Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014

Ζωή χωρίς απώλειες

Όταν είσαι καλά δεν έχεις λόγο να πας στον γιατρό. Συνήθως στον γιατρό πηγαίνουμε όταν το σώμα μας έχει ανάγκη και οδηγούμαστε μέσα από ένα σύμπτωμα πόνου.


Τότε από εκείνον, τον γιατρό, παίρνουμε μία θεραπευτική αγωγή για να μπορέσουμε να φέρουμε το σώμα μας στον δρόμο της θεραπείας.
Το ίδιο κάνουμε συνήθως εμείς οι άνθρωποι και με τον Θεό. Κατά τη διάρκεια της ζωής μας Τον θυμόμαστε τμηματικά και αποσπασματικά. Θα τον θυμηθούμε όταν παραστεί μία μεγάλη ανάγκη. Τότε θα προσευχηθούμε και τότε θα του ζητήσουμε τη βοήθειά του.
Όμως και στις δύο περιπτώσεις, δηλαδή στον γιατρό και τον Θεό, καλό είναι να τους θυμόμαστε χωρίς να υπάρχει καμία ανάγκη.
Ως προς τον γιατρό, ανά τακτά χρονικά διαστήματα να κάνουμε έλεγχο αν είμαστε καλά, πριν φτάσει κάποιο πρόβλημα υγείας να μας βγάλει εκτός δρόμου. 

Έτσι να κάνουμε και με τον Θεό. Να τον έχουμε καθημερινά στη ζωή μας ως οδηγό μας, για να μη φτάσουμε ποτέ σε τέλμα.
Γιατί και στις δύο περιπτώσεις, μπορεί να φτάσουμε εμείς μέσα από την συμπεριφορά μας, να φέρουμε τα πράγματα στα άκρα και σε κατάσταση τέτοια που να μην υπάρχει γιατρειά ή για να υπάρξει γιατρειά να πρέπει να υποστούμε απώλειες. Απώλειες τέτοιες που θα μας αναγκάσουν να μπούμε σε μία νέα πραγματικότητα η οποία μπορεί να μη μας αρέσει.
Όσο είμαστε υγιείς λοιπόν και όσο βιώνουμε την απλή καθημερινότητα να είμαστε τόσο κοντά και τόσο μακριά είτε από το γιατρό είτε από τον Θεό. Κοντά στον γιατρό και μακριά θα πει : όχι κάθε μέρα, αλλά ανά τακτά χρονικά διαστήματα να ελέγχουμε το σώμα μας. Όχι αυτό δεν λέγεται ψυχαναγκασμός, αλλά σεβασμός για το σώμα μας.

Κοντά και μακριά από τον Θεό θα πει να μπορούμε να αναγνωρίζουμε ποια βήματά μας στο σήμερα είναι κοντά του και ποια όχι. Οι καλές μας πράξεις μέσα από αγάπη είναι μέσα από τη δική του Χάρη, ενώ οι πράξεις που είναι έξω από την αγάπη είναι του χαρακτήρα μας. Κοντά και μακριά από τον Θεό θα πει ότι κάθε μέρα έστω και για 5 λεπτά μελετώ τον λόγο του και μετά αφήνομαι με πίστη στην ελευθερία που μου δίνει Εκείνος.  

ετικέτα ( ελευθερία ) 

Δωροθέα