Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

Υδροχοϊκός Νους : «Ένας αλλά Λέων»

Γνωρίζω πως ο Εαυτός μου είναι ένας. 
Κυβερνώ τον Νόμο. ( Λέοντας)


Ο Λέοντας μία σπουδαία ενέργεια. Μία ενέργεια που αν παρατηρήσουμε θα τη δούμε σε όλη την αρχαία Ελλάδα. Ένας άνθρωπος που θέλει να εκπαιδευτεί στην πνευματικότητα, οφείλει να γνωρίζει και αυτό το ενεργειακό μεγαλείο που αντιστοιχεί στον Λέοντα. Ο Λέοντας κυβερνά τον Νόμο, δηλαδή είναι ο ίδιος νόμος, προς τον ίδιο του τον εαυτό.
Το Λιοντάρι σε κάθε άνθρωπο είναι η προσωπικότητα του, η οποία είναι ισχυρή, μοναδική, αυθεντική. Η προσωπικότητα αναδύεται όταν το εγώ-χαρακτήρας παραδώσει τα σκήπτρα  του σε αυτή την γιγαντιαία προσωπικότητα μας, το λιοντάρι μας. Τότε το Λιοντάρι του καθενός δαμάζεται και τάσσεται υπέρ της ψυχής. Είναι η δύναμη που διαθέτει ο καθένας μας. Η ισχυρή προσωπικότητα που έχουμε μάθει να λέμε, ανοίγει τις πόρτες της στο επόμενο κομμάτι της διδασκαλίας μετά από αυτό του ταύρου.  

Ο Λέων λοιπόν είναι η νίκη της προσωπικότητάς μας ενάντια σε αυτή του εγώ. Είναι μία από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες νίκες στη ζωή του ανθρώπου. Γι αυτό και τον Λέοντα τον βρίσκαμε παντού στην Αρχαία Ελλάδα. Γιατί αυτός που έκανε πίσω τον εγωισμό του για το γενικό καλό είχε νικήσει ένα κομμάτι του εγωισμού του.  
Η ενέργεια αυτή του Λέοντα δίνει στον εκπαιδευόμενο δύναμη, ακτινοβολία, γενναιοδωρία και ευγένεια. Αυτά τα στοιχεία όταν συνεργαστούν με την ψυχή τότε ο εκπαιδευόμενος πάει ένα βήμα πιο κοντά στην Απόλυτη Γνώση.
Αυτή η ενέργεια, όταν αρχίσει και συνεργάζεται με την ενέργεια του Ταύρου που ήδη είναι σε εφαρμογή από εμάς, τότε ο εκπαιδευόμενος μεγαλουργεί. Μέσα από αυτές τις δύο ενέργειες βλέπουμε να γεννιούνται αστέρια που συνεχίζουν να λάμπουν στον πλανήτη και μετά τον θάνατό τους. Οι γνώσεις τους παραμένουν στον πλανήτη και συνεχίζουν να διδάσκουν όλους τους υπόλοιπους. 

Αυθεντίες στον πλανήτη μας είναι πάρα πολλές που έφτασαν στο σημείο να γνωρίσουν την προσωπικότητά τους, αλλά δεν κατάφεραν όλοι να νικήσουν τον εγωισμό τους και να έχουν σαν έμβλημά τον Λέοντα. Σε κάποιους η προσωπικότητα κράτησε τα στοιχεία του εγωισμού τους. Όταν ο Λέοντας φτάσει να νικήσει το εγώ συναντά την ταπεινότητα και έτσι γνωρίζει πολύ καλά τη δύναμή του χωρίς να την κάνει χρήση με εκφοβισμό. Ο δυνατός άνθρωπος, η δυνατή προσωπικότητα δεν χρειάζεται να ασκήσει εξουσία, αλλά είναι υπέρ της ελευθερίας και φυσικά απόλυτα ταπεινός. Ισχύ δεν σημαίνει τρόμο και φόβο αλλά ακριβώς το αντίθετο, αγάπη και κατανόηση. Αυτή είναι η πραγματική δύναμη που οδηγεί την προσωπικότητα να ανέβει το επόμενο σκαλί αυτό του Σκορπιού, για να οδηγηθεί αμέσως μετά στον Υδροχόο.

ετικέτα ( Φοίνικας ) 

Δωροθέα 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου