Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014

Όταν θυμάσαι χαίρεσαι.

Η χαρά είναι μία επιβεβαιωμένη σοφία. Είναι ο δρόμος ο εσωτερικός που σε οδηγεί μέσα από την αγάπη και την τρυφερότητα να μπορείς να αγκαλιάζεις κάθε πτυχή του δρόμου σου.
Ναι η χαρά είτε είναι σοφία είτε τυχαίο γεγονός.


Τυχαίο γεγονός είναι όταν πάντα την αναζητούμε έξω από μας και ψάχνουμε να βρούμε τις κατάλληλες συνθήκες για να τη νιώσουμε.
Η σοφία της χαράς δημιουργείται όταν την ανακαλύψουμε εκεί μέσα στο σεντούκι της ψυχής μας. Ανοίξουμε το χρυσό κουτί που γράφει «η ζωή είναι ένα τραγούδι» και επιλέξουμε το πρόγραμμα «η χαρά είναι ο ρυθμός της ψυχής μου». 

Τι είναι όμως η χαρά ? Η χαρά, το χαρούμενο, το χαμόγελο είναι διαδρομές που φωτίζονται από την ψυχή μας, τον γήινο τούτο κόσμο που είναι άχρωμος. Η χαρά είναι εκείνη η γλυκιά νεράιδα που σου λέει πως κάθε σου δρόμος όπως και να ήταν, όταν εμβολιαστεί με την αγάπη τότε δεν υπάρχει λάθος ή σωστός. Η γλυκιά αυτή νεράιδα τότε θα γεμίσει την καρδιά σου και όλα σου τα όργανα με τη ομορφιά της ψυχής σου και κάθε σου κύτταρο θα αναπλάθετε μέσα από αυτόν τον νέο συντονισμό.
Τι είναι η ζωή ? Τι είναι οι δρόμοι ?
Η ζωή είναι ένα ταξίδι γνώσεων και για να μπορέσουμε να τις αναγνωρίσουμε θα οδηγηθούμε μέσα από τη χαρά. Η χαρά ως οδηγός δίνει σε κάθε μάθημα άλλη διάσταση. Έτσι κάθε δυσκολία που σκέφτεται να έρθει στον δρόμο μας, χάνει τη δύναμή της και μετατρέπεται σε ευλογία. Η χαρά είναι ένας δρόμος ευγνωμοσύνης και χαρμοσύνης που ανοίγει τις Πύλες σε όλους τους Αγγέλους να τραγουδούν μαζί μας. 

Οι Άγγελοι και όλα τα πλάσματα του Θεού είναι γεμάτα από αγάπη και χαρά, πολύ χαρά.

Όταν κι εμείς εναρμονιστούμε με αυτή τη χαρά τότε στην αύρα μας δημιουργούνται όλες οι νέες προϋποθέσεις για ευημερία, αρμονία και Αγάπη. 

ετικέτα ( τέχνη ζωής ) 

Δωροθέα