Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

Η ένταση του λόγου

Ο λόγος πάντα επιστρέφει σε μας με την ίδια ιδιότητα που τον στείλαμε. Η αρνητική δόνηση μοιάζει ότι έχει μεγαλύτερη επιστροφή από τη θετική. Γιατί ? Επειδή η άρνηση παραμένει μέσα στο αιθερικό πεδίο της γης, άρα κοντά μας. Ενώ η θετική οφείλει να διαπεράσει τα όρια της γης να μεταφερθεί στο σύμπαν και ύστερα να επιστρέψει.


Η κακία και οι βρισιές με την ανάλογη ταλάντωση- συναίσθημα επιστρέφονται σε μας.
Θυμήσου τι βρισιές ξεστομίζεις με πόσο θυμό και οργή ως ταλάντωση και κοίτα για λίγο τη ζωή σου. Πόσα από αυτά που είπες και ένιωσες επέστρεψαν ? Με ποιο τρόπο ? Με ατυχήματα ? Με υλικές φθορές ? Με αρρώστιες ? Με τσακωμούς μέσα στην οικογένειά σου? 

Το σίγουρο είναι πως όλοι αυτοί που έχουν μελετήσει την ανθρώπινη υπόσταση και κινούν τα νήματα, γνωρίζουν τι ακριβώς γίνεται όταν εσύ τους βρίζεις και νομίζεις ότι θα τους αγγίξεις. Γνωρίζουν ότι με μαθηματική ακρίβεια αυτά όλα θα επιστρέψουν σε σένα. Έτσι ενώ μοιάζει ότι σε πολεμούν οι άλλοι, εσύ ο ίδιος πολεμάς τον εαυτό σου.

Κάθε βρισιά που λες συνοδεύεται και με ένα συναίσθημα έτσι η δόνηση της λέξης αυτής μεγαλώνει τόσο πολύ… μπορεί να μη φτάσει ποτέ στον παραλήπτη της αλλά σε εσένα θα γυρίσει σίγουρα… άρα… Τι μέγεθος δίνεις στον λόγο σου και τι λες… σε σένα θα γυρίσει, στο σπίτι σου και στους ανθρώπους που αγαπάς.

ετικέτα ( αναγέννηση ) 

Δωροθέα