Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

Ωμέγα = η σταγόνα του Υδροχόου.

Ωμέγα – Όμικρον
Το όν γράφεται με όμικρον που σημαίνει ότι βιώνουμε μία κυκλική και συνάμα κυκλοθυμική διαδρομή, από πόνους, βάσανα, δυσκολίες. Ο κύκλος του όμικρον είναι μια μορφή εκπαίδευσης για όσο τη χρειαζόμαστε στη ζωή μας μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να γίνουμε Ωμέγα.


Τι θα πει γίνομαι Ωμέγα ? Ωμεγάλωσα- Μεγάλωσα. Τι θα πει μεγάλωσα ? Ηλικιακά ? Όχι φυσικά το μεγάλωμα δεν έχει να κάνει με την ηλικία, γιατί  έχουμε δει πολλές φορές μεγάλους ανθρώπους που είναι αρκετά ανώριμοι. Άρα το μεγάλωσα μόνο με την ηλικία δεν έχει να κάνει. Αλλά με την μετατροπή μας από το Όμικρον σε Ωμεγάλωσα. 
Το μεγάλωμα έρχεται ως επιστέγασμα μέσα από τη διαδρομή της μάθησης, μιας μάθησης που ξεκινά από την μικρή μας ηλικία και μέσα από κυκλικούς δρόμους φτάνουμε στην γνώση. Πώς φτάνουμε στη γνώση μέσα από το ΑΓΩ, δηλαδή την Αγωγή. Ποια Αγωγή ?

Αυτή που ξεκινάει από το Ψυχικό Ήθος. Το ψυχικό ήθος όταν ενεργοποιηθεί καμία γνώση δεν μας χρειάζεται πολύ απλά γιατί ανοίγει η ενθύμηση και έτσι ο άνθρωπος που επιτρέπει την Αγωγή του από το  Ψυχικό του Ήθος, γεμίζει απόλυτα με το Φως της ενέργειας της Αγάπης δίχως όρους και όρια, άρα βιώνει τον απόλυτο σεβασμό, την ελευθερία, την αποδοχή και την κατανόηση προς όλους και προς όλα. Αυτός ο άνθρωπος που ενεργοποιεί το Ήθος της Ψυχής του δεν χρειάζεται κανέναν να τον τρομάξει ή να τον φοβίσει για να λειτουργήσει, αλλά έχοντας το Ήθος της Ψυχής του είτε είναι μόνος είτε μέσα στο σύνολο λειτουργεί με σεβασμό προς κάθε κατεύθυνση. Ο φόβος που έχει φωλιάσει στα μυαλά των ανθρώπων δεν τους έχει μάθει τον σεβασμό αλλά τον τρόμο. Έτσι κάνουν ή δεν κάνουν πράγματα όχι επειδή τα πιστεύουν και τα νιώθουν, αλλά με τρόμο για τις όποιες συνέπειες. Ο άνθρωπος όμως που έχει ενεργοποιήσει μέσα του το Ωμέγα ξέρει, νιώθει και οδηγείται μέσα από το Ήθος. 
Το Ήθος αυτό ηρεμεί αυτόματα τον Ωκεανό του ανθρώπου αυτού, δηλαδή όλο του τον συναισθηματικό κόσμο και είναι εκείνος Master στα ύδατα του. Τότε τα ύδατα του δεν έχουν πια πόνο, αλλά μόνο αναγέννηση. 


Ο άνθρωπος Ωμέγα βιώνει έτσι την κάθε του μέρα ως Ωμέρα και κάθε του στιγμή την μετατρέπει σε Ωγάμο. Καταφέρνει δηλαδή να βλέπει στην κάθε του στιγμή μορφή μαθητείας και αναβάθμισης.  Τότε ανεβαίνει στο ποιο ψηλό σημείο του ΟΡΟΥΣ που πια γίνεται ΩΡΩΣ δηλαδή η έναρξη του μαιάνδρου ο οποίος είναι το τοίχος προστασίας, όπως αυτόν που είχαν τα κάστρα. Το ΩΡΩΣ αυτό γίνεται ΑΡΩ και του επιτρέπεται να άρει όλα του τα προβλήματα και μέσα από το ΑΓΩ – αγωγή να καταφέρει να βγάλει έξω από τα τείχη το ΕΓΩ του μια για πάντα. 

ετικέτα ( Έσσεται Ήμαρ ) 

Δωροθέα