Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

Μετέτρεψε την ενέργειά σου από τοξική σε ευεργετική

Τα προβλήματα που βιώνει ο καθένας στη ζωή του είναι κομμάτια που τον κάνουν να γεμίζει τοξικότητα, δηλαδή αρνητική ενέργεια και πόνο. Μοιάζει κάποιες φορές σαν να μη μπορούμε να αποφύγουμε κάποιους δρόμους πόνου.


Ναι αυτό λέγεται πραγματικότητα. Αρκετές φορές οι πραγματικότητα μας ξεπερνάει σε τομείς που δεν περιμέναμε ότι θα μας συμβούν. Ακούγαμε ή διαβάζαμε στις ειδήσεις κάποιο συμβάν και δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα έρθει η στιγμή να το βιώσουμε είτε εμείς είτε ένα πολύ αγαπημένο μας πρόσωπο.
Κανένας μας πριν από μερικά χρόνια δεν πίστευε και δεν φανταζόταν ότι θα έρθει η μέρα που θα βρισκόμαστε μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ και θα κάνουμε πρόσθεση να δούμε αν φτάνουν τα χρήματα. Όχι πια για να κάνουμε αλόγιστες αγορές, αλλά για τα απλά καθημερινά μας πράγματα. Αυτό όλο το κομμάτι πόνου που κάθε ένας το βιώνει ατομικά αλλά και συλλογικά μέσα στην οικογένειά του, του δημιουργεί τοξικότητα η οποία τελικό αποδέχτη έχει το ίδιο μας το σώμα.
Πώς όμως μπορούμε να καθαρίσουμε αυτή την τοξικότητα ? Πώς μπορούμε να παρακάμψουμε όλα όσα μας βασανίζουν τα οποία μας ξεπερνούν και είναι μέρες που πνιγόμαστε τόσο πολύ? 

Εύκολο δεν το λες. Αλλά είναι εφικτό να γίνει, τουλάχιστον σας αξίζει η προσπάθεια, γιατί όπως και να το δούμε είτε φταίμε είτε όχι κάποια πράγματα έγιναν και κάποια θα γίνουν.  Είναι σαν την καταιγίδα. Δεν είμαστε υπεύθυνοι εμείς για όλα, δεν γίνεται όλα να τα παίρνουμε σε προσωπικό επίπεδο. Για μια καταιγίδα για το αν θα πλημμυρίσει το σπίτι μας, για το αν θα γεμίσουν οι δρόμοι νερά. Αυτά είναι κομμάτια που ούτε να τα προβλέψουμε μπορούμε αλλά ούτε και να τα αποφύγουμε αν είναι η ώρα να το βιώσουμε.
Η ώρα να το βιώσουμε. Σημαντική διαπίστωση αυτή. Τι γίνεται δηλαδή το Σύμπαν είναι εναντίον μας ? Κάναμε κάτι κακό ? Μας εκδικείται η ιστορία ? Τι φταίμε εμείς που υπήρξαμε υπόδειγμα για κάποιους που δεν ήταν, αλλά και συνεχίζουν να μην είναι ?
Αν λοιπόν αντιλαμβάνεστε ότι δεν φταίτε, τότε είστε σε καλό δρόμο. Σταματάμε να κατηγορούμε για όλα τους εαυτούς μας. Η κρίση ήταν στο δρόμο να γίνει. Το γιατί είναι αλλουνού διαδρομή να την αναλύσει και όχι δική μου. Το ζητούμενο είναι αυτά που μας φέρνει η ζωή μπροστά μας να βιώσουμε «με το έτσι θέλω» να βρούμε την ισορροπία να τα βιώσουμε όσο πιο ήρεμα μπορούμε, γιατί μιλάμε για την υγεία μας.
Αφού λοιπόν τα προβλήματά μας δημιουργήθηκαν, όπως και σε τόσες χιλιάδες συνανθρώπους μας, μέσα από επιλογές άλλων τότε σταματάμε να εχθρευόμαστε τους εαυτούς μας. Αντί να με μαλώνω και να θυμώνω με τον εαυτό μου, που πήρα εκείνο το δάνειο, που πήρα αυτοκίνητο, που πήρα απόφαση και έκανα επέκταση στη δουλειά μου, να κοιτάξω τον γενναίο εαυτό μου στον καθρέφτη και να του πω Μπράβο !!!
Μπράβο για την γενναιότητά !
Μπράβο που τόλμησε να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα!
Μπράβο που έκανε ότι έκανε για την ανάπτυξη του και την καλυτέρευση της ζωής του! 

Δεν έχουμε λόγους να νιώθουμε άσχημα ή τύψεις για την τόλμη μας. Άλλωστε η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς λέει η ιστορία. Απλώς τώρα όλοι οι ισχυροί περιμένουν πως και πώς να πέσουμε για να περάσουν με ύφος από πάνω μας.
Η άρνηση δυναμώνει μέσα από τη δική μας θλίψη και πόνο. Η άσκηση που ασκούν επάνω μας μέσα από εκφοβισμούς τους δίνει τη δύναμη να συνεχίζουν.
Αυτό που θα τους αποδυναμώσει εντελώς είναι η πίστη και η αισιοδοξία μας αλλά επί της ουσίας.
Όταν λοιπόν επιτρέψω στον εαυτό μου να νιώθει καλά για όλα όσα έκανε και να τον επιβραβεύσω αντί να τον μαλώνω  τότε η νίκη είναι με το μέρος μας. Σύμμαχος πάντα των αδυνάτων είναι ο Θεός. Γιατί να επιλέξω την πίστη, θα ρωτήσει κάποιος ? Γιατί η πίστη και η προσευχή είναι οι Ανώτερες Δυνάμεις και μπορούν μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου να κάνουν το ανέφικτο, εφικτό.
Η προσευχή και η αγάπη προς τους εαυτούς μας είναι ο δρόμος που θα φύγει η τοξικότητα από μας.

Μας αξίζει το καλύτερο σε όλους. Η ένωση με δρόμο την αγάπη θα φέρει τους καλύτερους δρόμους μπροστά μας, άμεσα και έμμεσα. 

ετικέτα ( ελευθερία ) 

Δωροθέα