Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014

Ηλιακός Άγγελος και η επιθυμία.

Το τελευταίο αρνητικό αρχέτυπο στην διαδρομή του Ηλιακού Άγγελου είναι το δάκτυλο που δελεάζει.
Ναι αυτό είναι ένα ακόμη μπλοκάρισμα και μία δέσμευση για να πάρουμε τα φτερά μας.
Η επιθυμία είναι διαδρομή της σάρκας, του εφήμερου και όχι της καρδιάς, της δημιουργίας και της αγάπης.


Ο Ηλιακός Άγγελος, που είμαστε όλοι εμείς εδώ, έχει τόσες ιδιότητες και δυνατότητες που όμως κατεβαίνουν επίπεδο δόνησης από αυτά τα 4 αρνητικά αρχέτυπα, τα οποία τα άρχισαν κάποιοι κι εμείς σαν μουδιασμένοι τα συνεχίζουμε. Παρόλο που έχουμε δει πια ότι κανένας από τους γύρω μας δεν είναι ευτυχισμένος και ικανοποιημένος με τη ζωή του. Επιθυμούν οι άνθρωποι για να επιθυμούν, έτσι χωρίς να ξέρουν το γιατί. Αυτή η επιθυμία όταν γίνει ανάγκη και θέλω γεννιέται μέσα από την καρδιά. Η καρδιά είναι το μόνο μέρος που είναι συνδεδεμένο με την Πηγή μας και την Ψυχή μας. Όσο εναρμονίζομαι με την καρδιά μου, τόσο πιο πολύ ανοίγω την «πόρτα» στην ψυχή μου. Ώσπου κάποια στιγμή θα κάνει εντελώς την εμφάνισή της.  

Όταν λοιπόν φύγει από την διαδρομή και το δάκτυλο που δελεάζει, δηλαδή η επιθυμία μας για σαρκικές απολαύσεις, τότε η μετατροπή του Ηλιακού Άγγελου είναι γεγονός. Το σώμα μας μετατρέπεται σε φωτεινό πόλο έλξης και έλκει τις Ανώτερες Οντότητες. Αγγέλους,  Άγιους, Αρχάγγελους, τον Ιησού και τελικά τον ίδιο τον Πατέρα.
Ο Ηλιακός Άγγελος παίρνει τον ρόλο του, δηλαδή μετατρέπεται σε πνευματική οντότητα. Η Πνευματική αυτή οντότητα αρχίζει να εκπαιδεύεται για να αναλάβει εδώ στην γη τον ρόλο του θεραπευτή- θεραπευόμενου.
Που σημαίνει ότι ο Πνευματικός αποκτά στα χέρια του την ιδιότητα της ίασης, αλλά για να αρχίσει πρωτίστως από τον εαυτό του. Όχι με την εγωιστική μεριά, αλλά από την ουσιαστική διαδρομή ισορροπίας.
Ο Πνευματικός θεραπευτής γνωρίζει την σφαιρικότητα μιας ίασης πια και ξέρει πώς να εργαστεί σε όλους τους τομείς για να αποκτήσει την ίαση. Γνωρίζει δηλαδή πως τόσο το σώμα, οι σκέψεις, τα συναισθήματα, ο τρόπος ζωής αλλά και τα μπλοκαρίσματα που υπάρχουν στον ασθενή, βρίσκονται κατά βάση στο υποσυνείδητο και ξέρει τους τρόπους να τον οδηγήσει με ασφάλεια για το απόλυτο της θεραπείας. Για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο, πρώτα οφείλει να έχει περάσει εκείνος από όλους αυτούς τους δρόμους «κάθαρσης» και ισορροπίας. Έτσι τόσο το σώμα του, οι σκέψεις του και τα συναισθήματά του να είναι συντονισμένα στον δρόμο της αρμονίας.
Ένα σημείο που πάντα μας δείχνει το επίπεδό της πνευματικής μας στάσης, είναι το σώμα μας. 

Το σώμα είναι το μόνο που δεν λέει ψέματα. Το στόμα μπορεί να πει όσα ψέματα θέλει. Όμως το σώμα δείχνει ακριβώς το επίπεδο μας. Όχι πως αυτό είναι αρνητικό, απλώς είναι ένας οδηγός αλήθειας για να ξεκινήσουμε την αναζήτησή μας και έρευνά μας, αν θέλουμε να λάβουμε τα Φώτα της ίασης. Όταν αναζητήσουμε όλα μας τα μπλοκαρίσματα στο σώμα μας και στα συναισθήματά μας τότε έχουμε σαφή εικόνα. Μέχρι να έρθει σε εμάς η ίαση θα έχουμε αποκτήσει και τον τρόπο που θα θεραπεύουμε και τους άλλους. Θεραπεύω δεν θα πει αγνοώ την αιτία και ασχολούμαι μόνο με το σύμπτωμα γιατί πολύ απλά μπορεί να τα καταφέρω να βελτιώσω το σύμπτωμα, όμως όσο υπάρχει ακόμη η αιτία που γέννησε το σύμπτωμα θα το ξανά κάνει. Αυτός είναι και ο λόγος  είναι χάνουμε την πίστη μας σε εναλλακτικούς θεραπευτές και θεραπευτικές μεθόδους. Η θεραπεία για να υπάρξει θέλει μέθοδο και ορθή καθοδήγηση. Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια, αλλά μαγικές διαδρομές. Κάθε ασθενής έχει τη δική του αιτία που γέννησε το όποιο μπλοκάρισμα και θέλει τον δικό του τρόπο για θεραπεία. Έτσι ο θεραπευτής- θεραπευόμενος οφείλει να δημιουργήσει ένα «κουστούμι» μόνο για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. 

Γενικά και ειδικά λοιπόν ένας Πνευματικός Ηλιακός Άγγελος τάσσεται υπέρ της βελτίωσης της ζωής των συνανθρώπων του, αφού έχει φτάσει ο ίδιος στο υπέρτατο σκαλί της γνώσης. Ποιας γνώσης ? Του είμαι του, από όλες τις μεριές, άρα χειρίζεται απόλυτα όλους τους Νόμους του Σύμπαντος. Έχει εναρμονιστεί απόλυτα με την ενέργεια και το σώμα του έχει τον ρόλο του, δηλαδή είναι η στολή της ψυχής του. Μια στολή που λάμπει από ζωή, φως, ενέργεια και υγεία.
Τα χέρια για κάθε Πνευματικό Ηλιακό Άγγελο σε κάθε Πνευματική διδασκαλία παίζουν σημαντικό ρόλο για 4 λόγους.
α. Είναι το σύμβολο της κτητικότητας.
β. Είναι τα κέντρα δυνάμεως.
γ. Είναι οι χειριστές του ξίφους.
δ. Όταν χρησιμοποιούνται χωρίς εγωισμό.

Τέσσερις δρόμοι που χρειάζονται λεπτούς χειρισμούς μέσα από την αβλάβεια για να έχουν απόλυτη διαδρομή σεβασμού και ελευθερίας.
Οι τέσσερις αυτοί δρόμοι θα γίνουν η επόμενη τετράδα διδασκαλίας που μας οδηγεί όλο και πιο κοντά στην απόκτηση του Φοίνικα.

ετικέτα ( Φοίνικας ) 

Δωροθέα