Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Ο χωροχρόνος της απόφασης

Πίστεψε στην απόφασή σου και μη γυρίσεις να κοιτάξεις πίσω σου. Μην αναζητήσεις αριστερά ή δεξιά αν ήταν σωστή η απόφαση που πήρες. Κάθε σου απόφαση μετατρέπεται σε σωστή ή λάθος από τις σκέψεις που θα της βάλεις εσύ και από τα συναισθήματα. Το λάθος αποτέλεσμα θα είναι γιατί ενώ άκουσες την πηγή μέσα σου, ύστερα άρχισες να την ξεφτίζεις με τις παράπλευρες σκέψεις σου.


Είναι η απόφασή σου, είναι ένα δικό σου δημιούργημα, είναι το «παιδί» σου. Στήριξέ την με αγάπη, αποδοχή και περπάτα στην επόμενη απόφαση.
Χωρίς αποφάσεις δεν περπατάμε, χωρίς αποφάσεις παραμένουμε στάσιμοι.
Μια απόφαση που δεν μπήκε σε εφαρμογή δεν θα μάθεις ποτέ που θα σε οδηγούσε.
Μια απόφαση που έμεινε αναπάντητη στο βωμό της άρνησης και του φόβου, δεν πήρε ποτέ κανένα χρώμα.
Μία απόφαση την ενώνουμε με την πίστη. 

Η δική μας απιστία- αμφιβολία στην απόφαση, είναι που κάνει την απόφαση να μοιάζει με τραμπάλα.
Η δυσκολία θα σου διδάξει την ευκολία.
Ενώ η ευκολία θα σου διδάξει την ανία.
Η εύκολη ζωή σε κάποιους ανθρώπους τους δίνει την ανία και μέσα από αυτή ακούς το «βαριέμαι» «ουφ πάλι τα ίδια».
Η δυσκολία αναπτύσσει τον εγκέφαλο και τον ίδιο τον άνθρωπο. Η δυσκολία θα του διδάξει τρόπους και θα τον μετατρέψει σε έναν φιλεύσπλαχνο άνθρωπο.
Όταν τώρα κάποιος που έμαθε να ζει στην ευκολία περάσει στην δυσκολία, τότε θα γεννηθούν μέσα του ζιζάνια θυμού και οργής. Θυμάται πως ήταν πριν με την ευκολία του και τη βαρεμάρα του έτσι γίνεται ένα θηρίο.
Όταν κάποιος ζει στη δυσκολία και διδάσκεται μέσα από αυτή, ενώνει το ήθος του με την πίστη του και δίνει από το μεγαλείο της ευκολίας που το κατάφερε, σε όλους τους ανθρώπους.

Κοίτα τον εαυτό σου στον καθρέφτη, στηρίζεσαι στα δυο σου πόδια. Η απόφαση βασίζεται στα εναλλακτικά σου βήματα για να γίνει. Στο βηματισμό μας κάνουμε χρήση και τα δύο μας πόδια. Μία μας απόφαση για να χαλάσει θα πει ότι μείναμε πολύ ώρα στο ένα πόδι μόνο και τότε η ισορροπία χαλάει. Περπάτα με πίστη στην όποια σου απόφαση και μέσα από το περπάτημα θα δεις ότι υπάρχει και το τρέξιμο, αλλά και ο χορός. Το ρυθμό λοιπόν στην απόφαση θα τον δώσεις εσύ. Ο χτύπος της καρδιά σου είναι η μελωδία σου και τα πόδια σου οι καλοί οιωνοί σου για επιτυχία. 

Ο χρόνος της απόφασης είναι μέσα σου, εκεί στο βιολογικό σου κομμάτι, που νιώθει έτοιμο ή όχι για μία απόφαση. Όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, το μέσα σου σε οδηγεί στην απόφαση, τότε βάζεις τον ρυθμό και ο χορός θα είναι μία μαγική διαδρομή. 

ετικέτα ( τέχνη ζωής ) 

Δωροθέα