Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

Οι τρεις Πύλες.

Η μία Πύλη είναι το στόμα μας, η άλλη το μυαλό μας και η τρίτη είναι η καρδιά μας.
Τρεις Πύλες που μπορούν να μετατραπούν είτε σε κόλαση είτε σε Παράδεισο.


Όλα ξεκινούν από το ποια Πύλη θα επιλέξουμε να ανοίξουμε και επιπλέον πως θα εκπαιδεύσουμε την Πύλη αυτή. Έλεγαν οι παλαιοί να βουτάμε πρώτα τη γλώσσα στο μυαλό και μετά να μιλάμε. Όμως όταν τη βουτάμε στο μυαλό υπάρχει μεγάλη περίπτωση να υπάρχει εκεί δηλητήριο. Όταν όμως τη βουτάμε στην καρδιά τότε αποκτά γλύκα και αγάπη.
Οι Πύλες που έχουμε όλοι εκπαιδεύσει με μεγάλη επιτυχία είναι του μυαλού και του στόματος. 

Η Πύλη που νομίζουμε ότι έχουμε ενεργοποιήσει είναι αυτή της καρδιάς μας όταν έχουμε θετικά συναισθήματα για κάποιον. Όμως κάθε θετικό συναίσθημα ακριβώς από την πίσω μεριά του, κρύβει το αρνητικό συναίσθημα το αντίστοιχο. Έτσι τα συναισθήματα μπορεί να είναι θετικά όμως πολύ εύκολα μπορούν να μετατραπούν σε αρνητικά. Τα συναισθήματα λοιπόν είναι ακριβώς όπως το κέρμα που έχει δύο πλευρές.
Η Πύλη της καρδιάς λοιπόν νομίζουμε ότι ανοίγει και ίσως να ανοίγει, όμως συνδυάζεται με την Πύλη του μυαλού. Η καρδιά θα νιώσει και στη συνέχεια το μυαλό θα ορίσει αυτό το νιώθω ως σωστό ή λάθος.
Πώς μπορούμε όμως αυτές τις Πύλες μας και τις τρεις να τις ενεργοποιήσουμε έτσι ώστε να μας ενώσουν με την Ανώτερη Πηγή μας ? 

Η αυτογνωσία είναι ο πρώτος δρόμος έτσι θα εκπαιδεύσουμε απόλυτα την Πύλη του μυαλού και θα τη μετατρέψουμε σε Νου. Τότε αρχίζει η απόλυτη επίγνωση για κάθε τι που συμβαίνει στη ζωή μας. Το «κάστρο» του ότι όλοι οι άλλοι φταίνε για ότι μας συμβαίνει «πέφτει». Τότε ανοίγει η φωτεινή Πύλη της καρδιάς και ξεπροβάλλει από μέσα η ουσία της αγάπης πια, όχι ως συναίσθημα αλλά ως αίσθηση. Η αίσθηση αυτή θα μας επιτρέψει να ενώσουμε τις άλλες μας αισθήσεις και να μετατραπούν σε Υπερ- αισθήσεις. Τότε η Πύλη της καρδιάς μας ενώνεται απόλυτα με την Ψυχή μας. Τότε ξεκινά ένα υπέροχο Πνευματικό ταξίδι. Έτσι η Πύλη που έχει απομείνει δηλαδή του στόματός μας γεμίζει από αγάπη, κατανόηση, αποδοχή και συγχώρεση.

Οι τρεις αυτές Πύλες όταν ενωθούν με τον Λόγο Του Θεού και την Αγία Τριάδα ο δρόμος του ανθρώπου μετατρέπεται από κόλαση που ήταν πριν σε έναν παράδεισο προς όλους τους τομείς. 

ετικέτα ( αποκαλύπτω ) 

Δωροθέα