πνευματικός καταφέρει να ενεργοποιήσει αυτούς τους 4 δρόμους ευλογίας τότε είναι σαν να έχει ενεργοποιήσει Βιωματικά πια τα 4 Ευαγγέλια. Γιατί οι δρόμοι εκπαίδευσης στα 4 Ευαγγέλια είναι ακριβώς αυτοί.


Το 4ο δε Ευαγγέλιο αυτό του Ιωάννη είναι η απόλυτη εκπαίδευση για τον Πνευματικό στο πως θα οδηγηθεί για την 33η μύηση και να γίνει ο ίδιος Μύστης.
Να θυμηθούμε τα βήματα αυτά επιγραμματικά :

Ζητώ τη Φώτιση κι είμαι ο ίδιος Φως. ( Ταύρος)

Γνωρίζω πως ο Εαυτός μου είναι ένας. Κυβερνώ τον Νόμο. ( Λέοντας)

Η πλάνη δεν μπορεί να με κρατήσει. Είμαι το πουλί που πετά τέλεια και ελεύθερα. ( Σκορπιός)

Είμαι ο εξυπηρετητής και είμαι χορηγός του ζώντος Ύδατος. ( Υδροχόος)


Τότε ο Μύστης γίνεται μπορεί να αντικρύσει τον ουρανό και να αναγνωρίσει τον Σταυρό που πάνω σε αυτόν βρίσκεται ο Κοσμικός Χριστός. Τότε ο πνευματικός πια μπορεί να καταλάβει απόλυτα ποιος είναι ο ρόλος του και ποιο είναι το κομμάτι που μπορεί να αναλάβει από τον Κοσμικό Χριστό για το Ανώτερο Καλό της Ανθρωπότητας.

Τότε αντιλαμβάνεται απόλυτα τον σκοπό των 4 στοιχείων της γης, του ύδατος, του πυρός και του αέρα, αφού τα ενώνει με τα 4 ζώδια για να του δώσουν τις οδηγίες που χρειάζεται για να τα δαμάσει. Τι να δαμάσει ? Τα δικά του στοιχεία, αλλά και να γνωρίζει απόλυτα για κάθε αδερφό του κάτω από ποιες συνθήκες έχει μπλοκάρει και ποιο στοιχείο. Τότε ο πνευματικός γίνεται αρωγός για την θεραπεία του αδερφού του και μπαίνει στην διαδρομή να καταπραΰνει το στοιχείο «πολέμου» που έχει πρόβλημα στον αδερφό του. Γιατί κάθε στοιχείο μας από τα 4 όταν έχει πρόβλημα τότε έχουμε «πόλεμο» μέσα στο σώμα μας. Όταν το σώμα έχει πρόβλημα και δεν λειτουργούν και τα 4 στοιχεία αρμονικά με τις 4 ενέργειες των ζωδίων τότε δεν μπορούμε εύκολα να κάνουμε βήματα προς την Πνευματικότητα. Γιατί η Πυραμίδα μας δεν έχει σωστή βάση.
Αν για παράδειγμα ο αέρας μας = λόγος μας – σκέψεις μας είναι σε μάχη και έχουμε έναν μόνιμο πόλεμο με τον ίδιο μας τον εαυτό. Άρα η ενέργεια του Λέοντα δεν λειτουργεί αρμονικά. 

Οι ενέργειες με τα 4 στοιχεία ενώνονται ως εξής :

Ταύρος – γη
Λέων – αέρας
Σκορπιός – Πυρ
Υδροχόος – ύδωρ.

Τα 4 στοιχεία αυτά με τις 4 ενέργειες είναι τα 4 Ευαγγέλια. Το πρώτο του Μάρκου είναι Ταύρος – γη, το δεύτερο του Ματθαίου είναι Λέων – αέρας, το τρίτο του Λουκά είναι Σκορπιός – Πυρ και τέλος του Ιωάννη είναι Υδροχόος – ύδωρ.
Όταν ισορροπήσει αυτά τα 2 τεσσάρια ο πνευματικός τότε μέσα από τα 4 στοιχεία περνά στα 4 βασίλεια και μπορεί να τα «δαμάσει».
Έχει αποκτήσει την Απόλυτη γνώση αλλά κυρίως σεβασμό και την Γνώση της Ελεύθερης Βούλησης του κάθε αδερφού του, την οποία την σέβεται απόλυτα και φυσικά χωρίς καμία κριτική σκέψη. Αγκαλιάζει με στοργή κάθε άνθρωπο και σε όλους φέρεται το ίδιο χωρίς να τους κατατάσσει πια.

Ο Πνευματικός μέσα από αυτόν τον απόλυτο δρόμο συνεργάζεται με τις Ανώτερες Δυνάμεις για να καταρρίψει το Κάρμα σε όποια ψυχή του το ζητήσει. 

ετικέτα ( Φοίνικας ) 

Δωροθέα + Αλίκη Μπέιλη