Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

Μικρό ή μεγάλο ένστικτο ?

Μικρό ή μεγάλο ένστικτο δεν υπάρχει. Το ένστικτό είναι ακριβώς όπως τα μαλλιά μας. Μεγαλώνει και αναπτύσσετε συνεχώς.
Πώς όμως το χειριζόμαστε εμείς κάνει τη διαφορά.


Εμείς είτε το κόβουμε για να του δώσουμε το σχήμα της λογικής μας. Το μήκος το επιλέγουμε πάντα σύμφωνα με τα πρότυπα και τις συνήθειες που έχουμε. Έτσι η μορφή του μοιάζει, με καρέ, με κοντό, μακρύ.
Άλλοτε του δίνουμε και χρώματα που πάλι ταιριάζουν με τη λογική μας, έτσι είτε θα του κάνουμε ανταύγειες, είτε θα αλλάξουμε εντελώς τη δομή του και τη χρωματική του αυθεντικότητα.
Το να επιτρέψουμε στο ένστικτό μας να μακρύνει είναι πάντα στο χέρι μας. Ευτυχώς δηλαδή τα μαλλιά μας μακραίνουν ξανά και το φυσικό τους χρώμα βγαίνει ξανά από κάτω από τη ρίζα. Η επιλογή της φυσικότητας είναι στο χέρι μας. Ακριβώς όπως και για το ένστικτό μας που μπορούμε κάλλιστα όποια στιγμή εμείς επιλέξουμε να το βάλουμε πρωτοπόρο στη ζωή μας και να αφήσουμε την λογική στην άκρη. Έτσι κι αλλιώς η μόδα του κουρέματος δεν έχει καμία σχέση με την αυθεντικότητά μας. Ακόμη όμως και να επιλέξουμε την μόδα- λογική πάντα έχουμε την επιλογή της αλλαγής. 

Όταν καταλάβουμε το μέγεθος και τη σοφία που κρύβεται μέσα εκεί στο ένστικτο, εμείς θα επιλέγουμε ποιο μάκρος θα έχουμε και πότε. Ευτυχώς υπάρχουν και τα αξεσουάρ που μπορούν να μας βοηθούν να μαζεύουμε τα μαλλιά μας- ένστικτο όποτε θεωρούμε ότι η λογική έχει τον πρώτο λόγο σε κάποια περίπτωση.

Άραγε τι γίνεται με το χωρίς μαλλιά ? Το χωρίς μαλλιά σημαίνει ότι το ένστικτο έχει εντελώς απορριφθεί και δεν υπάρχει πίστη προς την αυθεντικότητά μας. Είναι η μάχη που δίνει το εγώ- χαρακτήρας σε σχέση με το ένστικτο και τελικά το εγώ κερδίζει τη μάχη. Έτσι απομονώνει τη λειτουργία αυτή ο εγκέφαλος και τότε το ένστικτο σωπαίνει. Πάντα όμως κάποιες ρίζες του ένστικτου θα υπάρχουν εκεί και θα περιμένουν καρτερικά να τις αναζητήσουμε. Αυτές οι ρίζες είναι δομημένες σε κάθε άνθρωπο. Το πολύ και το λίγο δεν υπάρχει από τη φύση μας, εμείς δίνουμε ανάλογες διαδρομές σε όλο αυτό μέσα από τις ασφαλιστικές δικλίδες της λογικής. 

ετικέτα ( Αναγέννηση )
Δωροθέα