Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014

Τι τηλέφωνο είσαι κινητό ? σταθερό ?

Όταν το ευλογημένο μυαλό των ανθρώπων παίρνει και αξιοποιεί σωστά το παρελθόν φτάνουμε στο σήμερα, όπου το τηλέφωνο από την έναρξή του από τον Αριστοτέλη έφτασε στο επίπεδο της αφής και όχι μόνο.


Το παρελθόν λοιπόν είναι ένας υπέροχος δάσκαλος όταν επιλέξουμε να το κοιτάξουμε από όλες του τις πλευρές και να καταλάβουμε, πως ότι ζήσαμε, επιλέξαμε, δημιουργήσαμε ήταν για να φτάσουμε αισίως στο ευλογημένο σήμερα.
Κάθε γνώση, κατάσταση, γεγονός στη ζωή μας ήρθε μόνο για να μας αναβαθμίσει.
Τώρα ως προς το τηλέφωνο σου και το τι τηλέφωνο είσαι. Αναζήτησε σε ποιους τομείς είσαι ακόμη τηλέφωνο με καντράν, σε ποιους τομείς έχεις αναβαθμιστεί σε ασύρματο και σε ποιους έχεις εξελιχθεί σε κινητό αφής.
Αν δεν είσαι σε κάθε τομέα κινητό αφής, τότε δεν ζεις αρμονικά με το σήμερα. Δηλαδή κάποια σου κομμάτια εξελίχθηκαν και κάποια όχι. Αυτά που σε κρατάνε δεμένο είναι γεγονότα από το παρελθόν σου, που δεν σου επιτρέπουν να είσαι ολόκληρος στο εδώ και τώρα.
Μην κάνεις ότι δεν το βλέπεις το παρελθόν σου, προσπάθησε να μην το αγνοείς, πολύ απλά γιατί εκείνο υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει όσο εσύ δεν παίρνεις την απόφαση να βγεις από τα τείχη που σου κρύβουν την Ολότητα. 

Πώς ? Μα με το να γυρίσεις τον χρόνο πίσω και να ασχοληθείς σχολαστικά με γεγονότα που σε τάραξαν και που σε έκαναν να χάσεις την πίστη σου είτε σε σένα είτε στους ανθρώπους είτε σε καταστάσεις. Όσο σε απομονώνεις από το να δεις την αλήθεια σου, τόσο ο συναισθηματικός σου κόσμος θα είναι γεμάτος από φόβους και ανασφάλειες, οι οποίες δημιουργήθηκα χθες.
Σήμερα ξυπνάς γεμάτος από αισιοδοξία, βάζεις την αγαπημένη σου μουσική, φτιάχνεις το καφεδάκι σου αλλά μια σκιά σε ακολουθεί. Είναι η σκιά από το παρελθόν σου, η οποία ξεφυτρώνει με το έτσι θέλω στο παρθένο παρόν σου και με μαθηματική ακρίβεια θα μεταφερθεί στο μέλλον σου.
Ξέφυγε λοιπόν από το παρελθόν σου το οποίο καραδοκεί να εισβάλει στο σήμερα σου αλλά να περάσει και στο αυθεντικό σου αύριο. Με αποτέλεσμα παρελθόν και μέλλον να είναι πανομοιότυπα.
Πάρε ένα τετράδιο και ονόμασέ το η κάθαρσή μου από το χθες και επέλεξε έναν χώρο εργασίας στο σπίτι σου, όπου δεν θα σε ενοχλήσει κανείς. Βάλε χαμηλά να ακούγετε μουσική κατά προτίμηση Μότσαρτ ή μία γενικά χαλαρωτική και ήρεμη μουσική, χωρίς λόγια ( όχι τραγούδια δηλαδή).
Γράψε σε αυτό ένα συμβάν από την παιδική σου ηλικία, ένα συμβάν ελαφρύ, ένα συμβάν που σε πόνεσε ελάχιστα.
Θυμήσου τα συναισθήματα που ένιωσες τότε σε εκείνο το συμβάν και ποιες σκέψεις ακολούθησαν μετά το συμβάν.
Για αυτή τη διαδρομή δώσε πολύ χρόνο στον εαυτό σου. Δίνω χρόνο στον εαυτό μου θα πει. Καταγράφω το συμβάν και ξεκινάω να θυμάμαι. Όμως το εγώ- χαρακτήρας επειδή έχει μάθει να ξεχνά ή πιο σωστά να κάνει πως δε θυμάται, στα πρώτα τρια λεπτά θα σου πει «δεν θυμάμαι τίποτε άλλο». Τότε σήκω από τον χώρο της εργασία σου και πήγαινε να ασχοληθείς με την καθημερινότητά σου, αφήνοντας την διαδρομή του συμβάντος ανοιχτή στο κεφάλι σου. Την άλλη μέρα προσπάθησε πάλι να θυμηθείς. Τότε θα σου ανοίξει μία επιπλέον εικόνα από το συμβάν αυτό. Μείνε εκεί 5 λεπτά περίπου, με την νέα σου εικόνα, με το νέο αυτό συναίσθημά σου ή σκέψη. Γράψε ότι νιώθεις. 

Αυτό όλο μπορεί να το κάνεις και 10 μέρες, ίσως και παραπάνω. Θα καταλάβεις ότι έγραψες όλα όσα είχες μέσα σου είτε για το άτομο που σου προκάλεσε το συμβάν είτε για το συμβάν καθ’ εαυτό, όταν νιώσεις μία ηρεμία και μία ηθική ικανοποίηση. Επιτέλους είπες όλα ήθελες να πεις.
Τότε έχεις δημιουργήσει τον πρώτο και σημαντικό δρόμο της κάθαρσης αλλά και της λύτρωσης από το συμβάν.
Όλα όσα θα ήθελες να έχεις πει ή όλα όσα ένιωσες τα έχεις τώρα μπροστά σου. Είναι η πρώτη φορά ίσως που σου επιτρέπεις να έχεις μία τόσο ξεκάθαρη εικόνα για το τι έγινε σε αυτό το χθες. Όλος ο πόνος και οι σκέψεις είναι γραμμένες στο τετράδιό σου.
Πριν περάσεις σε επόμενο συμβάν τώρα είναι η ώρα να δημιουργήσεις την μεταστροφή του. Τι θα πει να δημιουργήσω τη μεταστροφή του ? θα πει να περάσω στο χθες και να μεταστρέψω το συμβάν από αρνητικό σε θετικό.

Συνεχίζεται… 

ετικέτα ( αναγέννηση ) 

Δωροθέα