Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Η ανάγκη για εσωτερική ανάπτυξη.

Η ανάγκη για εσωτερική ανάπτυξη είναι ένας δρόμος εντελώς προσωπικός. Είναι ένας δρόμος μεταξύ εμάς και τον Θεό. Κανένας δεν μπορεί να μπει ανάμεσα σε αυτόν τον δρόμο.


Η ανάγκη για εσωτερική ανάπτυξη σε οδηγεί σε δρόμους εσωτερικής κατάνυξης και σιωπής. Η κατάνυξη και η σιωπή, χρειάζονται για να δημιουργήσεις σωστή υποδομή και βάσεις τόσο ισχυρές για τον δρόμο αυτόν που επέλεξες. Έτσι μας οδηγεί και ο ίδιος ο Κύριος όταν επιλέξουμε να μπούμε στην εσωτερική ανάπτυξη να είμαστε στη σιωπή. Αφού μας λέει ότι κάνουμε ως προσευχή, ως νηστεία και ως προσφορά να το ξέρουμε μόνο εμείς.
Γιατί άραγε να το ξέρουμε μόνο εμείς ? 

Γιατί σε κάθε τέτοιο δρόμο δεν χρειαζόμαστε διαιτητές από το περιβάλλον μας για να μας λένε αν είμαστε ή δεν είμαστε στον δρόμο σωστά ή λάθος. Γιατί το μυαλό τόσο το δικό μας αλλά και των ανθρώπων δίπλα μας, οδηγούνται από τα αισθητήρια όργανά μας, όπως η ακοή, η όραση κλπ. Ενώ η εσωτερική διαδρομή δεν συνεργάζεται με αυτά τα αισθητήρια όργανα γιατί πολύ απλά τα θεωρεί «τις σειρήνες του Οδυσσέα».
Όταν πάρεις τον δρόμο αυτόν της εσωτερικής αναζήτησης κράτησέ τον εκεί στη σιωπή μέχρι να γίνει έτοιμος για να βγει στον κόσμο. Κάθε τι που κυοφορείται για να μπορέσει να έχει μία αρμονική γέννα θέλει το ανάλογο χρονικό διάστημα. Η εσωτερική αναζήτηση το διάστημα που χρειάζεται για να κάνει την εμφάνισή της ως γέννα είναι ανάλογα με τον άνθρωπο και τα βιώματά του. Σωστός και λάθος χρόνος γέννας δεν υπάρχει. Τίποτε σωστό δεν μπορεί να υπάρξει πριν από την ώρα του. Κάθε τι όταν ωριμάσει είναι η ώρα του. 


Μείνε στον δρόμο αυτόν με σιωπή και κατάνυξη και όταν έρθει η ώρα της γέννας θα το καταλάβεις. Θα σπάσουν τα «ύδατα» του πόνου σου, γιατί πια θα είσαι εκεί μέσα στην διαδρομή χωρίς πια συναίσθημα και σκέψεις. Τότε θα γεννηθεί ο πραγματικός σου εαυτός ο οποίος θα μεταλαμπαδεύσει τον εγωϊκό- κοσμικό σου εαυτό σε έναν Χριστικό Άνθρωπο. 

ετικέτα ( Πνευματικότητα ) 

Δωροθέα