Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

Ηλιακός Άγγελος και τα 4 αρνητικά αρχέτυπα.

Πριν δούμε την διαδρομή για τα 4 αρνητικά αρχέτυπα, ας θυμηθούμε τι είναι τα αρχέτυπα.
Η δομή μιας διαδρομής, η οποία είναι τοποθετημένη ως κατάσταση για να υπάρξει, από τις Ανώτερες Δυνάμεις είναι  το Αρχέτυπο . Όπως έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν, στα Αρχέτυπα της ψυχής, εκεί μιλήσαμε για τα ατομικά Αρχέτυπα.

Εδώ ως προς τα αρνητικά αρχέτυπα, θα δούμε ό,τι αφορούν δρόμο διδασκαλίας για όλες τις ψυχές, που βρίσκονται στον δρόμο της μάθησης, δηλαδή όλους τους ανθρώπους. Θα λέγαμε ποιο σωστά ότι τα αρχέτυπα αυτά έχουν τον ρόλο της πρόκλησης.
Γιατί πρόκληση ? Γιατί βρίσκονται στη ζωή μας, στην καθημερινότητά μας και τα 4 αρνητικά αρχέτυπα. Να  θυμηθούμε ποια είναι αυτά :
Είναι το χρήμα, η λαγνεία, το στιλέτο και το δάκτυλο που δελεάζει.
Είναι δρόμοι που βιώνουμε όλοι μας εδώ. Ο τρόπος που θα χειριστούμε αυτά τα αρχέτυπα ως Ηλιακοί Άγγελοι, είναι που θα κάνει τη διαφορά. Αν τα χειριστούμε με οδηγό την δημιουργική αγάπη και μόνο, τότε αυτά μετατρέπονται σε ευλογημένοι δρόμοι, ενώ παράλληλα μας βοηθούν να άρουμε τα αρχέτυπα της ψυχής μας.
Κάθε ψυχή έχει ένα δρόμο Darma όπως έχουμε ξανά αναφέρει στο παρελθόν, που είναι τα βασικά της μαθήματα. Όμως οι περισσότεροι από μας αντί να ενεργοποιήσουμε το Darma αυθεντικότητα, δρόμος της ψυχής, ενεργοποιούμε το κάρμα. Όπου μέσα του το κάρμα έχει πόνους και στεναχώριες. Αν τώρα το Κάρμα ενωθεί με τα αρνητικά αρχέτυπα έρχεται ένας πολύ δύσκολος δρόμος. 

Η κάθε ψυχή ερχόμενη στον πλανήτη έρχεται για να ζήσει αρμονικά μέσα από τη φυσικότητα, όπου η φυσικότητα είναι δεμένη με την ευκολία.
Όμως τελικά απ’ ότι καταλαβαίνουμε μέχρι στιγμής, νικητής σε όλο το «παιχνίδι» είναι ο εγωισμός και μάλιστα αυτή τη χρονική περίοδο μας «κυβερνά» η χειρότερη μορφή του, η οποία έχει συνδυαστεί με το χρήμα. Λες και αυτό ήταν το ζητούμενο. Χρήμα εδώ, χρήμα εκεί, χρήμα παραπέρα. Ένα κυνηγητό ολέθριο, ουτοπικό και χωρίς κανένα νόημα. Κάποιοι έχουν το χρήμα και μάχονται κάποιους άλλους για να τους το πάρουν ή για να τους δώσουν κάποια ψίχουλα. Γενικά παλεύουμε μεταξύ μας με οδηγό το χρήμα. Αντί να είμαστε ενωμένοι, είμαστε πιο χωρισμένοι από ποτέ. Οπότε η αρνητικότητα του χρήματος ως αρχέτυπο καταλαβαίνουμε ακριβώς ποια είναι. Πώς τη συντηρούμε και πώς έχουμε εγκλωβιστεί από αυτό? Είναι σαν να το έχουμε ορίσει αρχηγό για τις ζωές μας, για τις αξίες μας, για τη θέση μας και τη στάση μας. Σε εκείνο έχουμε τοποθετήσει την ευτυχία μας και αν θα έχουμε ή όχι καλή διάθεση. Έτσι και για τη θετική ή αρνητική διαδρομή της ζωής μας, το χρήμα πάλι παίζει τον πρώτο ρόλο. 
Η λαγνεία ως αρνητικό αρχέτυπο, έχει να κάνει με τον τρόπο που βεβηλώνουμε τα σώματά μας και δεν θυμόμαστε ότι εκεί κατοικεί η Πνοή του Θεού και Εκείνος μας είπε ότι το σώμα μας είναι ο Ναός μας. Η ψυχή μας φοράει το σώμα μας και όχι το αντίθετο. Όμως εμείς έχουμε ξεχάσει εντελώς τον ρόλο του σώματός μας και το μεταχειριζόμαστε με ασέβεια, προς όλους τους τομείς. Έτσι η λαγνεία μας οδηγεί και στα υπόλοιπα κακά. Ο άνθρωπος αποκτά με αυτόν τον τρόπο απόσταση από την Πηγή του, ευτυχώς όχι αγεφύρωτη. Αφού όποτε επιλέξει ο άνθρωπος να μηδενίσει όλη την πρότερη ζωή του έχει τη δυνατότητα να το κάνει μέσα από τη συγχώρεση. 

Το στιλέτο το 3 αρνητικό Αρχέτυπο είναι η ιδιότητά μας να κρίνουμε κάθε συνάνθρωπό μας και να τοποθετούμε ταμπέλες. Κάθε φορά που κρίνουμε ή αξιολογούμε έναν συνάνθρωπό μας, δηλαδή αδερφό μας, είναι σαν να αξιολογούμε τον ίδιο τον Θεό. Αν για κάποιο λόγο θεωρούμε τους εαυτούς μας καλύτερους από τους άλλους, ας κάνουμε το εξής. Να δώσουμε ουσιαστική διαδρομή αυτογνωσίας σε εμάς και όταν καταφέρουμε να δούμε την ολότητά μας, τότε θα αποδεχτούμε με ανοιχτή αγκαλιά κάθε μας συνάνθρωπο αναγνωρίζοντας του το δικαίωμα να έχει κι εκείνος τη δική του ολότητα. Μέσα από αυτή την ολότητα, έρχεται η ολοκλήρωση και το πλήρωμα της αποστολής μας ως προς το γήινό μας κομμάτι. Αυτό μας οδηγεί αυτόματα στον Ηλιακό Άγγελο ως επόμενο βήμα. Τότε εκεί σε αυτό το σημείο γίνεται η προετοιμασία για να ανοιχτεί σε εμάς η διαδρομή της απόλυτης γνώσης του Αγίου Πνεύματος.
Τέλος ως αρνητικό Αρχέτυπο συναντάμε το δάκτυλο που δείχνει. Δηλαδή τις επιθυμίες μας. Η επιθυμία σαν λέξη χωρίζεται σε επί και θυμό. Που σημαίνει ότι δεν βασίζεται σε ανάγκη μας, αλλά σε μία διαδρομή μέσα από θυμό, διεκδίκηση, κάρμα, εγώ και όχι Darma – αρμονία- αυθεντικότητα. 

Ως Ηλιακοί Άγγελοι μπορούμε να αναζητήσουμε τις επιθυμίες μας και να ρωτήσουμε το μέσα μας, την Πηγή μας, αν η επιθυμία αυτή είναι στους Πνευματικούς Νόμους, σε τι μας εξυπηρετεί, τι θα καλύψει, πόσο εγώ κρύβεται εκεί. Μήπως η επιθυμία μας έχει να κάνει με κάλυψη εγωιστικής διαδρομής ? Μήπως υπάρχουν πράγματα για τα οποία ντρέπομαι ? Αν ναι μήπως ντρέπεται η εικόνα μου και όχι η ουσία μου ? Αν είναι η εικόνα μου, γιατί έχω αυτή την εικόνα ? Είναι δική μου ή της κοινωνίας ? Η εικόνα αυτή είναι σύμφωνή ή ασύμφωνη με τον Νόμο του Πατέρα ?
Οπότε ως  εκπαιδευόμενοι προς την Πνευματική οδό για να πάρουμε τον ρόλο μας ως Ηλιακός Άγγελος, μπαίνουμε στη διαδικασία της σωστής χρήσης αυτών των 4 αρνητικών Αρχέτυπων.
Ναι θα χρησιμοποιούμε το χρήμα και δεν θα μας χρησιμοποιεί. Δεν θα το ορίζουμε αρχηγό αλλά βοηθό της ζωής μας. Αν για κάποιο λόγο τώρα δεν το έχουμε, αναζητάμε ποιο είναι το μάθημά μας. Προσπαθούμε να θυμηθούμε ή να διαβάσουμε, είχε ο Ιησούς χρήματα ? Όλοι οι Πνευματικοί άνθρωποι που πέρασαν από τον πλανήτη είχαν τραπεζικούς λογαριασμούς ? Μήπως η ευημερία και η αφθονία δεν έγκειται στον υλικό αλλά στον Πνευματικό πλούτο ? Μήπως όλα όσα χρειάζομαι τα έχω  αλλά πιστεύω ότι μου αξίζει κάτι καλύτερο ? Μήπως το καλύτερο το έχω και δεν το αντιλαμβάνομαι γιατί είμαι κλειδωμένη/ος σε ένα στάτους ? Ποιος το ορίζει αυτό το στάτους ? Αν θέλω να περπατήσω στον δρόμο της Πνευματικότητας μήπως ήρθε η ώρα να αφήσω όλα μου τα θέματα με πίστη στον Θεό ? Μήπως όταν γκρινιάζω και μεμψιμοιρώ, με λυπάμαι και γίνομαι ακηδός ? Μήπως αυτά δεν είναι στον Νόμο της Πνευματικότητας και είναι αντίθετα με το θέλημά Του ? 

Ερωτήσεις τόσες πολλές, για να μπορέσουμε να βάλουμε μία σωστή διαδρομή ως προς την έννοια χρήμα και να σταματήσουμε να το ορίζουμε ως οδηγό για την δική μας καταξίωση. Μα στα μάτια του Πατέρα το χρήμα είναι αυτό που δεν μετράει και δεν μέτρησε ποτέ.
Ένας Ηλιακός Άγγελος που αναζητά και θέλει να πάρει την περιουσία του, γνωρίζει απόλυτα ποιο είναι το θέλημά Του και λειτουργεί μέσα από αυτό. Το χρήμα το έχει αποποιηθεί και ξέρει ότι ο Πατέρας θα του δώσει όλα όσα χρειάζεται. Έτσι και αλλιώς τις ανάγκες μας Εκείνος τις ξέρει πολύ καλύτερα από μας. Δεν υπάρχει περίπτωση ο Θεός που είναι τόσο Φιλεύσπλαχνος να αφήσει ένα του παιδί, που το βλέπει,  να εργάζεται ακατάπαυστα για να φτάσει όσο πιο κοντά Του γίνεται, χωρίς ουσιαστική βοήθεια.
Το χρήμα είναι μία ενέργεια που δημιουργήθηκε για να μας εξυπηρετεί. Όταν του δώσουμε τη δόνηση που του ανήκει, αυτόματα όλος ο πλανήτης θα επιστρέψει στην ουσιαστική ευημερία.

Συνεχίζεται...

ετικέτα ( Φοίνικας ) 

Δωροθέα + Αλίκη Μπέιλη.