Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Η οργή οργώνει τα όργανά μας.

Είναι η ώρα να μάθουμε τι μας κάνει ακριβώς ο θυμός. Ο οποίος θυμός γεννά όλα τα αρνητικά συναισθήματα. Τα αρνητικά συναισθήματα δημιουργούνται από τις σκέψεις μας και τελικά γίνεται ένας κύκλος πολέμου μέσα στο μυαλό αλλά κυρίως μέσα στο σώμα.


Ο θυμός λοιπόν, είναι η κύρια αιτία κάθε ασθένειας.
Μέσα σε κάθε ανθρώπινο σώμα κυκλοφορούν τα υγρά του σώματος, στα οποία χρωστά ο άνθρωπος την αρμονική του λειτουργία.
Αυτά τα υγρά με τον θυμό, την επανάληψή του, αλλά κυρίως το κράτημά του δημιουργούν στο σώμα δηλητήρια τα οποία ρέουν μέσα σε όλο μας το σώμα. Ανάλογα από πού είναι ο θυμός και πόσο μας έχει φέρει σε χαμηλή αυτοεκτίμηση, καταλαβαίνουμε ότι χαμηλώνει και η δόνησή μας. Τι θα πει χαμηλώνει η δόνηση ? Το σώμα γίνεται τοξικό και αποκτά ένα «μονωτικό υλικό» που μας κρατά φυλακισμένους στο υλικό υπόβαθρο και έτσι απομονώνει εντελώς την ενέργεια του Θείου. 

Τα υγρά στο σώμα ανάλογα τον άνθρωπο είτε εκρήγνυνται, είτε λιμνάζουν. Όποιο από τα δύο γίνεται τότε έχουμε και ανάλογα «χτυπήματα» στο σώμα μας αλλά και σε όλο το περιβάλλον μας. Γιατί ο θυμός ταξιδεύει μέσα από την αναπνοή μας στην αύρα μας και στο αιθερικό μας σώμα. Με αποτέλεσμα να εκπνέουμε θυμό και να εισπνέουμε οργή. Δηλαδή δηλητήριο παντού. Όλο αυτό το φορτίο θυμού που βρίσκεται μέσα στο αιθερικό μας σώμα δημιουργεί και όλα όσα άσχημα βιώνουμε στη ζωή μας.
Επειδή όμως ο θυμός μας, πάντα γεννιέται από κάποιον άλλον άνθρωπο τότε μία ενεργειακή κορδέλα μας ενώνει με τον άνθρωπο που του έχουμε θυμώσει και μας κρατά δεμένους και ενωμένους. Τότε εμείς παίρνουμε ως «προίκα» να βιώσουμε δικά του κομμάτια στη δική μας ζωή. Όσο περισσότερο θυμό έχουμε τόσο μεγαλύτερη είναι αυτή η «κορδέλα» και τόσα περισσότερα κομμάτια της ζωής του άλλου τα βιώνουμε εμείς.
Με αποτέλεσμα να έχουμε τον θυμό να λιώνει το σώμα μας, να αλλοιώνει το υγρό μας στοιχείο, να κυκλοφορεί μέσα στο αιθερικό μας περιβάλλον και τελικά να αντιμετωπίζουμε δυσκολίες στη ζωή όχι μόνο τις δικές μας αλλά και του ατόμου που είμαστε θυμωμένοι μαζί του. Υπάρχει δε περίπτωση στον δρόμο τον δικό μας να μην υπήρχαν δυσκολίες να περάσουμε, αλλά τις ενεργοποιήσαμε μέσω θυμού και βιώνουμε τα κομμάτια πόνου και δυσκολίας του άλλου.
Τα ερωτήματα που θα θέσει ο καθένας στον εαυτό του τώρα μετά από αυτή τη γνώση αυτού του κειμένου είναι. 

Πόσο θυμό έχω κρατημένο μέσα μου ? Με ποιους ανθρώπους είμαι θυμωμένος ? Μήπως τα δύσκολα που βιώνω δεν μου ανήκουν και τα πήρα «προίκα» μέσω θυμού ? Με πόσο θυμό έχω γεμίσει το σώμα μου ?
Ο θυμός μήπως έχει μετατραπεί σε οργή και οργώνει τα όργανά μου και από ότι φαίνεται οργώνει και τη ζωή μου και έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα ?
Να λοιπόν γιατί η συγχώρεση είναι ένας δρόμος λύτρωσης. Ότι και να έγινε στο παρελθόν στη  ζωή μας δυστυχώς συνεχίζει και είναι μέσα στο σώμα μας και όχι μόνο στο σώμα μας αλλά ρυθμίζει και όλη μας τη ζωή.
Απελευθερώσου μέσα από την συγχώρεση.
Έτσι θα δώσεις την ευκαιρία στο σώμα σου να ιαθεί αλλά παράλληλα να ζήσεις τη δική σου ζωή και όχι τη ζωή όλων όσων τους κρατάς μέσα από τον θυμό σου και την οργή σου.
Τώρα ξέρεις, τώρα μπορείς να καταλάβεις τι γίνεται κάθε φορά που θυμώνεις. Μπαίνεις στο αιθερικό περιβάλλον του άλλου και ζεις κομμάτια της ζωής του και μάλιστα τα δύσκολα κομμάτια του.
Τι λες λοιπόν μήπως ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό το τέλμα που μας έχει οδηγήσει όλους σε ένα φορτίο γεμάτο πόνο και εξαθλίωση ?

Τουλάχιστον τώρα θα ξέρεις κάθε φορά που θυμώνεις τι ακριβώς γίνεται και εσύ θα κρίνεις αν θα κρατήσεις τον θυμό σου. Γιατί ο θυμός ως περιουσία γίνεται οδυρμός και μας οδηγεί στα βήματα του πόνου.  

ετικέτα ( αναγέννηση ) 

Δωροθέα